De Zwitserse startup stadsboerderij UMAMI heeft een innovatieve oplossing gevonden voor landbouw in drukke stedelijke gebieden. In het door hun ontwikkelde ecosysteem doet de natuur het werk. Mosselen, slakken en vissen vormen een water- en voedingscyclus die planten voorziet van alles dat zij nodig hebben. Het is een gesloten en geheel natuurlijke cyclus, die werkt zonder enige additieven. Op deze manier vormt het systeem de basis voor het verbouwen van microgroentes – zeer jonge kruiden en groenten met aanzienlijk meer essentiële oliën, vitaminen, proteïnen en mineralen dan dezelfde planten in volwassen vorm. Ze hebben een ongelooflijk intense smaak die te proeven is bij iedere hap.
De tedere plantjes groeien waar hun telers ook wonen – midden in de stadsjungle, op de vierde etage van een hoog kantoorgebouw in Zurich.
In ons verslag van de verticale boerderij laten we zien hoe de UMAMIGOS hun potente planten laten groeien, wat de drijfveer van de oprichters is – en waarom zij in hun product geloven.