>
MINI Cooper 3-deurs – groen – wielen en banden MINI Cooper 3-deurs – groen – wielen en banden

ORIGINELE MINI WIELEN EN BANDEN MET STERMARKERING.

Maak jouw MINI compleet met een mooie originele MINI wielset. Als je op ontdekkingsreis gaat naar een nieuwe bestemming, wil je je wel veilig voelen op de weg. Dan zit je goed met onze ruime keus aan originele MINI wielsets. Een wereld van verschil met andere sets, omdat ze perfect aansluiten bij elk MINI model en bij jouw persoonlijke rijstijl. Kies de juiste banden voor het seizoen en je hebt optimale grip op het wegdek waarop je rijdt. Met onze banden met stermarkering van bekende fabrikanten ben jij altijd extra veilig op weg. Alle wielsets zijn inclusief montage en balanceren en je kunt dus direct op weg.

MINI WINTERWIELSETS.

Originele MINI winterwielsets zijn gegarandeerd veilig en van topkwaliteit. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande bandenfabrikanten en zijn grondig getest. Zo weet je zeker dat jouw MINI veel grip op de weg heeft en de banden optimaal aansluiten bij het karakter van jouw model. MINI winterbanden en -wielsets, soms ook aangeduid als sneeuwbanden, worden aanbevolen als de temperatuur lager wordt dan +7°C – dan kun je veilig op weg en heb je meer grip en een kortere remweg.
ORIGINELE MINI WIELEN EN BANDEN.

GRIP MET GEMAK.

Dalen de temperaturen, dan wordt het rubber van zomerbanden harder en is de grip niet meer optimaal. Daarom is 7°C de aanbevolen temperatuur om te wisselen naar winterbanden. Vanwege hun speciale rubbersamenstelling bieden winterbanden maximale grip, de kortste remweg en uitstekende prestaties en veiligheid op de weg – zelfs als het heel koud is.

MINI winterwielsets bieden de beste prestaties en veiligheid. 

MINI wielen – winter en zomer – grip en profiel

Remweg bij profieldiepte (mm) op nat wegdek.

Remweg bij profieldiepte (mm) op nat wegdek

MINI ZOMERWIELSETS.

Als de zomer begint, is er niets mooiers dan je zonnebril opzetten en met je MINI op weg gaan. De wereld ligt aan je wielen, want MINI geeft je alle vrijheid om te gaan waar je wilt. Nieuwe wegen inslaan. Nieuwe plekken ontdekken. Nieuwe herinneringen maken. Originele MINI wielen en banden vergroten het plezier en brengen je veilig en in stijl waar je heen wilt – of je nu een sportieve rijder bent of een zonnig avontuur zoekt.
MINI ZOMERWIELSETS.

KWALITEIT WAAR JE OP RIJDT.

Jouw MINI voorzien van originele MINI wielen, banden en accessoires – dat voelt als de laatste penseelstreken van een schilderij. De MINI vaststaande naafdoppen bijvoorbeeld – die veranderen het coole origineel in een waar meesterwerk.

STERKWALITEIT.

MINI wielen – banden – voordelen van kwaliteit met stermarkering MINI wielen – banden – voordelen van kwaliteit met stermarkering
Alle originele MINI wielsets zijn voorzien van banden met stermarkering en zijn gegarandeerd veilig en van topkwaliteit. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande bandenfabrikanten als Pirelli, Continental, Goodyear en Dunlop en zijn nauwkeurig getest op grip op de weg.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ.

OP MAAT.

Alle originele MINI wielen en banden zijn speciaal ontwikkeld om de Go-Kart feeling te vergroten en passen bij de stijl van elk MINI model.

GETEST.

Elke band is onderworpen aan strenge tests met tot wel 50 kwaliteitscriteria (voor het EU-bandenlabel hoeft maar aan drie criteria te worden voldaan).

SPORTIEF.

De banden zijn perfect afgestemd op de onderstelcomponenten en adaptieve systemen voor maximale grip en prestaties.

VEILIG.

Banden met stermarkering hebben een extra lange levensduur, topscores voor veiligheid en geavanceerde runflat-technologie.

EFFICIËNT.

Door gebruik van speciale materialen verbruik je minder brandstof en maakt je MINI minder geluid.

RUNFLAT-TECHNOLOGIE.

Dankzij runflat-technologie kun je nog 80 km lang blijven rijden met een snelheid tot 80 km/h, zelfs als je banden leeglopen. Meer veiligheid en comfort voor jou dus. Ook hoef je daardoor geen reservewiel meer mee te nemen, want je kunt gewoon doorrijden naar de dichtstbijzijnde MINI Service Partner. Daardoor blijft het gewicht van je MINI lager en heb je meer ruimte over voor bagage en je sportuitrusting.

Zonder runflat-technologie:
MINI wielen en banden – band zonder runflat-technologie
Met runflat-technologie:
MINI wielen en banden – runflat-technologie

SAMENWERKING MET TOPFABRIKANTEN.

MINI wielen zijn ontwikkeld en getest om jouw MINI de beste prestaties en grip te geven. Of je MINI nu Pirelli, Continental, Goodyear, Dunlop of een ander premium bandenmerk nodig heeft, de ster aan de zijkant geeft aan dat de band is goedgekeurd door MINI. Zo ben je verzekerd van de beste rijbeleving, want hij is speciaal gemaakt voor jouw MINI en voldoet aan de MINI kwaliteitsnormen. Banden met stermarkering zijn getest volgens 50 verschillende kwaliteitscriteria in zes hoofdgebieden: rijeigenschappen, veiligheid, slijtage, efficiëntie, comfort en sportief gedrag.
MINI wielen – MINI Bandenverzekering – dekking MINI wielen – MINI Bandenverzekering – dekking

MINI BANDENVERZEKERING.

36 MAANDEN VERZEKERING VOOR ALLE MINI WIELEN & BANDEN MET STERMARKERING.

Goede banden zijn essentieel voor een goede wegligging en daarmee voor jouw comfort en veiligheid. Maar met alle kilometers die ze maken, hebben je banden heel wat te verduren. Met de standaard inbegrepen MINI Bandenverzekering weet je zeker dat je altijd op de beste banden rijdt.

De MINI bandenverzekering biedt uitgebreide dekking bij:

  • Schade door scherpe voorwerpen zoals spijkers of glasscherven.
  • Schade door het raken van een stoeprand (bij het parkeren).
  • Vandalisme.
  • Diefstal.

De MINI bandenverzekering vergoedt 100% van de bandenkosten bij schade in het eerste jaar, 75% in het tweede jaar en 50% in het derde jaar.*

DE VEILIGHEID ZIT IN DE STERREN.

Originele MINI wielen en banden met stermarkering zijn voor elk MINI model ontwikkeld samen met de allerbeste bandenfabrikanten, zoals Bridgestone, Dunlop, Goodyear en Pirelli.

TERUGBETALING.

Vanaf de registratie van jouw fabrieksnieuwe MINI of aanschaf van jouw Originele MINI zomer- en/of winterwielset zijn de banden 36 maanden lang verzekerd tegen diverse soorten schade. In het eerste jaar is dat zelfs 100% van de aanschafwaarde. De MINI Bandenverzekering geldt ook voor originele MINI banden, die zonder velgen gekocht worden, bij jouw deelnemende MINI dealer of Erkend Service Partner. Informeer naar de voorwaarde bij jouw MINI dealer of Erkend Service Partner.

*MINI Bandenverzekering geldt voor alle banden met stermarkering en wielsets die zijn aangeschaft bij een MINI Service Partner. Bovendien geldt de MINI Bandenverzekering voor alle banden die origineel gemonteerd zijn op een MINI die bij de MINI dealer is gekocht en die staat geregistreerd op een datum vanaf maart 2020. Exclusief velgen en arbeidskosten. Neem voor meer informatie over de MINI Bandenverzekering contact op met je MINI Service Partner of lees de voorwaarden van je verzekering na. MINI Bandenverzekering is een product van Allianz Versicherungs-AG.

PRODUCTIE.

HIER BEGINT DE REIS.

Je hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden om het te perfectioneren. Dat merk je aan elk originele MINI wiel. Elk wiel reflecteert onze hoge eisen qua duurzaamheid en heeft dynamische, statische en simulatietests doorstaan die veel strenger zijn dan wettelijk verplicht is. Het resultaat: een kwaliteitswiel waarop je in elke situatie kunt vertrouwen – compromisloos en met een elegante stijl.

Originele MINI wielen worden gegoten uit gesmolten aluminium. Het vloeibare metaal komt in een mal terecht en koelt af, waarna de mal wordt verwijderd. Met moderne computertechnologie monitoren we of al onze wielen van de hoogste kwaliteit zijn. Dit gietproces drukt de kosten, garandeert een hoge mate van precisie en maakt creatieve ontwerpen mogelijk. Gegoten wielen wegen weinig en zijn heel stijf.

Tijdens het smeedproces wordt een wiel gesmeed uit een vast stuk aluminium. De hoogwaardige optie is om het hele design met spaken en al te frezen uit die gesmede basisvorm. Gesmede aluminium wielen zijn 10 tot 20% lichter dan gegoten aluminium wielen en er is een verfijnder spakendesign mogelijk.

Cilindrisch vloeidraaien is een proces waarbij iets onder druk vorm krijgt. Het gegoten wiel draait rond en ondertussen wordt er druk uitgeoefend op de binnenste ring. Tijdens dit proces wordt het vloeibare aluminium uitgerekt en ineengedrukt, waardoor de treksterkte vergroot en de wand van de velg extra dun kan worden gemaakt. Zo ontstaat er een heel lichtgewicht en sterk wiel dat goed bestand is tegen schokken, uitrekking en belasting.

Deze methode kan worden gebruikt voor zowel gesmede als gegoten wielen. Niet structureel relevante massa op het wiel wordt hier verlaagd door materiaal van de spaken te frezen. Dat verlaagt het gewicht van de wielen nog meer en creëert een premium uitstraling: een undercut tussen de verbinding van de spaak en de basis geeft de velg een driedimensionaal effect.

Met welke technologie de wielen ook gemaakt zijn, het oppervlak van originele MINI lichtmetalen wielen kan op verschillende manieren worden afgewerkt. De standaard methode – poedercoaten – maakt het wiel bestand tegen invloeden van buitenaf, waaronder corrosief strooizout. Vroeger werden lichtmetalen wielen vaak zilverkleurig gemaakt met een transparante laklaag. Tegenwoordig biedt MINI allerlei designs en verfijningen aan waarbij de wielen geavanceerd worden afgewerkt.

KENNIS VAN DE EXPERTS.

MINI accessoires – doorsnede – banden

MINDER GELUID, MEER PLEZIER BIJ HET RIJDEN.

Originele lichtmetalen MINI wielen zijn voorzien van innovatieve banden en hebben geluiddempende eigenschappen voor uitstekend akoestisch comfort. Een schuimlaag aan de binnenkant van de banden absorbeert de geluidstrillingen die ontstaan binnen in de band, waar lucht werkt als een resonator. Dit reduceert een groot deel van de afrolgeluiden voordat ze doordringen in het interieur van je MINI.

MET DE WIND IN DE RUG.

Aerodynamische lichtmetalen wielen verlagen het gewicht en de luchtweerstand, wat de efficiëntie van je MINI verbetert. De oppervlakken zijn grotendeels gesloten, zodat de luchtturbulentie rond de wielen beperkt blijft. De Air Performance wielen beperken de luchtweerstand op een innovatieve manier en combineren aerodynamische eigenschappen met verfijnde sportieve elegantie.

MINI Countryman – offroad – wielen en banden MINI Countryman – offroad – wielen en banden
MINI accessoires – label – banden

KWALITEITSZEGEL.

Vergelijk de prestaties van banden zodat je makkelijker kunt kiezen: sinds 1 mei 2021 hebben alle banden die in de EU worden verkocht een nieuw label. Hierop staat in welke klasse van de Europese eisen voor brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en geluidproductie ze vallen.

MINI BANDENWISSELSERVICE.

De MINI dealer of Erkend Service Partner geeft advies over de ideale wielen en banden met stermarkering voor jouw MINI. Alleen deze banden voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van MINI. Het spreekt voor zich dat we jouw wielen ook verwisselen, testen, onderhouden en opslaan. Of je nu een reservewiel of een volledige wielset zoekt, we leveren altijd premium producten en professioneel advies. Geef jouw MINI de liefde die hij verdient.

MINI wielen en banden – bandenwisselservice

#HereWeGo Bedankt, MINI Community, voor de mooie beelden!