MINI Digital Experience - introductie

MINI Digital Experience.
Een digitale megasprong.

Hier komen innovatie en rijden samen. Duik in een wereld van geavanceerde technologie en connectiviteit, die de rijbeleving versterkt. Van intelligent infotainment tot intense rijmodi: ontdek hoe MINI de digitale weg naar de toekomst plaveit.

MINI Digital Experience – bedieningssysteem

Het nieuwe MINI Operating System 9 biedt toegang tot een geheel nieuwe, intuïtieve gebruikerservaring en zorgt dat je meer dan ooit verbonden bent en de controle hebt – bij elke rit. Het systeem is geoptimaliseerd voor jouw interactie met het ronde 240 mm OLED-touchscreen en de MINI Intelligent Personal Assistant die je met je stem bedient; zo geniet je van meer personalisatie dan ooit tevoren.

DIGITALE HIGHLIGHTS

MINI EXPERIENCE MODES VOOR INTENSE MINI MOMENTEN.

Creëer een unieke, alle zintuigen aansprekende belevenis voor jezelf en je passagiers. Laat je meeslepen in tot acht verschillende, buitengewone werelden. Elke modus biedt een eigen creatieve sfeer en geluidspalet. Met de Personal Mode kun je zelfs via de MINI App je eigen foto's op je smartphone kiezen als achtergrond van de MINI Interaction Unit. De kleuren van de sfeerverlichting passen zich automatisch aan op de foto's die je hebt gekozen. Dus leef je uit en breng je interieur tot leven.

JE PERSOONLIJKE ASSISTENT IN JE MINI.

MINI Digital Experience - Spike

VISUELE METGEZEL VAN MINI.

Een complete stemassistent heeft voor het eerst zijn weg gevonden naar de cockpit van de nieuwe modellen van MINI. Je kunt de MINI Intelligent Personal Assistant activeren met de begroeting "Hey MINI" of door de spreekknop op het stuurwiel in te drukken. Zo kun je belangrijke functies bedienen met je stem en aan het reizen gerelateerde vragen of wensen uitspreken. Het systeem herkent of jij of een van je medereizigers aan het woord is. Spraakgestuurde interactie met het ronde OLED-display neemt de vorm aan van een animatie met grafische elementen, typografie en een avatar. Wat de weergave betreft kan je kiezen tussen ‘MINI’ – een gestileerde weergave van een MINI – of optioneel voor ‘Spike’.

MINI CONNECTED BASIS

RIJDEN IN JE MINI MET SLIMME INNOVATIES.

Maak je rit nog leuker met slimme MINI functies. Je MINI is standaard al voorzien van veel slimme functies, zoals de MINI Navigatie met altijd de nieuwste kaart- en verkeersgegevens, of Remote Services waarmee je bepaalde functies van je MINI op afstand kunt bedienen. Ervaar naadloze connectiviteit en een nieuwe manier van reizen met  MINI – innovatie op de weg.

MINI Digital Experience - Connected basis

MINI CONNECTED PAKKET

OP ZOEK NAAR EEN NOG BETERE DIGITALE BELEVING?

In combinatie met een optioneel MINI Connected pakket heb je toegang tot een steeds groeiend aanbod aan praktische functies en entertainment apps, waaronder opties voor gaming, waaronder opties voor gaming en muziek. MINI Navigatie wordt uitgebreid met nog meer functies die je nog gemakkelijker door het alledaagse verkeer loodsen. Je kunt je ook verheugen op de digitale avatar ‘Spike’ in de MINI Intelligent Personal Assistant.

MINI CONNECTED UPGRADES

UPGRADE JE BELEVING MET JOUW MINI.

Ontdek nieuwe dimensies van het rijden met het verbeterde MINI Connected. De MINI Connected Upgrades maken de reis nog gemakkelijker met hoogwaardige functies zoals Driving Assistant Plus of High Beam Assistant.

NOG MEER DIGITALE SERVICES

MEER, MEER, MEER.

OP STAP MET DE MINI APP.

Overal toegang tot jouw MINI met de MINI App. Stap met je smartphone altijd en overal in een wereld van connectiviteit en gemak. Het moderne design, de intuïtieve bediening en het uitgebreide scala aan functies zorgen voor een soepel gebruik, zodat je altijd en overal kunt genieten van zorgeloze mobiliteit.

MINI Cooper Electric – Digital Experience – MINI App
MINI Digital Experience - Digital Key

Digital Key Plus.

Je kunt je MINI nu ook openen als je ernaartoe loopt. De optionele Digital Key Plus gebruikt UWB technologie (Ultra Wide Band) met een hoge veiligheidsnorm en werkt precies hetzelfde als een traditionele op afstand traceerbare sleutel. Dus als je in de buurt van je MINI komt en je telefoon zit in je zak of tas, dan ontgrendelt hij vanzelf – en hij vergrendelt weer als je wegloopt.

Nog een reden waarom je de MINI Digital Key Plus geweldig zult vinden: 

  • Gebruik hem op iOS- en Android-smartphones, op je Apple Watch en/of koppel hem aan je MINI ID.
  • Start de motor zonder je smartphone of ander apparaat uit je zak te halen.
  • Deel de sleutel met tot vijf mensen – optioneel met beperking van voertuigfuncties zoals acceleratie of topsnelheid.
  • Belangrijke functies blijven beschikbaar als de batterij leeg is of wanneer er geen internetverbinding is.

REMOTE SOFTWARE UPGRADE

Houd je MINI up-to-date.

Je kunt gratis over-the-air software updates en verbeteringen voor je MINI ontvangen. En afhankelijk van land, model, uitrusting en staat van de auto kun je zelfs in aanmerking komen voor aanvullende nieuwe functies en verbeteringen – gratis en regelmatig.

Veelgestelde vragen.

MINI ID en personalisatie.

Klik op de profielfoto rechtsonder op het centrale display en scan vervolgens met de camera van je smartphone of een QR-codelezer de QR-code in het gedeelte 'Inloggen met MINI ID'. Als je je al hebt aangemeld in de MINI App, wordt de MINI ID automatisch overgedragen naar jouw MINI, waarbij de auto automatisch wordt toegevoegd aan je MINI App. Zo niet, dan word je doorgestuurd naar de website. Na registratie/inlog word je dan ook automatisch ingelogd in je auto. De sleutel en Digital Key kun je dan in het menu koppelen aan je MINI ID onder 'MINI ID' - 'Instellingen' - 'Bestuurdersherkenning'.  Bij het ontgrendelen van je MINI met een gekoppelde sleutel, word je automatisch persoonlijk begroet en zie je jouw persoonlijke instellingen, zoals je meest recente navigatiebestemmingen, favoriete radiozenders, etc.

Na het inloggen met een MINI ID in de auto wordt deze automatisch toegevoegd aan de MINI App. Zo heb je toegang tot alle autofuncties, zoals opgeslagen favorieten in het snelmenu ('Toolbelt') en toegang tot recente bestemmingen, etc. Bovendien worden persoonlijke instellingen, zoals voor navigatie, bestuurdersassistentie, klimaatregeling of media, opgeslagen in het MINI profiel. Deze kunnen dan ook worden gesynchroniseerd met andere auto's met MINI Operating System 9. Ingelogde gebruikers kunnen ook persoonlijke aanbevelingen ontvangen van de MINI Intelligent Personal Assistant.

Maximaal zeven gebruikers kunnen zich met de MINI ID aanmelden bij één MINI. De eerste aangemelde gebruiker van de MINI die succesvol is toegevoegd aan de MINI App, wordt automatisch de hoofdgebruiker. Alle andere gebruikers zijn medegebruikers. De hoofdgebruiker heeft extra rechten.  Diegene kan MINI Connected Upgrades aanvragen, een Digital Key instellen en deze delen met medegebruikers, kan de medegebruikers beheren en verdere menu-instellingen aanpassen.

MINI Connected.

Met MINI Connected Base als onderdeel van de standaarduitrusting kun je de basisfuncties MINI Intelligent Personal Assistant, MINI navigatie en Remote Services gebruiken in je MINI met Operating System 9. Apple CarPlay, Android Auto en Amazon Alexa Car Integration behoren ook tot de standaarduitrusting van MINI Operating System 9. Afhankelijk van het land van aflevering, het model en de uitrusting, kun je achteraf in de MINI Connected Store optionele autofuncties, zogenaamde 'MINI Connected Upgrades', kopen en over-the-air in je auto installeren. Met MINI Remote Software Upgrades blijft je MINI met Operating System 9 up-to-date met de laatste technologische ontwikkelingen.

In combinatie met het optionele MINI Connected Package heb je met je MINI met Operating System 9 toegang tot een uitgebreide MINI Connected Store met een steeds groter wordend aanbod aan apps van derden. Het MINI Connected Package bevat landspecifieke apps voor muziek, podcasts, nieuws en in-car games. Het MINI Connected Package vult ook de functionaliteiten van de MINI Intelligent Personal Assistant aan met een visualisatie van avatar 'Spike'. De uitgebreide functies van MINI Navigatie omvatten realtime verkeersinformatie (RTTI) met kleurweergave over de gehele kaart (zelfs zonder geactiveerde routebegeleiding), 3D-weergaven van gebouwen en oriëntatiepunten, realistische rijstrookbegeleiding bij complexe afritten en kruispunten en extra, dynamische informatie voor speciale bestemmingen in geselecteerde categorieën. Let op: De functionaliteiten en kaartinhoud van MINI Navigatie kan per land verschillen.

Ja, na het inloggen in je nieuwe MINI met je MINI ID start een gratis proefperiode. De duur van deze periode kan per land verschillen. Meer informatie over beschikbare services en apps en de tarieven voor de verschillende looptijden van het MINI Connected Package voor MINI modellen met Operating System 9 zijn te vinden in de MINI Connected Store, in de MINI zelf of online.

Ja, het MINI Connected Package in jouw MINI met Operating System 9 maakt het mogelijk om alle apps van het MINI Connected Store zonder beperkingen te gebruiken via de in je MINI ingebouwde SIM-kaart. Let op: Er kunnen wel aanvullende kosten zijn voor in-app aankopen.

Met het MINI Connected Package kun je de standaardfuncties van je MINI met Operating System 9 uitbreiden en aanvullende auto-apps toevoegen vanuit de MINI Connected Store. Meer informatie over beschikbare services en apps en de tarieven voor de verschillende looptijden van het MINI Connected Package voor MINI modellen met Operating System 9 zijn te vinden in de MINI Connected Store, in de MINI zelf of online.

Ja, in jouw MINI met Operating System 9 kun je de apps van jouw verbonden smartphone weergeven en gebruiken via Apple CarPlay of Android Auto, via het centrale instrumentenpaneel ('MINI Interaction Unit').

Ja, de regelmatige Remote Software Upgrades voorzien jouw MINI van kwaliteitsverbeteringen. Afhankelijk van het land, het model en de uitrustingen worden ook nieuwe of verbeterde functies toegevoegd – gratis en over-the-air. Zodra er een Remote Software Upgrade voor jouw MINI beschikbaar is, ontvang je een melding via de MINI App op je smartphone en op het centrale instrumentenpaneel ('MINI Interaction Unit') in je MINI.

MINI App.

Met de MINI App kun je de volgende functies gebruiken: autozoeker, status van je auto controleren, portieren ver- en ontgrendelen, Remote 3D View activeren, klimaatcontrole/ventilatie starten/instellen, een laadsessie starten op basis van vertrektijd, verlichting of claxon activeren. Je kunt ook een Digital Key instellen, een profielfoto uploaden voor de Personal Mode als onderdeel van de MINI Experience Modes en je recente ritten analyseren. Het aanbod en de werking van functies kan afhankelijk van land, model, productiedatum, softwareversie en optionele uitrustingen verschillen.

Digital Key.

De Digital Key Plus is een digitale autosleutel op een geschikte smartphone (iOS of Android) of Apple Watch, waarmee je jouw MINI gemakkelijk en veilig kunt ont- en vergrendelen en starten, zonder het apparaat uit je zak te hoeven halen. De Digital Key Plus is optioneel leverbaar samen met 'Comfort Access' (SA 322) in combinatie met 'Teleservices' (6AE). Dankzij de ultrabreedbandtechnologie (UWB) herkent jouw MINI vanuit welke richting je aan komt lopen en hoe ver weg je bent. Zodra je op een afstand van drie meter bent, ontwaakt je MINI en begint de welcome & goodbye animatie van de binnen- en buitenverlichting. Tijdens het instappen worden je persoonlijke instellingen geladen naar jouw bestuurdersprofiel (MINI ID) en wordt je smartphone verbonden via Bluetooth®. Een welkomstscherm op het centrale instrumentenpaneel ('MINI Interaction Unit') toont een persoonlijke begroeting, suggesties voor het activeren of opstarten van services of informatie over autofuncties of beschikbare upgrades. Let op: De MINI Digital Key met een minder groot aantal functies is beschikbaar als alternatief, afhankelijk van het land en het mobiele apparaat.

Afhankelijk van het land en het mobiele apparaat kun je jouw MINI ont- en vergrendelen en starten met de MINI Digital Key Plus of MINI Digital Key op jouw geschikte smartphone of Apple Watch. De MINI Digital Key Plus maakt daarvoor gebruik van ultrabreedbandtechnologie (UWB) en Bluetooth®, de MINI Digital Key gebruikt 'Near Field Communication' (NFC). Om je MINI te ont- en vergrendelen met de MINI Digital Key moet je het mobiele apparaat tegen de portiergreep houden. De MINI Digital Key Plus ontgrendelt automatisch de portieren zodra je jouw MINI nadert, start een welkomstanimatie en activeert alle startfuncties van de auto. Met de MINI Digital Key moet je jouw mobiele apparaat in het smartphonevak leggen om de motor te starten. Bij de MINI Digital Key Plus is het voldoende dat de smartphone zich in de auto bevindt. Informatie over de beschikbaarheid van de MINI Digital Key Plus of MINI Digital Key in een specifiek land en over geschikte mobiele apparaten is te vinden in onze veelgestelde vragen.

Om de Digital Key voor de eerste keer in te stellen moeten beide autosleutels zich in het interieur bevinden en moet de motor van je MINI zijn uitgeschakeld. De SIM-kaart van jouw MINI moet een mobiele verbinding hebben. Je mobiele apparaat moet geschikt zijn voor de MINI Digital Key Plus (ultrabreedbandtechnologie) of MINI Digital Key (Near Field Communication) of je MINI moet in de MINI App aan jouw MINI ID zijn gekoppeld. Open de MINI App en selecteer: 'Auto' (tab) > 'Digital Key Plus' > 'Digital Key instellen' en volg de instructies in de MINI App en op het centrale instrumentenpaneel van je MINI. De Digital Key wordt opgeslagen in de wallet-app van je smartphone. Let op: Het aanbod en de omvang van functies van de Digital Key kan afhankelijk van land, model en uitrustingen van jouw MINI verschillen. Ook het model en de softwareversie van je smartphone hebben hier invloed op. Informatie over de beschikbaarheid van de MINI Digital Key Plus of MINI Digital Key voor ieder land en over geschikte mobiele apparaten is te vinden in onze veelgestelde vragen.

Jouw Digital Key is veilig opgeslagen in de wallet-app van je smartphone. Bovendien worden zowel Near Field Communication (NFC) en ultrabreedbandtechnologie (UWB) gebruikt om op betrouwbare wijze de nabijheid van de zender en ontvanger te bepalen.

Je kunt je smartphone blijven gebruiken om de MINI te ontgrendelen, vergrendelen en te starten wanneer hij moet worden opgeladen. Als de batterij van je smartphone bijna leeg is, gaat hij in de energiebesparingsmodus. Met de juiste instellingen kun je je smartphone nog een aantal uur als sleutel blijven gebruiken.

Wanneer een sleutel wordt geactiveerd om te delen, worden doorgaans de volgende functies beperkt: de acceleratie wordt verminderd en de topsnelheid begrensd op zo'n 145 km/h. Bovendien kan de bestuurder veiligheidssystemen zoals DSC en DTC niet uitschakelen. Het maximale audiovolume wordt beperkt tot ongeveer 65%.

De Key Card is een NFC-pas die dienst doet als autosleutel, onafhankelijk van de Digital Key op je smartphone. De pas is standaard gedeactiveerd en naar wens te activeren of weer te deactiveren. Dit is in het bijzonder handig wanneer onderhoud of parkeerdiensten (valetservice) moeten worden uitgevoerd. De Key Card wordt geactiveerd met een traditionele autosleutel of met een actieve Digital Key via het smarthonevak. Een active Key Card mag nooit in de MINI worden achtergelaten.

Afhankelijk van de uitrusting van jouw MINI kun je de MINI Digital Key Plus op dit moment gebruiken op geschikte apparaten van Apple, Google en Samsung. De MINI Digital Key Plus is op geschikte Apple- en Google-apparaten te gebruiken in de volgende landen: Albanië, Australië, Azerbeidzjan, Bahrein, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Chili, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Hongkong, India, Irak, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Jordanië, Canada, Qatar, Colombia, Kroatië, Koeweit, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macao, Maleisië, Malta, Marokko, Martinique, Mauritius, Mexico, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oman, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Peru, de Filipijnen, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Sint-Maarten, Saoedi-Arabië, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjechië, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De MINI Digital Key Plus is op geschikte Samsung-apparaten te gebruiken in de volgende landen: Australië, Bahrein, Brazilië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, India, Italië, Canada, Qatar, Koeweit, Maleisië, Noorwegen, Oman, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Geschikte Apple-apparaten: Apple iPhone 14/14 Plus/14 Pro Max/13/13 Pro Max/13 mini/12 Pro/12 Pro Max/12 mini/11 Pro Max/11/11 Pro Max met iOS 15 of nieuwer. Apple Watch Ultra/Series 8/7/6 met watchOS 8 of nieuwer. Geschikte Google-apparaten: Google Pixel 7 Pro/6 Pro/Fold met Android 13 of nieuwer. Geschikte Samsung-apparaten: Samsung Galaxy S23+/S23 Ultra/S22+/S22 Ultra*/S21+/S21 Ultra/Z Fold4/Z Fold3/Z Fold2/Note20 Ultra met Android 13 of nieuwer. *Dit apparaat is doorgaans geschikt voor de MINI Digital Key Plus, maar moet vanwege zijn formaat en vorm mogelijk op een specifieke manier in het smartphonevak worden gelegd. Op die manier zou het apparaat moeten werken, maar MINI garandeert deze functionaliteit niet en biedt hiervoor geen ondersteuning. Let op: Meer informatie over de beschikbaarheid van de MINI Digital Key Plus in jouw MINI is te vinden in de MINI App. Ultrabreedbandtechnologie (UWB) is in sommige landen wettelijk niet toegestaan. In dat geval werkt de MINI Digital Key Plus volgens de Near Field Communication (NFC)-standaard. Om je MINI te ont- en vergrendelen via NFC moet je het apparaat tegen de portiergreep houden.

Afhankelijk van de uitrusting van jouw MINI kun je de MINI Digital Key op dit moment gebruiken op geschikte apparaten van Apple, Google, Samsung, OnePlus, Oppo en Xiaomi. De MINI Digital Key is op geschikte Apple-, Google-, OnePlus-, Oppo- en Xiaomi-apparaten te gebruiken in de volgende landen: Albanië, Australië, Azerbeidzjan, Bahrein, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Chili, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Griekenland, Guadeloupe, Guatemala, Hongarije, Hongkong, India, Irak, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Ivoorkust, Japan, Jordanië, Canada, Qatar, Colombia, Kroatië, Koeweit, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macao, Maleisië, Malta, Marokko, Martinique, Mauritius, Mexico, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Peru, de Filipijnen, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Rusland, Sint-Maarten, Saoedi-Arabië, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjechië, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De MINI Digital Key is op geschikte Samsung-apparaten te gebruiken in de volgende landen: Australië, Bahrein, Brazilië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, India, Italië, Canada, Qatar, Koeweit, Maleisië, Noorwegen, Oman, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Geschikte Apple-apparaten: Apple iPhone 14/14 Plus/14 Pro Max/13/13 Pro/13 Pro Max/13 mini/12 Pro/12 Pro Max/12 mini/11 Pro/11 Pro Max/SE (3e generatie)/XS/XS Max/XR met iOS 13.6 of nieuwer. Apple Watch Ultra/Series 8/7/6/5/SE (2e generatie)/SE (1e generatie) met watchOS 6.2.8 of nieuwer. Geschikte Google-apparaten: Google Pixel 8/7/7A/7 Pro/6/6A/6 Pro/Fold met Android 13 of nieuwer. Geschikte Samsung-apparaten: Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE/S22/S22+/S22 Ultra*/S21/S21 Ultra/S21 FE/S20/S20+/S20 Ultra/Z Fold4/Z Fold3/Z Fold2/Z Flip5/Z Flip4/Z Flip3/Z Flip 5G/Note 20 Ultra met Android 13 of nieuwer. Geschikte OnePlus-apparaten: OnePlus 11*/Open met Android 13 of nieuwer. Geschikte Oppo-apparaten: Oppo Find N3/Find N3 Flip met Android 13 of nieuwer. Geschikte Xiaomi-apparaten: Xiaomi 13/13 Pro/12/12 Pro met Android 13 of nieuwer. *Dit apparaat is doorgaans geschikt voor de MINI Digital Key, maar moet vanwege zijn formaat en vorm mogelijk op een specifieke manier in het smartphonevak worden gelegd. Op die manier zou het apparaat moeten werken, maar MINI garandeert deze functionaliteit niet en biedt hiervoor geen assistentie. Let op: Meer informatie over de beschikbaarheid van de MINI Digital Key in jouw MINI is te vinden in de MINI App.