MINI Dealer

MINI Updates.

MINI Updates houdt je op de hoogte

Met MINI Updates laten we je alles rondom het merk MINI zien. En dat hoeft niet per se alleen maar automotive te zijn. Want MINI is meer dan alleen een automerk. MINI is een lifestyle. MINI biedt creatieve oplossingen voor samen leven en werken in stad, op kleine schaal maar met talloze mogelijkheden en grote flexibiliteit. En of dat nou op het gebied van kunst, mode of architectuur is; MINI Updates houdt je op de hoogte.


MINI Updates doet verslag van diverse internationale events waar MINI of de filosofie van MINI centraal staat. Met Nederlandse experts-reporters stellen we de beste vragen ter plekke en nemen we je mee in de wereld rondom MINI

Updates

12-14 JUNI 2018, FLORENCE, ITAlIË

HET EVENT – PITTI IMMAGINE UOMO 94

Pitti Immagine Uomo 94 is een tweejaarlijkse mannenmodebeurs in Florence. Designers, inkopers, journalisten, influencers en andere mode-insiders van over de hele wereld komen naar deze historische stad, die voor een aantal dagen veranderd in één grote open-air catwalk. MINI presenteerde hier de nieuwe Capsule Collectie genaamd MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection.

 

CONCEPT – MINI FASHION – FIELD NOTES Capsule Collection

Deze nieuwe collectie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen MINI en The Woolmark Company en heeft als doel om jonge, getalenteerde designers een podium te geven op deze toonaangevende beurs. Geïnspireerd door steden over de hele wereld namen deze designers hun reiservaringen als uitgangspunt voor hun Capsule Collectie ontwerpen, uitgevoerd in Merino wol.

Liam Hodges, UK.

Liam Hodges, UK.

Britse designer Liam Hodges leeft en werkt in Londen. Zijn werk weerspiegelt hip-hop, straatcultuur en post-punk. Zijn stijl word gekenmerkend door het gebruik van patches en ruime silhouetten waarmee hij vaak een statement maakt.

Zijn designs voor de MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection zijn gebaseerd op het déja-vugevoel wat hij ervaarde tijdens zijn reizen van en naar New York. Zijn combinatie van klassieke kledingstukken met wol geven ditzelfde gevoel; nieuw, maar toch bekend.

Staffonly, China.

Staffonly, China.

Shimo Zhou en Une Yea starte startte in 2015 het label Staffonly in Shanghai.

De designs van dit duo stralen nieuwsgierigheid en humor uit maar zijn uitgesproken genoeg om spraakmakend te worden genoemd. Zij haalde hun inspiratie voor de MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection uit hun studietijd in Londen. “In Greenwich Park lijkt de tijd stil te staan. Het is een idyllische, bijna magische plek met een beeldschoon zicht over Londen.” De meridiaan die dwars door het park loopt doet denken aan de MINI Bonnet Stripes. Deze elementen vormde de uitgangspunten voor hun bijdrage aan de collectie.

PH5, USA.

PH5, USA.

PH5 werd In 2014 in New York gestart door Wei Lin –de dochter van een grote knitwear fabrikant- en prijswinnende designer Mijia Zhangin. Het label daagt de conventionele wereld van knitwear uit door grillige ontwerpen te combineren met design en innovatieve breitechnieken.

Inspiratie haalde het duo uit het Art Deco gebied in Miami Beach. “De Art Deco stroming heeft een zeer grote invloed gehad op ons als designers.” De buitengewone structuren, het vakmanschap, kleurgebruik en decoratie is dan ook veelvuldig terug te vinden in de designs die zijn maakten voor de collectie.

Rike Feurstein, Germany.

Rike Feurstein, Germany.

Het werk van deze Berlijnse designer Rike Feurstein is vaak een balans op de dunne lijn tussen kunst en fashion. Diepgeworteld in het vak van het ambacht creëert Rike hoeden in avant-garde vormen. Met een oog voor detail combineert ze kleur- en structuurcombinaties en speelt ze met surrealistische details.

Haar drie hoeden voor de MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection zijn gemaakt met haar reis naar Rusland in het achterhoofd. “Met mijn collectie kijk ik terug op de tijd van de Russische Revolutie. Ze brengen pre- en postrevolutionaire elementen samen met de moderne esthetiek van mijn huidige designs. De edelsteen kleuren (amber, granaatsteen en smaragd) zijn terug te brengen naar de pracht en praal van het Catharinapaleis in Sint-Petersburg.“

Reporter.

REPORTER

“Waar je ook gaat, wat je ook doet, doet het in stijl.” Dit is het motto van Akwasi Owusu Ansah. Akwasi is bekend geworden als rapper, maar heeft zich ontwikkeld tot creatieve duizendpoot. Van hiphopformatie Zwart Licht tot  scenarioschrijver en TV-presentator. Een persoonlijkheid die te definiëren valt als heel erg liefdevol maar ook een tikkeltje fel. Zijn kledingstijl past hier naadloos bij:  deze valt is het beste te beschrijven als een unieke mix van uitersten. Dat zijn stijl ook bij fashion critici opvalt bewijst zijn nominatie voor Best Geklede Man 2016.

IMM 2018, 17 tot 21 mei 2018, Praia de Mira, Portugal

International MINI Meeting

Sinds 1987 komen jaarlijks duizenden MINI fans van over de hele wereld jaarlijks bijeen voor de Intenational MINI Meeting. Dit bijzondere evenement is hét hoogtepunt op de kalender van de Internationale MINI Club-scene en  de grootste bijeenkomst van Mini’s van alle soorten en generaties.

   

MINI Updates.

Veel deelnemers aan de IMM reizen honderden, zo niet duizenden kilometers om hun zorgvuldig verzorgde klassieke Mini’s, moderne MINI’s en custome-made varianten in vele variaties, vormen en kleuren aan andere MINI-fans te presenteren en te genieten van hun gezamenlijke passie.

MINI Updates.

Dit jaar kwamen van 17 tot 21 mei 2018 duizenden MINI fans uit heel Europa en daarbuiten naar het Portugese Praia de Mira voor de 40e editie van deze meeting. Het festivalterrein, gelegen op een camping aan een breed zandstrand werd voor dit weekend omgetoverd tot een waar openluchtmuseum. MINI Updates was erbij met MINI Product-Genius Bob om hier verslag van te doen.

MINI Updates.

Tijdens deze editie van de IMM 2018 stond iedere dag een klassieke Mini centraal die van historisch belang is geweest in de MINI geschiedenis. Naast het eren van de Mini Moke, de Mini Clubman en de Mini Van, werden er ook twee belangrijke modeljubilea gevierd in Praia de Mira.

MINI Updates.

MINI Cooper S

Een succes op de weg, een winnaar op het circuit. De Mini Cooper S werd 55 jaar geleden door Mini op de markt geïntroduceerd. Dankzij een verdubbeling van de capaciteit tot 70 pk werd dit model de krachtigste variant van de klassieke Mini. Een verbeterd remsysteem met servo-ondersteuning zorgde ervoor dat, naast het vermogen, ook de remmen krachtiger werden. Hiermee legde de Mini Cooper S de basis voor een legendarische autosportcarrière die resulteerde in maar liefst drie overwinningen op de Rally van Monte Carlo. 

MINI Updates.

MINI Cabrio

Er zijn reeds 25 jaar verstreken sinds de première van de Mini Cabrio. De productie van een cabriovariant van de succesvolle klassieke Mini werd voor het eerst gepresenteerd in 1991. Het concept sloeg op het Mini hoofdkantoor in als een bom. Het duurde dat ook niet lang voordat er werd besloten de cabrio in productie te nemen. In de zomer van 1993 werden de eerste Cabrio’s afgeleverd aan de zonaanbidders van de klassieke Mini.

   

Reporter

MINI Updates reporter Bob reisde af naar de IMM om verslag te doen. Bob is MINI Product Genius bij MINI Nederland en onder andere bekend van MINI LIVE en de MINI Academy. Met zijn enorme MINI kennis neemt hij je mee over het festivalterrein.

 

Bekijk het verslag van de International MINI Meeting

   

   

17-22 April 2018, Milaan

Het event.

Het event - Salon Del Mobile

Salone del Mobile -ook wel Milan Design Week genoemd- is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp en design. Naast het beurs- en congrescentrum zijn er door de hele stad diverse tentoonstellingen te zien. Naast de gevestigde orde van designermerken laten ook vele jonge designers hier hun (eerste) ontwerpen zien aan de ca. 300.000 bezoekers.

Concept.

Concept - MINI Living - Built by all

Met MINI LIVING presenteert MINI sinds 2016 nieuwe, creatieve architectonische oplossingen voor het leven in de stad van de toekomst. Dit jaar heeft MINI de krachten gebundeld met het Londense architectenbureau Studiomama. Het visionaire woonconcept dat zij presenteren, MINI LIVING – BUILT BY ALL, maakt een nauwe samenwerking tussen bewoners en architecten mogelijk. Een oppervlakte van slechts een paar vierkante meter is voldoende om aantrekkelijke, persoonlijke ruimtes te creëren volgens MINI’s leidende principe van creatief gebruik van ruimte.

MINI Living.

Bezoekers aan de Design Week van Milaan kunnen de voordelen van MINI LIVING voor de toekomstige bewoners zelf ervaren. In de bij de installatie ingerichte MINI LIVING FACTORY OF IDEAS kunnen bezoekers zelf maker zijn. In het kader van participerende architectuur kunnen bezoekers door middel van modellen hun eigen visie op de woonruimte van de toekomst ontwikkelen. De creaties worden tijdens de expositie tentoongesteld op de Wall of Fame, die op zichzelf de steeds groeiende micro-woongemeenschap symboliseert.

MINI Living woonruimte.

Bezoekers kunnen vier voorbeelden ervaren van woonconcepten op ware grootte die zijn ontwikkeld in samenwerking met Studiomama. Er zijn vier zeer uiteenlopende woonruimtes te zien met zeer verschillende indelingen, vormen, kleuren en materialen. Elke woonruimte heeft een oppervlakte van slechts 15-20 m2. Het resultaat is een zelfstandige microgemeenschap, die tegelijk aantoont dat zelfs een leegstaand gebouw goed kan worden benut in de stadsarchitectuur van de toekomst. Het laat zien dat leegstaande pakhuizen, kantoren en winkelcentra zijn om te vormen tot woonruimte.

MINI Follows reporters.

Reporters

Twee Nederlanders die dagelijks bezig zijn met ‘creative use of space’ zijn Timothy en Wendy. Zij wonen namelijk in een zogenaamd ‘Tiny house’ van 21 m2. De nieuwste trend van Tiny Houses – een nieuwe woonvorm dat de perfecte basis is voor een bewuster en duurzamer leven- sluit mooi aan op MINI’s visie, waarin het omgaan met ruimte, in echte oplossingen voor hoe we wonen, leven en communiceren duidelijk wordt.

Timothy -van huis uit Industrieel Ontwerper- en Wendy -Marketeer- hebben na veel onderzoek en een periode van zelf ontwerpen in 2017 samen hun eigen Tiny House gebouwd in Noordwijk. De eerste met een staalframe en een eigen lichtplan. Tevens is het huisje 100% zelfvoorzienend. Ondanks de kleine afmeting is er geen concessie gedaan aan woon- en leefcomfort. Alle essentials zijn aanwezig. Het voelt huiselijk en ziet er huiselijk uit, met een hoog afwerkingsniveau.

Bekijk het verslag van MINI Living – Salone del Mobile.