CREATIVITEIT EN VAKMANSCHAP IN TECHNOLOGIE.

Elektrisch rijden biedt nieuwe kansen om de MINI rijbeleving en prestaties verder te verfijnen. Onze innovaties en technologieën worden steeds slimmer – maar de manier waarop we ze gebruiken zorgt pas echt voor betekenisvolle verbeteringen en een duurzamere toekomst.

MINI elektrisch rijden – MINI Electric – elektrische aandrijving MINI elektrisch rijden – MINI Electric – elektrische aandrijving

DE ELEKTRISCHE AANDRIJVING.

Al vanaf het begin staat MINI model voor de ultieme compacte auto. De MINI 3-deurs is er nu ook met volledig elektrische aandrijving. De MINI Electric combineert ons traditionele creatieve gebruik van ruimte met toekomstgerichte technologie.

De hoogvoltage lithium-ion accu heeft een T-vorm en is in de lengte van de auto geplaatst. Het zwaartepunt ligt veel lager dan bij een MINI met benzinemotor, wat zorgt voor een betere stabiliteit en een nog dynamischere handling. Het erfgoed van innovatie leeft voort. We blijven het verhaal vertellen.

HET RIJDEN.

Dynamisch en toch soepel. Het compacte aandrijfsysteem van een volledig elektrische MINI zorgt voor extreem weinig vibraties en laat de auto vrijwel geruisloos rijden.

Snel en direct. Hij levert direct het volledige koppel en dat zorgt voor zinnenprikkelende dynamiek, een indrukwekkende acceleratie zonder vertragingen, zonder schakelonderbrekingen en met een zeer responsief rijgedrag.

One pedal driving. Voor het rijden is meestal maar één pedaal nodig. Accelereer naar de gewenste snelheid en met het loslaten van het stroompedaal laadt de accu weer op dankzij de vrijkomende remenergie en uiteindelijk komt de MINI tot stilstand.

MINI elektrisch rijden – MINI Electric – elektrisch rijden

“Zorgt voor een lach op je gezicht.”

MINI Electric rijders vertellen ons wat zij zo leuk vinden aan het rijden.
MINI Electromobility - technology - rare earth free MINI Electromobility - technology - rare earth free

REGENERATIVE BRAKING.

As well as slowing you down, the all-electric MINI brakes can also help you extend the range. Thanks to regenerative braking, when you lift off the accelerator your speed (kinetic energy) is converted back into electricity to top up the battery. With two different braking modes available, you can adjust the level of regenerative braking to suit your driving style.

MINI Electric – Resolute Edition – Nanuq Wite

MINI ELECTRIC RESOLUTE EDITION IN NANUQ WHITE.

In de taal van de Inuit betekent Nanuk ‘ijsbeer'. Nanuq White is de nieuwe carrosseriekleur van de MINI Electric Resolute Edition. De kleur verwijst naar de lichte vacht van deze indrukwekkende dieren. Daarmee houdt de vergelijking niet op, want zelfs bij extreme temperaturen onder nul maken de elektrische aandrijving, de hoogvoltage accu, de aandrijftechniek en de laadtechnologie indruk met hun betrouwbare topprestaties. 

De MINI Electric Resolute Edition is binnenkort leverbaar en spreekt iedere bocht boekdelen – hij maakt ieder moment gedenkwaardig. 

MINI Electric – elektrisch rijden – exclusief elektrisch
Elektrisch rijden - technologie - volledig elektrisch Elektrisch rijden - technologie - volledig elektrisch

VOLLEDIG ELEKTRISCH VOOR 2030.

Het is officieel. Het allerlaatste MINI model met brandstofmotor komt in 2025 op de markt. Voor 2030 is het MINI aanbod volledig elektrisch.

MINI Countryman PHEV – Hybride – SAV MINI Countryman PHEV – Hybride – SAV MINI Countryman PHEV – Hybride – SAV
Elektrisch rijden - technologie - MINI Electric icoon

DEELS ELEKTRISCH. VOL AVONTUUR.

MINI Countryman PHEV – Hybride – SAV

MINI COUNTRYMAN PLUG-IN HYBRIDE. 

De MINI Countryman Plug-in Hybride biedt de ruimte en het karakter voor alle vormen van avontuur, terwijl hij onderweg een lagere emissie heeft. Hij wordt aangedreven door een brandstofmotor en een elektromotor, zodat je de elektrische rijbeleving kunt ervaren tijdens zowel je dagelijkse ritten als buitengewoon uitdagende uitspattingen.

ALL4 VIERWIELAANDRIJVING.

De ALL4 vierwielaandrijving is een intelligent torque-vectoring systeem dat zorgt voor maximale grip op vrijwel iedere ondergrond. De elektrohydraulische koppeling met meerdere platen verdeelt de aandrijfkracht van de MINI TwinPower Turbo motor soepel over de voor- en achterwielen, afhankelijk van de rijomstandigheden.

Dat betekent optimale grip, maximale stabiliteit en zelf nog meer Go-Kart feeling in bochten.

MINI Countryman PHEV – Hybride – ALL4 vierwielaandrijving MINI Countryman PHEV – Hybride – ALL4 vierwielaandrijving
MINI Countryman PHEV – Hybride – eDrive MINI Countryman PHEV – Hybride – eDrive

MAX EDRIVE.

De optionele eDrive Service van MINI Connected maximaliseert het comfort en de efficiëntie van jouw MINI Electric en MINI Countryman Plug-in Hybride. Tijdens het rijden berekent het continu jouw Green Route – de meest energie-efficiënte route die je kunt nemen. Bekijk via het centrale display of in de MINI App waar het volgende laadstation is, de actieradius, de laadstatus of de resterende laadtijd. 
Bovendien biedt eDrive extra instellingsmogelijkheden voor de accu en zijn functies op afstand heel gemakkelijk te bedienen via je smartphone. De service helpt je ook om nog efficiënter te rijden, door de data van je laatste rit en andere statistieken te evalueren.

 

ANDERE EV-CONCEPTEN.

Er zijn nog twee andere elektrische aandrijfmogelijkheden.
MINI elektrisch rijden – MINI Electric – technologieconcepten

MILD HYBRIDS.

Regeneratief remmen wint bij het afremmen energie terug die normaal gesproken verloren zou gaan. Deze energie wordt op een later moment weer gebruikt om de brandstofmotor te ondersteunen, zodat deze minder brandstof verbruikt. Een mild hybrid kan niet direct via een oplaadpunt worden opgeladen.

MINI elektrisch rijden – waterstof-brandstofcel - technologie

BRANDSTOFCEL-EV'S – KRIJGEN ENERGIE VAN WATERSTOF.

Ook elektrische auto's met brandstofcel worden aangedreven door een elektromotor. Het verschil is dat zij de elektriciteit zelf produceren. In tegenstelling tot BEV's en PHEV's krijgen zij hun stroom niet van een ingebouwde oplaadbare accu. In plaats daarvan hebben waterstofauto's hun eigen efficiënte elektriciteitscentrale aan boord – de brandstofcel.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Om je MINI met de MINI App te verbinden, kies je in het hoofdmenu ‘Auto’ > ‘Garage’> ‘Voertuig toevoegen'. Volg de instructie van de app en blijf bij je MINI in de buurt. Je moet binnen drie uur de beveiligingscode invoeren in de MINI App. Die code kan je vinden in ‘MINI Berichten’ in je MINI. De beveiligingscode is te vinden onder ‘MINI Connected’ en ‘MINI Berichten’ in het infotainmentsysteem van je MINI.
De Green rijmodus in je MINI zorgt voor een zo zuinig mogelijke instelling voor een maximale actieradius. Om de Green modus te activeren duw je de MINI Driving Modes schakelaar omlaag totdat GREEN wordt getoond op het instrumentenpaneel.

De ALL4 vierwielaandrijving is een intelligent torque-vectoring systeem dat zorgt voor maximale grip op vrijwel iedere ondergrond. De elektrohydraulische koppeling met meerdere platen* is gekoppeld aan de Dynamische Stabiliteits Controle en verdeelt de aandrijfkracht van de MINI TwinPower Turbo motor soepel over de voor- en achterwielen, afhankelijk van de rijomstandigheden. Dat zorgt voor optimale grip, maximale stabiliteit en nog meer Go-Kart feeling in bochten.

MINI Connected omvat een aantal ‘connected’ producten, beschikbaar in verschillende bundels of pakketten, die gebruikmaken van mobiele en internettechnologieën en die zorgen voor connectiviteit binnen en buiten je MINI. 

WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) is voor alle autofabrikanten de wettelijke testprocedure voor het bepalen van de officiële emissie- en verbruikswaarden. De test bestaat uit een laboratoriumtest en een emissietest die direct op de openbare weg wordt gemeten, de zogenaamde Real Driving Emissions (RDE).

De MINI App is een soort afstandsbediening op je smartphone. Zo kan je op afstand controleren wat de huidige actieradius is, een laadsessie starten of alvast een route plannen op basis van je stroomverbruik. Je kunt zelfs al voor het instappen de gewenste temperatuur voor het interieur instellen. Plan vanaf de bank je route in de app en stuur die vervolgens direct naar het infotainmentsysteem van je MINI. Daarnaast kan je de MINI App gebruiken om te zien waar je MINI staat geparkeerd en controleren of de portieren vergrendeld zijn.

Hoe ‘groen’ een elektrische auto is, hangt uiteindelijk af van de bron van de netstroom waarmee de accu wordt gevoed. Een ander aspect van de CO2 voetafdruk tijdens de levensduur is de energie die wordt gebruikt om het accupakket te vervaardigen. Met dit in gedachten hebben tests aangetoond dat het opladen van de MINI Electric met deels hernieuwbare elektriciteit, ervoor zorgt dat al bij ongeveer 19.000 km de CO2 die vrijkomt tijdens de productie is gecompenseerd. Over een volledige levenscyclus is de uitstoot van een MINI Electric 40% (EU-mix) en 70% (mix hernieuwbare energie) lager in vergelijking met een benzine-aangedreven MINI Cooper S.

De Driver's Guide app is de gebruikershandleiding voor geselecteerde MINI modellen. Het biedt complete en interactieve voertuiginformatie via de smartphone of tablet. De app is in de Apple en Google appstores gratis te downloaden in meer dan 30 talen en voor meer dan 55 markten.

Om de Driver's Guide voor het eerst te gebruiken heb je een internetverbinding nodig. Zodra je het voertuigidentificatienummer (chassinummer, VIN) heb ingevoerd, wordt automatisch de juiste handleiding voor jouw MINI gedownload. Daarna is de handleiding ook zonder internetverbinding beschikbaar. 

Behalve snelle en gedetailleerde voertuiginformatie, biedt de Driver's Guide app ook uitleg over de bijzonder innovatieve voertuigfuncties, met fotorealistische animaties. Een link naar de How-to video's op het BMW YouTube kanaal geeft extra uitleg in de vorm van korte video's in het Engels, met ondertiteling.

Een 360° weergavefunctie met interactieve informatie maakt het mogelijk om je MINI vanbinnen en vanbuiten te ontdekken. Gebruikers van een Apple iPhone kunnen ook de Smart Scan functie gebruiken in combinatie met de camera van hun smartphone. Daarmee herkent de Driver's Guide app symbolen of tekst op de functietoetsen in het interieur van de MINI en krijg je automatisch de bijbehorende uitleg. Hoe beter je bekend bent met je auto, hoe zelfverzekerder je bent in het verkeer.