Opladen eenvoudig gemaakt.

Het opladen van de MINI Electric gaat gemakkelijk en snel, zodat je altijd klaar bent om op pad te gaan. Ontdek hier alles over de handige laadoplossingen voor thuis en onderweg. We ontdekken hoe je geld kunt besparen en de actieradius kunt maximaliseren. Ontdek ook de steeds verder uitbreidende infrastructuur van openbare laadstations, waarmee je bijna overal kunt opladen. 

MINI elektrisch rijden – gemakkelijk thuis opladen MINI elektrisch rijden – gemakkelijk thuis opladen
MINI elektrisch rijden – opladen – Electric logo

THUIS OPLADEN.

De MINI Electric kun je thuis op twee manieren opladen. Enerzijds met een noodlader via een huishoudelijk stopcontact. Anderzijds comfortable en snel door het gebruik van een Wallbox. Voor het opladen van je MINI Electric gaat er dus niets boven thuis.

MINI elektrisch rijden – opladen - huishoudelijk stopcontact

Huishoudelijk stopcontact.

In het geval van nood kun je de MINI opladen aan een regulier huishoudelijk 230V stopcontact. Laat het stopcontact voor het gebruik van de noodlader altijd controleren door een elektrotechnisch professional.

2,5 uur opladen met de noodlader levert maximaal 50 kilometer range op.

MINI elektrisch rijden - opladen - Wallbox

WALLBOXEN.

Je kunt overwegen om een Wallbox te laten installeren, de meest veilige en comfortabele manier van thuis opladen. De MINI Electric is dan in zo'n 3,5 uur volledig opgeladen bij een laadvermogen van 11kW (3 fasen, 16A).

MINI Wallbox: ben je geïnteresseerd in een premium MINI Wallbox of een slimme Wallbox inclusief installatie van een van onze partners, dan helpen we je graag.

Thuis opladen.

Haal het meeste uit thuis opladen met onze handige informatievideo's hieronder.

MINI elektrisch rijden – opladen - grijze lijn
MINI elektrisch rijden – opladen - interessant feit MINI elektrisch rijden – opladen - interessant feit

GOED OM TE WETEN.

Een interessant feit is dat het financieel gezien niet uitmaakt of de MINI thuis snel of langzaam oplaadt. De elektriciteit van een huishouden wordt namelijk afgerekend per kWh.

MINI elektrisch rijden – opladen - grijze lijn
MINI elektrisch rijden – opladen - verdelercollage
MINI elektrisch rijden – opladen – Electric logo

OPENBAAR OPLADEN.

Profiteer van het groeiende aantal openbare laadstations dat is voorzien van zowel wisselstroom (AC) via een Type 2 aansluiting als gelijkstroom (DC) via een CCS aansluiting, om snel op te laden met een vermogen tot 50kW.

MINI elektrisch rijden – opladen – type 2 lader

TYPE 2 (AC) LADERS.

Een Type 2 laadkabel wordt met de MINI Electric meegeleverd, dus je kunt altijd en overal opladen. Het bovenste deel van de CCS aansluiting van de MINI wordt gebruikt voor AC laden. 

Dat is de Type 2 aansluiting, geschikt voor de noodlader, openbare AC laadstations.

MINI elektrisch rijden – opladen – CCS snellaadkabels MINI elektrisch rijden – opladen – CCS snellaadkabels

CCS SNELLAADKABELS.

Met het Combined Charging System (CCS) kan je ook profiteren van snelladen tot 50 kW.

CCS, snelladers, hebben een eigen laadkabel, dus je hebt zelf geen aanvullende kabel nodig. De combinatie van een praktische laadcapaciteit en stabiele laadprestaties van de MINI zorgt ervoor dat de bestemming op verschillende manieren bereikt kan worden – er zijn altijd verschillende oplaadmogelijkheden beschikbaar.

Openbare laadlocaties.

Er is altijd een oplaadpunt in de buurt. Zoek nu op de kaart wat voor jouw het dichtstbijzijnde oplaadpunt is.

Openbaar opladen.

Haal het meeste uit openbaar opladen met onze handige informatievideo's hieronder.


Pas besparing aan


Pas gewoon de invoerwaarden hieronder aan om de meest actuele vergelijking te krijgen.

MINI Electric
Vergelijkbare benzine-aangedreven auto
Potentiële besparingen op jaarbasis

Veranderingen in de waarden hebben invloed op de berekeningen en de bespaarde bedragen. De standaardwaarden worden bepaald op basis van de gemiddelde prijzen die over de afgelopen 12 maanden zijn geregistreerd. Alle informatie is onder voorbehoud.

OPLAADTIJDCALCULATOR.

Jouw gemiddelde dagelijkse reisafstand:
km
0 km 200 km
Per week aantal keren volledig laden:
x
Benodigd van een volgeladen accu:
%
Besparing ten opzichte van een vergelijkbare benzine auto:

THUIS LADEN:

ONDERWEG LADEN:

H Oplaadtijd
 
Kosten
 
H Oplaadtijd
 
Kosten
 

Prijzen op basis van gemiddelde benzinekosten (€2,05/l) en gemiddelde elektriciteitskosten (€0,30/ kWh thuis) (€0,39/kWh AC) & (€0,60/kWh DC) over de afgelopen 12 maanden. Laatst geüpdatet in september 2023. De actieradius in de praktijk is afhankelijk van verschillende factoren, zoals onder meer de gekozen wiel- en bandenmaat, persoonlijke rijstijl, de route, weersomstandigheden, gebruik van verwarming/koeling en voorconditionering. Afhankelijk van externe factoren, zoals de netspanning of buitentemperatuur, kan de oplaadtijd in de praktijk afwijken van de tijd die hier wordt weergegeven. De oplaadtijden zijn berekend op basis van een buitentemperatuur van 25°C.

JE MINI ALTIJD EN OVERAL OPLADEN.

MINI Charging biedt eenvoudig en direct toegang tot een van de grootste openbare laadnetwerken.


Met honderden beheerders van laadstations en snelladers is er altijd wel een laadstation beschikbaar met een laadsnelheid of wachttijd die bij jouw situatie past. 


Je hoeft je hiervoor slechts eenmalig te registreren via de MINI Charging Card of de MINI App. Je krijgt maandelijks een gedetailleerd overzicht van de individuele laadsessies en bijbehorende kosten.


Klik op de link hieronder om meer te ontdekken en gebruik onze interactieve kaart voor het vinden van alle laadstations.

MINI elektrisch rijden – opladen - servicekaart

WAT JE KAN DOEN TIJDENS HET OPLADEN VAN JE MINI.

Met je MINI Electric profiteer je van het groeiende aantal laadstations bij openbare parkeerplaatsen. Mocht je je tijd goed willen besteden tijdens het opladen, dan hebben we hier wat tips.
MINI elektrisch rijden – opladen – Electric logo

ONTMOET ENKELE ELEKTRISCH RIJDERS.

MINI Electric eigenaren Monwar, Misty en Iola delen enkele van hun ervaringen met ons, benoemen hun favoriete MINI Electric kenmerken en geven tips voor de overstap naar elektrisch rijden.

MONWAR, KENT.

“HET GEBRUIK VAN DE MINI ELECTRIC IS HEEL EENVOUDIG.”

“Als je overweegt om over te stappen naar elektrisch, zeg ik: gewoon doen! In de MINI Electric krijg ik een veel grotere kick dan in een benzine- of dieselauto. Ik denk dat als mensen meer weten over elektrische auto's in het algemeen – opladen, kosten, actieradius – ze de overstap dan veel gemakkelijker maken.

Ik ken veel mensen die het opladen spannend vinden, maar tegenwoordig zijn overal laadstations. De beschikbare apps en technologie maakt het plannen van je reis bovendien veel makkelijker. Het gebruik van de MINI Electric is heel eenvoudig.”

Ontdek meer
MINI elektrisch rijden – verhalen van rijders – Monwar
MINI elektrisch rijden – verhalen van rijders – Misty

MISTY, LONDON.

“NA VERLOOP VAN TIJD ONTDEK JE WELKE LADERS HET BESTE BIJ JE PASSEN.”

“Ik moet zeggen dat ik mij ook een beetje zorgen maakte over ‘range anxiety'. Het vooruitzicht van een lange reis zonder laadmogelijkheden leek mij niets. Maar met de MINI Electric heb ik absoluut geen problemen gehad. Het biedt precies wat ik nodig heb. Om eerlijk te zijn vergeet ik hem 's nachts wel eens op te laden, dan dan heb ik nog steeds genoeg over om naar het werk of de winkel te gaan. 

De MINI Electric heeft bovendien wat coole functies die helpen de actieradius te vergroten. De verschillende rijmodi zijn geweldig. Er is Sport, Mid, Green en Green+. Ik rij bijna altijd in de Green modus. Ik rij vaak naar Dorset en die modus is geweldig voor langere reizen. Ik heb altijd genoeg actieradius en de handling – zoals de MINI Electric zich gedraagt op buitenwegen – voelt geweldig. Hij rijdt zo soepel. Er is goed over nagedacht om hem zowel plezier als comfort te laten bieden.”

Ontdek meer

IOLA, SOUTH YORKSHIRE.

“ZORG ERVOOR DAT JE VOOR VERTREK JE REIS PLANT.”

“Mijn MINI Electric is mijn eerste elektrische auto, maar ik heb mij nooit zorgen hoeven maken over opladen. Ik was juist wel nieuwsgierig hoe dat zou gaan. De vragen die ik erover had waren eigenlijk de standaardvragen: hoe vaak moet ik opladen, hoe gemakkelijk gaat dat, waar kan ik opladen, hoe lang duurt dat? Maar zoals gezegd heb ik daarbij geen problemen gehad. Ik laad meestal thuis op via onze Wallbox, maar ver van huis opladen is ook gemakkelijk. 


De MINI Electric smartphone-app helpt daarbij. Thuis kan ik bijvoorbeeld instellen dat de auto op een bepaalde tijd moet opladen. Ik kan ook zien hoeveel het opladen gaat kosten en hoeveel actieradius de auto al heeft. Met de app is het ook heel eenvoudig om onderweg laadstations te vinden."

Ontdek meer
MINI elektrisch rijden – verhalen van rijders – Iola
MINI elektrisch rijden – opladen – Electric logo

LAADVOORZIENINGEN.

Als je je elektrische auto regelmatig thuis wilt opladen, is een Wallbox een gemakkelijker en sneller alternatief voor het huishoudelijk stopcontact. Hier vind je informatie over de laadoplossingen van MINI en onze partners voor thuis opladen.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Voor een vakkundige installatie van je MINI Wallbox of de Wallbox van onze partner Eneco adviseren wij onze installatieservice. Maak een afspraak bij je MINI Agent of onze officiële installatiepartner, die vervolgens alle advies, installatie en inbedrijfstelling van je privélaadstation verzorgt.


Je voordelen in één oogopslag:

 • Inspectie van elektrische aansluitvereisten bij je woning.
 • Aanbeveling van geschikte installatielocaties op basis van je persoonlijke parkeersituatie.
 • Installatie, aansluiting en inbedrijfstelling op de door jou gekozen installatielocatie (inclusief aanleggen van max. 2 m bovengrondse bekabeling).
 • Instructie over het laadproces.
 • 24 maanden garantie.

Wij adviseren een 3 fasen-aansluiting met een beveiliging van min. 16 A – daarmee kan de auto met 11 kW worden geladen. Een 3 fasen-verbinding van 32 A is absoluut toekomstbestendig. MINI PHEV's kunnen op de MINI Wallbox 1 fase met max. 3,7 kW worden geladen.

Kortere laadtijd: max. 7,4 kW (1 fase) resp. 22 kW (3 fase), kabellengte 5,0 meter, comfortabele kabel-opbergmogelijkheid, geïntegreerde foutstroomdetectie (‘DC-Leakage’).

Ja, als je een Type 2 laadstekker of een CCS combi laadstekker (Type 2 maakt hier onderdeel van uit) gebruikt.

5 meter, vast aan de Wallbox gemonteerd.

Nee.

Ja, de MINI Wallbox Gen 3 is gecertificeerd volgens beschermklasse IP 54 voor gebruik buitenshuis. Een extra bescherming tegen weersomstandigheden is niet absoluut noodzakelijk. De Wallbox is ontwikkeld en gecertificeerd voor gebruik buitenshuis. Om redenen van comfort raden we echter aan om hem binnenshuis te installeren; dit voorkomt bovendien sneeuw- en ijsvorming op de Wallbox tijdens de winter en houdt je Wallbox langer vrij van vuil en mos.

Nee, omvangrijke elektromagnetische compatibiliteitstests hebben aangetoond dat de MINI Wallbox geen straling genereert.

Het is het beste om een laadniveau van tussen de 20 en 80 procent aan te houden. Lagere of hogere niveaus zijn mogelijk, maar om de levensduur van de accu te optimaliseren is het aanbevolen om tussen deze waarden te blijven. In het menu van je MINI kan je het doelniveau eenvoudig instellen op 80 procent, zodat je hier zelf niet meer op hoeft te letten. Deze accustatus is voldoende voor je dagelijkse ritten. Heb je toch een keer meer nodig, dan stel je gewoon een hogere limiet in.

Tijdens de laadprocedure is de laadkabel vergrendeld (met het afsluiten van de auto). De MINI Wallbox kan helaas niet worden vergrendeld als deze niet wordt gebruikt.

Ja, maar dan is er wel sprake van een constant verbruik, al is het maar klein.

Als je na de installatie van de MINI Wallbox problemen ondervindt of als je Wallbox defect is, kun je tijdens kantoor uren contact met ons opnemen via ons E-Mobility Customer Support team op: 070-4147516 of 24/7 met onze partner, dit telefoonnummer verkrijg je bij installatie.

Met het MINI navigatiesysteem vind je rechtstreeks alle laadstations van het MINI Charging netwerk.

Je kunt ook zoeken naar laadstations: als je in het navigatiesysteem als speciale bestemming ‘laadstations’ invoert, verschijnt er een lijst met laadstations in je omgeving.

Een andere mogelijkheid is de MINI Charging-app, waarmee je alle beschikbare laadstations op je smartphone kunt bekijken.

Met de MINI Charging Card of de MINI Charging-app kun je de laadstations ontgrendelen en de laadprocedure starten.


Sommige laadstations kunnen worden gebruikt met de MINI Charging-app. De app met geïntegreerde QR-codescanner is eenvoudig te gebruiken en net zo eenvoudig te installeren. Download de app, open deze en voer je MINI Charging-contractnummer en je pincode in.

Het laden van je auto gebeurt zonder contant geld; je betaalt eenvoudig door maandelijkse afschrijving van je rekening. Met je online MINI Charging-account heb je altijd een overzicht van je laadsessies en de kosten.

 1. Schakel het contact uit en activeer de parkeerrem.
 2. Stel indien nodig vooraf de stroomsterkte in.
 3. Gebruik geen verlengkabels.
 4. Sluit de laadkabel altijd in deze volgorde aan en maak hem ook in deze volgorde los:


Aankoppelen:

 1. Sluit de kabel aan op het stopcontact.
 2. Sluit de kabel aan op de auto.


Loskoppelen:

 1. Koppel de kabel los van de auto.
 2. Koppel de kabel los van het stopcontact.


LED indicatie:

 • Witte verlichting: Signaalverlichting:
 • Rode verlichting: Laadprobleem
 • Oranje verlichting: Initialisatie
 • Blauwe verlichting: Laadsessie actief
 • Groene verlichting: Laden voltooid

 

5. Sluit de auto af. De laadprocedure begint pas wanneer de auto is afgesloten.

In dit deel van Europa regent het vaak. Gelukkig zijn de MINI Electric en al onze laders daar volledig op voorbereid. Ze zijn weerbestendig en perfect veilig te gebruiken voor opladen in de regen.

Normaal laden met wisselstroom (AC):

Vooral 's nachts maar ook overdag kan je auto efficiënt worden geladen. In vergelijking met een huishoudelijk stopcontact heeft een AC-laadstation een hoger vermogen en kan de accu binnen enkele uren worden opgeladen. Dit type laadstation wordt aangeduid met de afkorting AC.


Snelladen met gelijkstroom (DC):

Wil je sneller laden, dan bieden DC-laadstations voordelen. Terwijl je winkelt of gaat lunchen, wordt de accu van je auto snel opgeladen. De laadprocedure duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Dit type laadstation wordt kortweg een DC-laadstation genoemd."

De belangrijkste grondstoffen voor de hoogvoltage-accu zijn kobalt, lithium, grafiet en nikkel. De ommanteling van de hoogvoltage-accu is gemaakt van aluminium. MINI (BMW Group) spant zich in voor een toeleveringsketen die verantwoordelijk en duurzaam is en die voldoet aan onze eigen hoge ethische en mensenrechten standaarden. Elke leverancier moet informatie verstrekken over de implementatie van milieu-, sociale en bestuursnormen, inclusief respect voor mensenrechten en het verbod op dwangarbeid.

We werken nauw samen met belangrijke leveranciers van grondstoffen om ervoor te zorgen dat alle materialen op verantwoorde wijze worden gewonnen, zowel om het milieu te beschermen en te verbeteren als om de veiligheid en het welzijn van de werknemers op elk punt in de toeleveringsketen te waarborgen. We blijven ook onze logistieke operaties stroomlijnen om de impact van het transport van onderdelen naar onze fabrieken te verminderen.

MINI (BMW Group) kijkt zeer nauwkeurig en kritisch naar de herkomst van onze grondstoffen. Bij het selecteren van leveranciers houden we ons aan de OECD, Due Diligence-richtlijnen voor verantwoord zakelijk gedrag. Bovendien verplichten we onze directe leveranciers om samen met hun eigen leveranciers aan onze duurzaamheidseisen te voldoen. De transparantie van de leveranciersnetwerken is de basis voor het waarborgen van onze duurzaamheidseisen met betrekking tot onze leveranciers.

MINI Charging telefoon: +31 70 701 3064

E-mail: nl@MINI-charging.com

Openingstijden: MINI Charging is op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 19.00 uur.

MINI Klantenservice telefoon: 0800 – 099 22 35

E-mail: MINIklantenservice@MINI.nl

Openingstijden: Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

MINI elektrisch rijden – opladen – Electrische MINI teaser MINI elektrisch rijden – opladen – Electrische MINI teaser

ONTDEK ALLE ELEKTRISCHE DETAILS.

HET BESTE VAN BEIDE ENERGIEWERELDEN – OP DE WEG EN OFFROAD.

MINI elektrisch rijden – opladen - PHEV teaser MINI elektrisch rijden – opladen - PHEV teaser