MINI VAKANTIEAUTO. ONGELIMITEERDE GO-KART FEELING, ALTIJD EN OVERAL.

MINI Vakantieauto

Als je een grotere of extra auto nodig hebt voor een (buitenlandse) zakenreis of vakantie, dan heeft MINI een stijlvolle oplossing voor je. Met een MINI vakantieauto heb je altijd de mogelijkheid om jouw MINI tijdelijk om te ruilen voor een MINI waar je ongelimiteerd mee kunt rijden.

 

MINI werkt voor het aanbieden van een MINI vakantieauto samen met Alphabet Rent en SIXT. Met een MINI vakantieauto via Alphabet Rent of SIXT ben je flexibel zonder dat je aan een looptijd van een contract vast zit.

 

Alphabet Rent richt zich alleen op de zakelijke autoverhuur, SIXT op de particuliere autoverhuur. Dit vertaalt zich in een ruim aanbod zeer representatieve MINI modellen van maximaal 24 maanden oud. Standaard zijn deze auto’s zeer compleet uitgerust met een optimale balans in uitrusting.

 

Daarnaast beschikken Alphabet Rent en SIXT over een eigen chauffeursdienst. Binnen Nederland zetten zij de MINI vakantieauto op ieder adres voor je klaar. En indien gewenst halen zij de vakantieauto ook weer bij je op.

 • Veelgestelde vragen
 • Hoe werkt een MINI vakantieauto?

  Met een MINI vakantieauto huur je voor een vooraf afgesproken periode een MINI naar keuze. De minimale huurperiode is 3 dagen. Het reserveren van een MINI vakantieauto doe je snel en eenvoudig met behulp van de MINI vakantieauto calculator. Je vult de tijdsperiode in en ziet direct hoeveel de auto van je keuze kost.

   

  Indien gewenst en beschikbaar kun je extra opties en accessoires toevoegen aan jouw MINI vakantieauto, zoals bijvoorbeeld een dakkoffer of sneeuwkettingen. Besluit je om de auto te reserveren? Dan vul je de benodigde gegevens in. Onze partners Alphabet Rent en SIXT, nemen contact met je op om de reservering compleet te maken. Indien gewenst wordt de gekozen auto vervolgens afgeleverd op het door jou gewenste adres, na afloop wordt de vakantieauto weer opgehaald. Je kunt zo vaak als je wilt gebruik maken van een MINI vakantieauto. Heb je liever persoonlijk contact?

   

  - Voor vragen over de reserveringstool kun je contact opnemen met de MINI klantenservice via telefoonnummer  0800 – 099 22 35 (gratis) of stuur een e-mail naar miniklantenservice@mini.nl

  - Voor vragen over een zakelijke reservering kun je direct contact opnemen met onze partner Alphabet Rent via telefoonnummer (070) 34 78 486 of stuur een e-mail naar denhaag@alphabet.com

  - Voor vragen over een particuliere reservering kun je direct contact opnemen met onze partner SIXT door een e-mail te sturen naar vip-benelux@sixt.com

 • Kan ik gebruik maken van een MINI vakantieauto?

  De MINI vakantieauto is een product voor MINI rijders die tijdelijk een auto nodig hebben voor een (buitenlandse) zakenreis of vakantie. MINI werkt voor het aanbieden van een MINI vakantieauto samen met Alphabet Rent en SIXT. Alphabet Rent richt zich alleen op de zakelijke autoverhuur. Je kunt dus alleen als zakelijke klant gebruik maken van een MINI vakantieauto via Alphabet Rent. Wil je als particulier gebruikmaken van een MINI vakantieauto dan kan dat via SIXT.

 • Welke MINI vakantieauto past bij jou?

  Je kunt kiezen uit diverse MINI modellen. Alle vakantieauto’s zijn uitgerust met navigatie, airconditioning, audio en Bluetooth ® telefoonvoorbereiding.

   

  Wij kunnen de auto via onze partners ook voorzien van opties zoals bijvoorbeeld een trekhaak. De auto is bovendien goed verzekerd met een anti-diefstalverzekering en een ongevallen verzekering (eigen risico van € 225,-). De MINI vakantieauto van jouw keuze is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wij adviseren dan ook om langer van tevoren te reserveren om de auto van je keuze te kunnen garanderen.

   

  Met een MINI vakantieauto heb je geen last van kilometerbeperkingen. Het aantal kilometer is namelijk ongelimiteerd.

 • Zakelijke MINI vakantieauto en bijtelling

  Rijdt je jouw huidige MINI zakelijk? Dan ben je verplicht om bijtelling te betalen als je meer dan 500 kilometer privé rijdt. Dat geldt ook voor de MINI vakantieauto die je zakelijk huurt. De kosten voor de vakantieauto komen dan ook voor rekening van de zaak.

   

  Wanneer je bijtelling betaalt voor jouw MINI en voor de MINI vakantieauto, dan kun je jouw MINI vrijstellen van bijtelling tijdens de periode dat je de vakantieauto gebruikt. Je betaalt dan alleen bijtelling voor de MINI vakantieauto. Voorwaarde is wel dat wij bij het afleveren van de vakantieauto jouw MINI meenemen en stallen. Van onze verhuurpartner ontvang je een afleverings-/ontvangstbevestiging van jouw vakantieauto. Hierop tref je de fiscale waarde aan en het bijtellingspercentage van jouw MINI vakantieauto. Wanneer je jouw MINI bijtelt, adviseren wij je deze gegevens en de huurperiode door te geven aan je salarisadministratie, zodat zij de verrekening met jouw salaris kunnen doen.

 • Hoe voldoe ik de huurprijs?

  Onze partners zullen de financiële afhandeling met je verzorgen. Zij nemen binnen 48 uur contact met je op om de aanvraag compleet te maken. Het verzorgen van de betaling verloopt bij Alphabet Rent via automatische incasso. De factuur voor de door jou gereserveerde vakantieauto sturen zij na de huurperiode per e-mail toe. Bij SIXT verloopt de betaling via creditcard, de creditcard zal op dezelfde naam moeten staan als van de hoofdbestuurder. SIXT reserveert bij de start van je autohuur een borg op jouw creditcard. Na het afronden van de huur, zal de borg worden teruggestort en wordt de huurfactuur van jouw creditcard belast. Het kan voorkomen dat je na afloop van de huurperiode een naheffing ontvangt. Deze ontvang je bijvoorbeeld als je langer in de MINI vakantieauto hebt gereden dan vooraf overeengekomen.