COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Terugblik Dutch Design Week 2021

DUTCH DESIGN WEEK 2021.

Van 16 t/m 24 oktober 2021 vond de 20 editie plaats van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. MINI is in 2021 en 2022 aan dit grote designevenement verbonden als mobiliteitspartner. Tijdens de editie van 2021 verzorgde MINI de ‘Design Rides’, die gedurende het evenement ingezet werden als shuttledienst om bezoekers te vervoeren tussen de 120 locaties van DDW. Daarnaast had MINI een expositieruimte waar de MINI Vision Urbanaut te zien was. DDW is het grootste designevent van Europa, waarbij het werk en de concepten van ruim 2.600 ontwerpers worden gepresenteerd aan ruim 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarbij staat DDW iedere editie in het teken van een ander thema. In het thema van 2021– The Greater Number –riep DDW op tot minder. Minder consumptie, minder producten en dus minder afval. En kan het niet minder? Dan moet het beter en duurzamer.

MINI VISION URBANAUT.

Dit jaar stond de MINI Vision Urbanaut centraal op de expositieruimte van MINI. De MINI Vision Urbanaut presenteert een geheel nieuwe kijk op mobiliteit en een innovatieve visie op gebruik van ruimte. De MINI Vision Urbanaut focust zich niet alleen op een brede inzetbaarheid, maar ook op duurzaamheid. Dat is direct te zien en ervaren. Het beginpunt van het concept was Clever Use of Space waar MINI bekend om staat. De auto biedt maximale ruimte binnen de kleinst mogelijke afmetingen. Het interieur van de MINI Vision Urbanaut is gemaakt van een groot aandeel gerecyclede materialen en de gebruikte materialen zijn vrijwel volledig hernieuwbaar en recyclebaar, wat goed in het teken staat van DDW.

MINI VOICES.

Bij MINI raken we geïnspireerd door mensen en bedrijven die onze passie voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid delen. Deze twee kernwoorden zijn onze belangrijkste criteria waarop we nieuwe MINI initiatieven en samenwerkingen beoordelen – zowel lokaal als wereldwijd. Tijdens DDW waren Studio Rens en BYBORRE te zien. Studio RENS is een ontwerpstudio die collecties ontwikkelt waarin onderzoek naar materiaal en kleur de boventoon voeren. BYBORRE staat internationaal bekend als textiel innovator. BYBORRE rekt de grenzen van textielontwikkeling op door makers de creatieve vrijheid te geven om hun eigen textiel te creëren.
MINI Voices

DUTCH DESIGN AWARDS.

Dutch Design Awards (DDA) is een deel van DDW, waarbij jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten worden beloond. Per categorie wordt een winnaar bekend gemaakt. Op de DDW 2021 werd The Fabricant gekozen als winnaar van de DDA in de categorie Fashion. The Fabricant is door MINI beloond met een extra prijs: een jaar lang rijden in een MINI Electric Camden Edition. Zij zijn gekozen vanwege hun toekomstgerichte en radicaal nieuwe benadering van mode.
Dutch design awards 2021.

DUTCH DESIGN WEEK 2022.

MINI is in 2022 wederom de mobiliteitspartner van de Dutch Design Week. Benieuwd naar het evenement in 2022? Houd onze en de DDW-website dan goed in de gaten.
Dutch design week 2021.