MINI Connected – connectiviteit icoon MINI Connected – connectiviteit icoon
MINI CONNECTED.

ALLE OPTIES.

mini - spacer line grey mini - spacer line grey

ENTERTAINMENT & INFOTAINMENT.

mini connected - dab tuner mini connected - dab tuner

DAB TUNER.

Met de DAB-tuner (Digital Audio Broadcasting) kun je eenvoudig wisselen tussen je favoriete zenders en genieten van een uitstekende geluidskwaliteit door de vrijwel overal beschikbare digitale ontvangst. Hij is ook geschikt voor DAB+ voor nog meer keuze en een nog betere geluidskwaliteit. Bovendien kun je aanvullende informatie ontvangen zoals verkeers- en weerupdates evenals gegevens over het nummer en de artiest.
mini connected - visual boost radio mini connected - visual boost radio

RADIO MINI VISUAL BOOST.

Radio MINI Visual Boost wordt geleverd met MINI Connected en een schitterend, hoge resolutie en eenvoudig te gebruiken touchscreen display. Het systeem omvat een dubbele tuner, plus vier middentonenluidsprekers en twee centrale basluidsprekers. Een Bluetooth handsfree interface en een LED-ring rond het centrale instrumentenpaneel zijn ook inbegrepen. De bediening gaat eenvoudig via de MINI Controller in de middenconsole.

APPLE CARPLAY® VOORBEREIDING.

Apple CarPlay® voorbereiding is de snelle en eenvoudige manier om je iPhone en je favoriete iOS-apps veilig en draadloos te gebruiken achter het stuurwiel van je MINI. Deze vormt een multimediahub in je auto die de dingen uitvoert die je tijdens het rijden wilt doen en geeft ze weer op je touchscreen display. Je kunt bijvoorbeeld routebeschrijvingen krijgen, telefoneren, berichten ontvangen en verzenden en naar muziek luisteren - terwijl je je volledig op de weg blijft concentreren. Zo kun je onder meer Spotify en geselecteerde apps van derden bedienen. Je kunt de belangrijkste functies in je MINI bedienen met behulp van het touchscreen, de MINI Controller of via Siri-spraakopdrachten. Zo kun je Siri op je iPhone activeren door de spraakbedieningsknop in het stuurwiel lang ingedrukt te houden. Vind gedetailleerde informatie over ondersteunde apps op http://www.apple.com/ios/carplay/ – en zie hoe je dagelijks leven hierdoor beter, eenvoudiger en meer verbonden wordt.

mini connected - drive services weather mini connected - drive services weather

MINI Online.

Met MINI Online kun je doen wat je wilt en in contact komen met alles wat belangrijk voor je is. Geniet van een hele reeks aan diensten en auto-apps die je tijdens je reis voorzien van informatie en entertainment. Het zal ook je hulpmiddel zijn om de nieuwe MINI App te gebruiken.
mini connected - online parking information mini connected - online parking information

MINI ONLINE.

MINI Online combineert tal van services en apps in één handig pakket om je op de hoogte te houden van alles wat er om je heen gebeurt. Deze wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe apps, waarbij we ernaar streven om onze gebruikers extra functionaliteit en voordelen te bieden*.

NIEUWS.

Je blijft op de hoogte met het laatste nieuws dat continu wordt bijgewerkt door Thomson Reuters / CBC / AFP en andere nieuwsaanbieders*. De inhoud die je ontvangt wordt geselecteerd op basis van je voorkeurscategorieën, zoals zaken of sport, wereld en panorama (kan variëren afhankelijk van land en taal). Om ervoor te zorgen dat je je tijdens het rijden blijft concentreren op de weg en het verkeer, kunnen de geselecteerde nieuwsitems eventueel worden voorgelezen met de tekst-naar-spraak audiofunctie. Je kunt ook je individuele RSS-feeds opslaan-

WEER.

We houden je op de hoogte van het weer dat je op je bestemming kunt verwachten. Als je in je auto onder MINI Online kijkt, zie je een gedetailleerde dagelijkse verwachting en het vooruitzicht voor de komende vijf dagen. Dit omvat ochtend, middag, avond, nacht, kans op regen, windsnelheid en richting, vochtigheid en gevoelstemperatuur. In sommige landen wordt ook de luchtkwaliteitsindex getoond.

LANDINFORMATIE.

Hier vind je de rijbeperkingen en regels per land. Lees meer over snelheidslimieten, verplichte uitrusting en speciale regels

PARKEERINFORMATIE.

Vind parkeermogelijkheden in de buurt of op bepaalde locaties. Lees meer over openingstijden, beschikbaarheid en prijzen (indien gegevens beschikbaar zijn).

REGENRADAR.

Als onderdeel van de weer-app toont deze een overlay-kaart met neerslag voor de gekozen locaties. Je ziet bijv. wanneer de regen je huidige locatie of bestemming nadert

ONLINE ZOEKEN.

Zoek en vind elke interessante plaats binnen een paar seconden. Je kunt ook locatiegebaseerde services opzoeken. De resultaten worden weergegeven met adres, telefoonnummers en afstanden vanaf specifieke locaties. Aanvullende informatie zoals beoordelingen en recensies (indien beschikbaar), openingstijden en foto's worden indien mogelijk ook verstrekt.

WIKI LOKAAL.

Zoek en lees Wikipedia artikelen over plaatsen in de buurt of specifieke locaties. Je kunt zelf bepalen wat je wilt weten. De apps in je MINI staan tot je beschikking met alle antwoorden.

*Sommige apps en services zijn landspecifiek.

mini connected - spotify mini connected - spotify

SPOTIFY.

MINI en Spotify geven je toegang tot alle muziek die je ooit wilt horen via je MINI geluidssysteem. Verbind gewoon de gratis Spotify iPhone® app met je MINI Connected systeem en geniet van 30 miljoen nummers en Spotify Radio. Je kunt ook je eigen afspeellijsten maken, zodat je de perfecte muziek hebt voor elke rit. Bedien je Spotify muziek volledig via MINI Connected en vermijd afleiding door het gebruik van je telefoon.
mini connected - md ranger speaker mini connected - md ranger speaker

EXTRA MIDDENTONENLUIDSPREKERS.

Naast het al indrukwekkende luidsprekersysteem dat standaard in je auto is gemonteerd zijn het MINI Connected Mediapakket en daarboven uitgerust met twee extra middentonenluidsprekers. Deze worden in de voorportierpanelen gemonteerd voor een vloeiender, helderder geluid om met behulp van de eenvoudige volumeregeling en spraakopdrachtfuncties je rit zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.
mini - spacer line grey mini - spacer line grey

REIZEN.

mini connected - remote services mini connected - remote services

REMOTE SERVICES.

Met Remote Services heb je toegang tot je MINI en kun je sommige functies op afstand met je telefoon activeren via de MINI app.Dit betekent dat je je auto kunt lokaliseren. Je kunt de portieren op afstand vergrendelen en ontgrendelen. En je kunt ook de airconditioning en ventilatie op afstand activeren, zodat het interieurklimaat precies is zoals je wenst voordat je vertrekt - en nog veel meer. Je kunt dit allemaal en nog meer doen met de MINI app.

mini connected - navigation system mini connected - navigation system

MINI NAVIGATIESYSTEEM.

Het MINI navigatiesysteem leidt je met behulp van routebegeleiding naar je bestemming via een combinatie van spraakweergave, kaartweergaven en pijlindicatoren op een hoogwaardig en gebruiksvriendelijk touchscreen display met hoge resolutie. Hierop kun je de app met twee vingers samenknijpen en inzoomen om een duidelijk, gedetailleerd beeld van je route te krijgen. Het systeem biedt ook nachtmodus, Real-Time Traffic Information en Points of Interest-zoekfunctie om je snel en veilig naar je bestemming te leiden. Het systeem wordt bediend via de MINI Controller en kaartupdates zijn beschikbaar via USB. Alles met elkaar transformeert het je Radio MINI Visual Boost in een deskundige gids.
mini connected - traffic information mini connected - traffic information

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION (RTTI).

Blijf het verkeer een stap voor en vermijd vertragingen dankzij Real-Time Traffic Information (RTTI) en het MINI Connected navigatiesysteem. Deze waarschuwt je voor ongevallen, files en wegwerkzaamheden op je route. RTTI helpt je de snelste routes te vinden en eventuele opstoppingen te vermijden. Deze houdt je op de hoogte van de verkeerssituatie op alle doorgaande wegen en snelwegen. Hij berekent welke vertragingen kunnen worden verwacht en stelt omleidingen voor, zodat je tijdig kunt reageren.

Selecteer "Navigatie" in het hoofdmenu en kies vervolgens "Kaart". Verkeerssituaties worden in kleuren weergegeven onder "Kaartweergaven". Groen geeft aan dat er geen problemen zijn. Geel is voor langzaam rijdend verkeer. Oranje is voor stop-and-go verkeer. Rood geeft stilstaand verkeer aan. Op het moment dat er nieuws beschikbaar is voor een bepaalde route verschijnt er een gele of rode waarschuwing in "Verkeersinformatie". Gegevens over de vertraging en mogelijke omleidingen worden verstrekt door op "Verkeersinformatie" te klikken.

mini connected - automatic map update mini connected - automatic map update

AUTOMATISCHE KAARTUPDATE OVER-THE-AIR.

Om het meeste uit je MINI Navigatiesysteem te halen, raden we je aan je kaarten regelmatig bij te werken. Het wegennet verandert snel - van afsluitingen, groot onderhoud tot volledig nieuwe straten. Daarom werken we onze kaartgegevens voortdurend bij om ervoor te zorgen dat MINI rijders over een krachtige navigatie kunnen beschikken. Navigatiekaartupdates van je land worden tot 4 keer per jaar naar je MINI gestuurd en automatisch over-the-air geïnstalleerd.

Nieuwe updates worden op het systeem weergegeven zodra ze beschikbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen is bevestigen. Neem voor volledige kaartupdates contact op met je voorkeursdealer.

mini - spacer line grey mini - spacer line grey

ASSISTENTIE.

mini connected - intelligent emergency call mini connected - intelligent emergency call

INTELLIGENT EMERGENCY CALL.

Als je bij een ongeval niet direct om hulp kunt vragen, is het goed om te weten dat MINI dat wel kan. Met het optionele, intelligente noodoproepsysteem stuurt je MINI automatisch een noodoproep naar de lokaal beschikbare hulpdiensten. Een simkaart en een geïntegreerde telematica-eenheid sturen daarbij relevante gegevens mee zoals de exacte GPS-coördinaten van je MINI, het chassisnummer (VIN), het type botsing (bijv. waar de botsing heeft plaatsgevonden), de status van airbags en veiligheidsgordels, het aantal passagiers en de rijrichting. Speciaal opgeleid personeel neemt vervolgens contact met je op en informeert de juiste hulpdiensten, zodat deze zo snel mogelijk ter plaatse kunnen zijn. Zij bieden je telefonisch ondersteuning - waar mogelijk in je eigen taal. Deze functie kan ook handmatig worden geactiveerd.
mini connected - automatic legal emergency call mini connected - automatic legal emergency call

AUTOMATISCHE WETTELIJKE NOODOPROEP.

Alle nieuwe MINI modellen in de EU zijn nu ook uitgerust met eCall - het verplichte geautomatiseerde noodoproepsysteem dat de hulpdiensten waarschuwt bij een botsing. eCall belt automatisch het unieke Europese alarmnummer 112 bij een ernstig verkeersongeval en geeft de locatie van de auto door aan de hulpdiensten, samen met andere reddingsrelevante gegevens. Klanten worden te woord gestaan in hun eigen taal, ongeacht waar de noodoproep wordt geactiveerd. We moeten hieraan toevoegen dat deze service geen black box is en niet constant de positie van je MINI registreert. eCall dient voor extra bescherming en registreert alleen de minimale gegevens op het moment van een incident - zoals het chassisnummer (VIN), de exacte locatie (via GPS) en aanvullende gegevens zoals het type botsing, maar kan niet worden gebruikt om verplaatsingen van automobilisten te volgen.
MINI - Teleservices informatie scherm MINI - Teleservices informatie scherm

MINI TELESERVICES.

Het zelf onthouden van een service-afspraak voor jouw MINI is verleden tijd. Dankzij teleservices weet jouw MINI precies wanneer het tijd is voor onderhoud. Daarmee beschikken zowel jij als jouw MINI dealer of Erkend Service Partner beschikking over alle juiste en relevante informatie.

mini connected - natural language unterstanding mini connected - natural language unterstanding

NATURAL LANGUAGE UNDERSTANDING.

Je kunt met je MINI spreken op een natuurlijke wijze. De Natural Language Understanding heeft een verwerkingssnelheid van slechts een paar seconden en kan je normale spraak herkennen. Je kunt dus met je stem communiceren met je MINI - en hem onderbreken als je dat wilt. Je kunt hem zelfs vragen om dingen te doen als: "toon mij de snelste weg naar huis." Het is de perfecte manier om een groot aantal functies van je telefoon te bedienen, zodat je je handen aan het stuur en je ogen veilig op de weg kunt houden.
mini - spacer line grey mini - spacer line grey

GEMAK.

mini connected - concierge services mini connected - concierge services

PERSONAL ASSISTANT.

Het is laat in de avond en je bent op zoek naar een apotheek, een speciaal restaurant, een geldautomaat of je moet een hotel boeken. Druk gewoon op "Personal Assistant" in het MINI Connected navigatiemenu en er wordt zonder belkosten contact opgenomen met een van je 'persoonlijke assistenten' via de voorgeïnstalleerde simkaart. Je hoeft je eigen telefoon niet te gebruiken. Ons Personal Assistant team biedt een snelle, locatiegebaseerde service en zoekt - en onderzoekt - alle interessante punten voor jou persoonlijk, 24 uur per dag. Adressen en andere gegevens worden rechtstreeks naar het navigatiesysteem van je MINI gestuurd.
mini connected - hands free telephony mini connected - hands free telephony

HANDSFREE TELEFONIE.

Met het MINI Connected Navigatie Plus pakket binnen het Serious Business Pakket kun je handsfree bellen met het standaard Bluetooth-systeem van je MINI. Twee mobiele telefoons kunnen via Bluetooth met je MINI worden verbonden om gesprekken te voeren en te ontvangen zonder dat je handen het stuurwiel loslaten. Je gebruikt gewoon de toetsen op het stuurwiel of de spraakbediening. Bovendien zorgt een tweede ingebouwde microfoon aan passagierszijde voor een optimale helderheid van het geluid in het hele interieur van je MINI. Door de inductieve koppeling met de buitenantenne van je MINI is de mobiele ontvangst minstens zo goed als buiten de auto.
mini connected - front armrest mini connected - front armrest

MIDDENARMSTEUN VOOR.

De middenarmsteun voor (met opbergmogelijkheid) is even praktisch als comfortabel. Hij is ergonomisch ontworpen en biedt eenvoudig toegang tot de MINI Controller. De armsteun is neerklapbaar en kan in meerdere posities worden vastgezet. Bovendien fungeert hij als veilige opbergplaats en herbergt hij een stevig draadloos dockingsysteem dat, voorzien van een telefoonspecifieke adapter, perfect QI-compatibele smartphones in je MINI integreert voor snel, geoptimaliseerd laden.

mini connected - wireless charging mini connected - wireless charging

DRAADLOOS OPLADEN.

Met de MINI draadloze oplaadlade, die zich in de middenarmsteun bevindt, kun je elke QI-compatibele smartphone veilig opbergen en opladen terwijl je rijdt, terwijl je cockpit vrij van kabels blijft. Zodra je je telefoon in het laadstation plaatst, wordt je batterij automatisch opgeladen. Wanneer hij in de dock zit geeft een LED-lampje aan dat je telefoon is verbonden en wordt geladen. In de oplaadlade heeft je telefoon ook de best mogelijke netwerkontvangst, omdat deze je telefoon via een inductieve koppeling verbindt met de buitenantenne. Neem contact op met je erkende MINI dealer voor informatie over compatibiliteit. Houd er ook rekening mee dat deze oplaadlade alleen mag worden geïnstalleerd door een geschoolde technicus in een gespecialiseerde werkplaats. Je lokale MINI-centrum kan je helpen met de installatie.

mini connected - interfaces mini connected - interfaces

USB AANSLUITING(EN).

De USB-aansluiting onderin de middenconsole is in feite een extra ingang (en oplader) waarmee je muziekspelers, bestanden op geheugensticks en smartphones rechtstreeks kunt bedienen en afspelen. Het aansluiten van apparaten op de USB-aansluiting - afhankelijk van de uitrusting - is eenvoudig en ongecompliceerd en kan worden uitgevoerd met je originele USB kabels of een MINI-kabeladapter, die als accessoire verkrijgbaar is.

Bij het Serious Business pakket zijn twee USB-poorten/aansluitingen naast elkaar aanwezig in de middenconsole: een type A poort met 1,5A en een type C poort met 3A voor extra snel opladen van mobiele apparaten, waardoor je twee smartphones (of andere apparaten) tegelijkertijd kunt gebruiken en opladen.

mini connected - controller mini connected - controller

MINI CONTROLLER.

Met de MINI Controller, die zich in de middenconsole bevindt, kun je eenvoudig door al je functies en voorzieningen van MINI Connected navigeren door de draaiknop te draaien, in te drukken of te kantelen. Een kleine weergave van de controller verschijnt op je touchscreen display, zodat je gemakkelijk kunt zien waar je je bevindt binnen MINI Connected en wat je doet. Er zijn ook directe selectieknoppen voor media, telecommunicatie, hoofdmenu, radio en kaartmenu. Een optietoets opent een contextgevoelige instellingenpagina en door op Terug te drukken ga je naar de laatst geselecteerde pagina.
mini connected - bluetooth hands free interface mini connected - bluetooth hands free interface

BLUETOOTH HANDSFREE INTERFACE.

De Bluetooth handsfree interface integreert compatibele Bluetooth smartphones draadloos en intelligent met het systeem van je MINI en maakt natuurlijk gebruik van de intuïtieve weergave- en bedieningsopties. Dit betekent dat je direct toegang hebt tot de belangrijkste gegevens en functies van je telefoon of apparaat in je MINI. De interface is extreem veilig en comfortabel in het gebruik omdat hij kan worden bediend met de MINI Controller, het multifunctionele stuurwiel of via spraakbediening.
mini connected - bluetooth audio streaming mini connected - bluetooth audio streaming

BLUETOOTH AUDIOSTREAMING.

Met Bluetooth audiostreaming kan de Bluetooth handsfree-interface muziekgegevens draadloos naar het audiosysteem van je MINI doorsturen. Dit is mogelijk met de Radio MINI Visual Boost en alle MINI Connected pakketopties. Met de tekst-naar-spraakfunctie kun je inhoud beluisteren via het audiosysteem. Afhankelijk van de aanwezige uitrusting kan de mobiele telefoon worden bediend met de MINI Controller, het multifunctionele stuurwiel of via spraakbediening.
mini connected - leather sports steering wheel mini connected - leather sports steering wheel

LEDEREN MINI SPORTSTUURWIEL.

Zacht aanvoelend, biedt dit ergonomisch gevormde sportstuurwiel met contraststiksel in petrol een bijzonder goede grip en geeft het je interieur een zelfverzekerd, sportief karakter. Met de multifunctionele opties heb je verschillende gebruiksvriendelijke telefoon-, spraak- en audiobedieningen binnen handbereik, evenals functies zoals cruise control.
mini - spacer line grey mini - spacer line grey

EDRIVE.

mini connected - edrive services - plug in electric hybrid mini connected - edrive services - plug in electric hybrid
mini connected - edrive services - electric mini connected - edrive services - electric

EDRIVE SERVICES VOOR JE PLUG-IN HYBRIDE.

De optionele MINI Connected eDrive Services helpen het comfort en de efficiëntie in je MINI Electric en MINI Countryman Plug-in Hybride te optimaliseren. Terwijl je rijdt, wordt continu je Green Route berekend - de meest energiezuinige route die je kunt nemen. Hij toont je de dichtstbijzijnde laadstations voor elektrische voertuigen in elke regio op een kaart, de actieradius van je accu, de huidige laadstatus en de resterende laadduur. Deze worden allemaal duidelijk weergegeven op je centrale display of via de MINI app. Daarnaast biedt eDrive je uitgebreide instelmogelijkheden voor de accu en remote services om je voertuiggerelateerde functies eenvoudig vanaf je smartphone te bedienen. Tevens biedt hij je verbeterde opties voor accuconditionering en remote services om je voertuiggerelateerde functies eenvoudig vanaf je smartphone te bedienen. Naast vergrendelen en ontgrendelen op afstand kun je ook de instellingen voor opladen en klimatiseren op specifieke vertrektijden aanpassen. Hij helpt je ook efficiënter te rijden door gegevens van je laatste rit te beoordelen, samen met aanvullende statistieken.
mini - spacer line grey mini - spacer line grey

ONTDEK MEER OVER MINI CONNECTED.

MINI Connected – MINI Connected app icoon – Remote services MINI Connected – MINI Connected app icoon – Remote services

ONTDEK DE EFFECTEN VAN NAADLOZE CONNECTIVITEIT.

WAT ZIT ER VOOR JOU IN?

MINI Connected is een suite van intelligente functies en services, waaronder de MINI app, die jou en je inzittenden met je MINI verbinden en je veilig en naadloos koppelen met de wereld om je heen. Hiermee wordt je dagelijkse leven een stukje makkelijker. En autorijden veiliger – en leuker.
mini connected - connectivity mobile mini connected - connectivity mobile
MINI Connected – touchscreen – multimedia MINI Connected – touchscreen – multimedia
MINI Connected – pakkettenicoon MINI Connected – pakkettenicoon

PAKKETTEN EN FUNCTIES.

DE VOLLEDIGE CONNECTIVITY SUITE.

Benut de kracht van premium technologie met MINI Connected. Ongeacht of het nu het gemak van afstandsbedieningen, send-to-car functionaliteit of noodoproepen betreft, je beschikt hiermee over een hele reeks opwindende functies en toepassingen die jou verbinden met je MINI. Deze zijn gegroepeerd in drie verschillende pakketten. Vind degene die het meest geschikt is voor jou.
MINI Connected – MINI App MINI Connected – MINI App

JE MOBIELE ASSISTENT ONDER HANDBEREIK.

MINI APP.

Gebruik de MINI app om dichter dan ooit bij je MINI te komen. Krijg overal en altijd toegang tot een wereld van verbindingen en gemak met je smartphone.
MINI Connected – navigatie – verkeersupdates MINI Connected – navigatie – verkeersupdates
MINI Connected – hulp – faq's MINI Connected – hulp – faq's
HULP EN ONDERSTEUNING.

VIND ANTWOORDEN OP JE VRAGEN.

NEEM JE VOLGENDE STAPPEN.