COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI - love for the people - Lakwena MINI - love for the people - Lakwena

DE MINI ROOFTOPS.

HOE ZOU JOUW DAKONTWERP ERUIT ZIEN?

Als je een MINI dak zou mogen ontwerpen, wat zou je er dan op schilderen? Dat is de vraag die MINI Nederland stelde aan vier kunstenaars met een cultureel diverse achtergrond. We wilden dat ze ons meest waardevolle canvas zouden gebruiken om hun diverse verhalen door middel van kunst te vertellen. 

TOPDEAL

Omdat MINI Nederland de Dutch Design Awards in Eindhoven sponsort geven we – zolang de voorraad strekt – een exclusieve en Limited Edition Rooftop weg, bij aankoop of lease van een MINI 3- of 5-Deurs (zonder panoramadak). Ga je voor Over de Top, of houd je het liever wat neutraler? De keuze is aan jou.

We stellen je hierbij voor aan de vier designers van de MINI Rooftops. Waar halen zij hun inspiratie vandaan. 

dam Image
MINI Big Love Rooftop

Dewy Elsinga.

Dewy is geboren en getogen in Amsterdam en heeft Illustratie aan de Willem de Kooning in Rotterdam gestudeerd. Op dit moment is zij meer bezig als autonoom kunstenaar/beeldmaker en heeft haar studio in Amsterdam-Noord. Net zoals de meeste creatives heeft Dewy altijd een voorliefde gehad voor tekenen. Pas tijdens de academie kreeg zij een grote interesse in schilderen, voornamelijk in techniek en kleurenleer.

De inspiratie voor het ontwerp van de daksticker komt voort uit een herinnering die zij eerder dit jaar had. “Ik was met vrienden op vakantie in de bergen en we reden door een kloof. Door het dakraam zag je de toppen, super mooi, en deze heb ik geprobeerd op een abstracte manier na te bootsen”, aldus Dewy. Met zowel BIG LOVE for the Planet en for the People heeft zij beiden heel veel, omdat zij haar inspiratie altijd uit de omgeving haalt. “Mensen en levensverhalen zijn altijd interessant en ik geloof dat we voor elkaar klaar moeten staan, net als dat ik vind dat we goed voor onze planeet moeten zorgen”.

Lees hier het hele interview en het verhaal achter de sticker van Dewy.

Rooftop van Dewy Elsigna.

Rooftop van Dewy Elsigna.

Rooftop van Eva Cremers.

Rooftop van Eva Cremers.

MINI Big Love Rooftop

Eva Cremers.

Eva is een 3D illustrator en animatie director en heeft na haar studie International Business op de Universiteit van Groningen, grafisch ontwerp op de Kunstacademie afgerond. Oude Disney cartoons (video en oude strips) zijn haar inspiratie, juist omdat ze veel 3D characters maakt is het een feest om te kijken naar oude Disney cartoons.

Voor haar MINI daksticker heeft zij zich laten inspireren door de auto zelf. Als een MINI Cabrio rijdster wilde zij haar eigen ervaring met MINI in haar daksticker verwerken. Omdat ze in de bosrijke en groene omgeving in Apeldoorn woont, heeft ze ook veel natuurelementen verwerkt zoals bloemen en paddenstoelen. Op haar daksticker zijn meerdere karakters te zien, die ieder ook iets met de auto te maken hebben. Net als wanneer je rondrijdt, ook al is het hetzelfde ritje elke dag, zie je in deze daksticker iedere keer wat nieuws.

Lees hier het hele interview en het verhaal achter de sticker van Eva.

MINI Big Love Rooftop

Fotograaf Gigi: Maan Limburg.

Gigi van Grevenbroek.

Gigi is een illustrator die vanuit Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam werkt aan verschillende projecten. Ze werkt in opdracht en runt haar eigen webshop. Naast de daksticker voor MINI kan je haar werk vinden van muurschilderingen tot online campagnes. En van boeken tot posters. De campagne van BIG LOVE for the people and the planet heeft Gigi’s inspiratie aangewakkerd voor deze twee onderwerpen: de mens en hoe wij met de natuur omgaan. Wij kunnen niet zonder de natuur en zeggen van de natuur te houden. We hebben planten in onze kamers: van tropische planten in de woonkamer tot de basilicum in de keuken die we gebruiken in ons eten. Tegelijk worden er o.a. regenwouden vernield voor de producten die wij consumeren, die ook de versnelling van klimaatverandering tot gevolg heeft. Met al het werk dat Gigi maakt wil ze zware onderwerpen toegankelijker maken. Onderwerpen bespreekbaar maken.

Lees hier het hele interview en het verhaal achter de sticker van Gigi.

Rooftop Gigi van Grevenbroek.

Rooftop Gigi van Grevenbroek.

Rooftop Tjitske Strom.

Rooftop Tjitske Storm.

MINI Big Love Rooftop

Fotograaf Tjitske: Ellis Biemans.

Tjitske Storm

Tjitske ontwerpt prints, patronen en textiel, voornamelijk voor interieur toepassingen en producten. Haar stijl is expressief en reflecteert een dynamische synergie van tegenpolen, zichtbaar in de combinatie van geometrische en organische vormen, gedetailleerde fotografische collages tegenover abstracte illustraties, en de implementatie van digitale technieken en tactiele ambachten. Door het verkennen en afwisselen van tegenstellingen wil ze zowel de eenheid als de diversiteit van het leven benadrukken. 

Het natuurlijke verschijnsel symbiose is de inspiratie geweest voor haar wandkleden collectie ‘The Art of Living Together’, die wordt gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2022, in de groepsexposities van Kazerne - Home of Design en Isola Design Gallery. Uit deze collectie is ook het ontwerp voor MINI ontstaan, omdat dit goed bij MINI’s thema Big Love bleek te passen. Haar ontwerp voor MINI heet ‘Zebra & Ostrich’.

Lees hier het hele interview en het verhaal achter de sticker van Tjitske.

MINI ROOFTOP STICKER.

Wil je ook een zo’n one of a kind MINI Rooftop sticker? Dat kan natuurlijk. Bij aankoop of lease van een nieuwe MINI 3-of 5-Deurs krijg je tijdelijk zo lang de voorraad strekt een MINI Rooftop sticker. De keuze is aan jou. Ga je voor over de top of toch voor een zwart of wit dak? Het kan allemaal. Vraag je dealer om meer informatie.

MINI ROOFTOP EN PRIVATE LEASE.

Wist je dat je nu een MINI Cooper 3- Deurs kunt Private Leasen vanaf € 399,- P/M*. Dat betekent dat alles is inbegrepen, je hoeft zelf alleen nog maar te zorgen voor het laden of tanken. Ook bij een Private Lease overeenkomst kan je een Rooftop krijgen van Eva, Tjitske, Dewy of Gigi. Topdeal dus!