COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI - love for the people - Lakwena MINI - love for the people - Lakwena

Rooftop - exclusief voor jou.

MINI Big Love Rooftop

ROOFTOP ARTIST: DEWY

— Kun je jezelf even voorstellen? Hi! Mijn naam is Dewy, ook wel werkzaam onder de naam BUTTERFINGAZ.

— Wat is je achtergrond? Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en heb Illustratie aan de Willem de Kooning gestudeerd. Op dit moment ben ik  echter meer bezig als autonoom kunstenaar / beeldmaker en heb mijn studio in Amsterdam-Noord.

— Waar zie je jezelf over een jaar vanaf nu? Ik hoop nog meer toffe samenwerkingen te hebben gedaan en wil aankomend jaar ook veel meer vrij werk maken.

— Hoe heb je jezelf ontwikkeld? Wat is jouw mentaliteit als het aankomt op kunst? Wat is je werkwijze? Ik heb (net zoals de meeste creatives) altijd een voorliefde gehad voor tekenen. Pas tijdens de academie kreeg ik een grote interesse in schilderen, voornamelijk in techniek en kleurenleer. Mijn maakproces is momenteel heel gecontroleerd - van inspiratie naar schets naar uitwerking - maar ik wil aankomende maanden weer veel tijd vrijmaken voor experiment, omdat ik ervan overtuigd ben dat je daar het meeste door groeit.

— Waar komt je inspiratie vandaan? Mijn inspiratie komt uit alles wat er om me heen gebeurt. Bijvoorbeeld toevallige interessante composities in alledaagse momenten of momenten waar ik warme herinneringen aan heb.

— Waar heb je de inspiratie gevonden? Heeft de auto daar zelf ook aan bijgedragen? Heb je je laten sturen door de vorm van deze MINI? Mijn inspiratie voor het ontwerp van de daksticker komt voort uit een herinnering begin dit jaar. Ik was met vrienden op vakantie in de bergen en we reden door een kloof. Door het dakraam zag je de toppen, super mooi, en deze heb ik geprobeerd op een abstracte manier na te bootsen.

— Wat heb je met Big Love for the Planet en for the People? Met beide heel veel, omdat ik mijn inspiratie altijd uit mijn omgeving haal. Mensen en levensverhalen zijn altijd interessant en ik geloof dat we voor elkaar klaar moeten staan, net als dat ik vind dat we goed voor onze planeet moeten zorgen.

— Welke uitdagingen brengt een canvas als dit met zich mee? Hoe anders is een MINI rooftop van wat je normaal maakt? Het is een heel ander perspectief. Normaal kijk je recht tegen een schilderij aan: bij een daksticker beweegt je canvas en kijk je er of van onder op, of schuin van de zijkant. Ik wilde iets maken wat in 1 oogopslag te zien is.

Ik zou het leuk vinden om er een in Amsterdam te zien rijden en een aan de andere kant van het land of zelfs in het buitenland.
— Wat wil je vertellen met deze uiting? Is het een verhaal, emotie, gedachte? Wil je prikkelen, verbazen, rust geven, in vervoering brengen, inspireren, …? Wat wil je dat mensen denken als ze dit werk zien? Is dat anders dan in je gewone werk? 
Het is niet per se anders dan mijn gewone werk, wellicht wat iets abstracter. Ik verwacht niet dat mensen het verhaal erachter uit het beeld kunnen halen. Maar dat is de kracht van kunst, mensen mogen hun eigen interpretatie eraan geven.

— Waar hoop je hem zelf te zien? Wat denk je dat er door je heengaat als je er een ziet rondrijden?
Poeh! Ik zou het leuk vinden om er een in Amsterdam te zien rijden en een aan de andere kant van het land of zelfs in het buitenland. Dan weet ik dat ze goed verspreid zijn, haha. 

— In een wereld waarin alles kan, hoe had deze MINI er dan uitgezien? Wat zou te gevaarlijk, te moeilijk, fysiek onmogelijk zijn geweest?
Het zou tof zijn als hij ook zou kunnen vliegen! Maar dan wel met natuurlijke vleugels die energie opwekken. Varen zou ook mooi uitkomen. Een soort multifunctionele MINI.

— Hoe lang heb je over dit ontwerp gedaan? Was dat langer dan normaal? Heb je ander materiaal gebruikt? Heb je iets gedaan/gebruikt wat je nog niet eerder deed?
In eerste instantie wilde ik met transparantie werken, maar dat werd technisch gezien ingewikkeld. Daardoor moest ik een ander plan bedenken, en daar kwam dit uit. Het is een analoge en digitale collage.