MINI Electric Pacesetter

MINI Pacesetter E-prix MINI Pacesetter E-prix

De eerste elektrische MINI als safety car voor Fia Formula E.

MINI verbindt met de MINI Electric Pacesetter de geëlektrificeerde toekomst van MINI met de rijke racehistorie van John Cooper Works. De nieuwe safety car is gebaseerd op de nieuwe Electric en is het resultaat van een unieke samenwerking van MINI Design, BMW Motorsport, de FIA en de Formula E.

 

De MINI Electric laat zien hoe rijplezier en de elektrische aandrijving perfect op elkaar aansluiten. Met de MINI Electric Pacesetter inspired by JCW maken we de extra stap door dit te combineren met het sportieve karakter van John Cooper Works. Deze extreme versie van de MINI Electric is dus niet bedoeld voor de openbare weg!

 

PREMIERE TIJDENS DE E-PRIX VAN ROME.

Op 10 april 2021 tijdens de eerste E-Prix van Rome, de derde race van seizoen 2021 van het ABB FIA Formule E World Champioenship, maakte de MINI Electric Pacesetter zijn eerste officiele rondes. Aan het stuur de officiële coureur van de FIA Formule E Safety car: Bruno Correia.

De eerste elektrische MINI als safety car voor Fia Formula E. De eerste elektrische MINI als safety car voor Fia Formula E.

ZELF DE MINI ELECTRIC ERVAREN.

De MINI Electric Pacesetter is niet gemaakt voor de openbare weg, maar de originele MINI Electric kan je wel helemaal zelf ervaren. Wil jij voelen hoe de MINI Electric zonder vertraging en zonder versnellingsonderbrekingen optrekt van 0-100 km/h in 7,5 seconden? Het extra lage zwaartepunt zorgt niet alleen voor stabiliteit, maar maakt bochten nemen leuker dan ooit. Het legendarische go-kart gevoel, onderscheidende design en premium kwaliteit met emissievrij rijden is iets wat je zelf moet ervaren.