MINI Dealer

MINI mobiliteitspartner van Dutch Design Week 2021.

MINI Vision Urbanaut

MINI is de trotse, nieuwe mobiliteitspartner van de Dutch Design Week (DDW), het grootste designevenement van Noord-Europa dat dit jaar van 16 tot en met 24 oktober in Eindhoven wordt gehouden. MINI zal de ‘Design Rides’ verzorgen met onder andere de volledig elektrische MINI Electric en de plug-in hybride MINI Countryman. Die worden gedurende het evenement ingezet als shuttledienst om bezoekers te vervoeren tussen de circa 120 locaties van DDW in Eindhoven.

 

DDW is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het werk en concepten van ruim 2.600 ontwerpers worden gepresenteerd aan ruim 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarbij staat DDW iedere editie in het teken van een ander thema. In het thema van dit jaar – The Greater Number – staat de zoektocht naar het betere aantal centraal. Hierin roept DDW op tot minder. Minder consumptie, minder producten en dus minder afval. En kan het niet minder? Dan moet het beter en duurzamer.

Gezamenlijke focus op duurzaamheid.

Het thema van DDW 2021 sluit naadloos aan op de visie van MINI als onderdeel van BMW Group, die eind vorig jaar op de eerste plaats eindigde in de ‘autocategorie’ van de Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) en daarmee werd uitgeroepen tot duurzaamste autofabrikant ter wereld. MINI en DDW vinden elkaar op het snijvlak van innovatieve mobiliteit van de toekomst, duurzaamheid en design en zijn trots op het partnerschap voor de komende jaren.

 

Vincent van Herk, hoofd Partnerships & Communities bij Dutch Design Foundation: “Voor Dutch Design Week gaan partnerships vooral over hoe we organisaties kunnen helpen profiteren van de kracht van design door de ontwerpers het podium te bieden. Met MINI als kersverse mobiliteitspartner kijken we uit naar deze frisse samenwerking, waaronder de MINI Electric Design Rides met de ontwerpobjecten op het dak. Deze rondrijdende expositie laat je niet alleen de MINI Electric ervaren ­– zij brengen ook dit jaar weer als een soort van rode bloedlichaampjes de DDW-bezoekers van locatie naar locatie. We kijken ernaar uit!”

MINI Cooper SE

Mobiliteit van de toekomst.

Behalve de MINI Design Rides – die met een bijzonder ontwerp op het dak tijdens DDW het straatbeeld van Eindhoven verrijken en op stijlvolle wijze demonstreren hoe duurzame mobiliteit hand in hand gaat met typisch MINI rijplezier – is MINI tevens aanwezig met een expositieruimte waar het merk zijn visie toont op design, duurzaamheid en de mobiliteit van de toekomst.

 

Een toekomst waarin een belangrijke pioniersrol is weggelegd voor MINI, dat begin 2025 zijn laatste nieuwe model met een verbrandingsmotor introduceert. Daarna worden alleen nog volledig elektrische modellen op de markt gebracht, die tegen 2027 ten minste 50% van de wereldwijde verkoop voor hun rekening nemen. Begin 2030 is het complete gamma van MINI volledig elektrisch.

 

MINI focust zich ook op een toekomst waarin verantwoordelijk wordt omgegaan met grondstoffen, zoals onlangs gedemonstreerd werd met de MINI Vision Urbanaut. Hierbij heeft het ontwikkelingsteam zich vanaf de beginfase geconcentreerd op het terugdringen van het aantal verschillende componenten en het gebruiken van zo min mogelijk materiaal. Het interieur van de MINI Vision Urbanaut is bijvoorbeeld gemaakt van een groot aandeel gerecyclede materialen die ook weer volledig hernieuwbaar en recyclebaar zijn. Tevens is het interieur ontworpen zonder gebruik van chroom of leder, iets dat ook uitgerold zal worden voor de volgende generatie MINI modellen.

MINI Vision Urbanaut

 

“Wij willen graag laten zien hoe MINI een unieke en positieve impact maakt in de wereld – ‘BIG LOVE for the planet’ noemen we dat bij MINI”, aldus Daniëlle Dieben, Head of MINI Nederland. Eén van de manieren waarop dit tot uiting komt bij MINI en tevens één van onze belangrijkste kernwaarden is het creatieve gebruik van de beschikbare ruimte: het creëren van maximale interieurruimte met een minimale voetafdruk, oftewel meer doen met minder. Het centrale thema van de Dutch Design Week ‘The Greater Number’ sluit dan ook naadloos aan op waar we bij MINI voor staan en daarom zijn wij ontzettend trots op deze samenwerking.”