COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Dutch Design Week 2022 Dutch Design Week 2022

DUTCH DESIGN WEEK 2022.

Van 22 t/m 30 oktober 2022 vindt de 21 editie plaats van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. MINI was in 2021 en ook dit jaar weer verbonden als mobiliteitspartner aan dit grote designevenement. Tijdens de editie van 2022 verzorgen we wederom de MINI de ‘Design Rides’, die gedurende het evenement worden ingezet als shuttledienst om bezoekers te vervoeren tussen de verschillende locaties van DDW. Daarnaast heeft MINI een expositieruimte waar we de SPIKE x MINI lanceren. DDW is het grootste designevent van Noord-Europa, waarbij het werk en de concepten van ruim 2.600 ontwerpers worden gepresenteerd aan ruim 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarbij staat DDW iedere editie in het teken van een ander thema. Dit jaar is het thema Get Set. “Get Set betekent dat wij - als ontwerpers, als burgers - de juiste mentaliteit moeten krijgen. Dat is waar we nu staan. Maar we moeten ons schrap zetten voor wat komen gaat. Denk aan enorme uitdagingen, zoals de klimaatcrisis, de oorlog in Oekraïne, ongelijkheid, en vele andere sociale vraagstukken.”, aldus Creative Director DDW Miriam van der Lubbe.

SPIKE CONTEST X DDW.

Op de DDW van 2022 kon het publiek kennismaken met onze (Digital) Art Toy Spike, welke is geïnspireerd op de echte Engelse buldog Spike die jarenlang de mascotte was van MINI. Nu is er een herinterpretatie gemaakt van deze pluizige viervoeter. Met drie grote Spikes introduceerden wij Spike op de MINI expositie. De digitale versie van Spike zullen we steeds vaker terugzien, onder andere in de Metaverse van MINI, de MINIverse. We vroegen het publiek om hun versie van Spike te creëren en ontvingen ruim 1.700 inzendingen van jong en oud. De winnaar van de beste Spike wint een trip naar München, de tweede prijs is een weekend MINI Electric rijden. Bekijk een selectie van alle creaties via de onderstaande button.
SPIKE DUTCH DESIGN WEEK 2022

MINI VOICES.

Bij MINI raken we geïnspireerd door mensen en bedrijven die onze passie voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid delen. Deze twee kernwoorden zijn de belangrijkste criteria waarop we nieuwe MINI initiatieven en samenwerkingen beoordelen – zowel lokaal als wereldwijd. Vorig jaar introduceerden we de MINI Voices van Studio Rens en BYBORRE. Dit jaar introduceren we de MINI Voices van The Fabricant.  Digitaal modehuis The Fabricant lanceerde een bètatest van een nieuw digitaal modeplatform: LEELA. LEELA stelt gebruikers in staat om een ​​fotorealistische avatar te creëren die ze kunnen kleden in digitale couture uit de speciaal hiervoor gecreëerde collectie.

MINI Voices - The Fabricant

DUTCH DESIGN AWARDS.

Dutch Design Awards (DDA) is een deel van DDW, waarbij jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten worden beloond. Per categorie wordt een winnaar bekend gemaakt. Op de DDW 2021 werd The Fabricant gekozen als winnaar van de DDA in de categorie Fashion. The Fabricant is door MINI beloond met een extra prijs: een jaar lang rijden in een MINI Electric Camden Edition. Zij zijn gekozen vanwege hun toekomstgerichte en radicaal nieuwe benadering van mode (zie MINI Voices). Ook dit jaar beoordeelt de commissie van MINI en de DDA weer een winnaar van de Dutch Design Award, die ook dit jaar meedingt naar de extra prijs, een jaar lang MINI Electric rijden. 

Dutch design awards 2021.