MINI & BALCK COFFEE.

Minivoices – Balck Coffee – elektrisch – Louise Andersson Minivoices – Balck Coffee – elektrisch – Louise Andersson

GEPASSIONEERD HET VERSCHIL MAKEN.

Bij MINI raken we geïnspireerd door mensen en bedrijven die onze passie voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid delen. Deze twee kernwoorden zijn onze belangrijkste criteria waarop we nieuwe initiatieven en samenwerkingen beoordelen – zowel lokaal als wereldwijd.

Met dit in gedachten is het gemakkelijk te begrijpen waarom MINI en Balck Coffee sinds 2019 met elkaar samenwerken. Balck Coffee is er op gebrand om de koffie-industrie te veranderen. Het bedrijf wordt gedreven door passie. Dat is een van de dingen die zij met MINI gemeen hebben.

Minivoices – Balck Coffee – Elektrisch – Louise Andersson Minivoices – Balck Coffee – Elektrisch – Louise Andersson

VAN PROFESSIONEEL WIELRENNER TOT NATUURLIJKE KOFFIE.

Balck Coffee werd opgericht door Sebastian Balck. Balck Coffee importeert speciale of natuurlijk koffie, waarbij het zich onderscheidt van de niet zo duurzame wereldwijde, industriële koffieproductie. De koffie gaat van plant tot kopje zonder tussenkomst van andere partijen, met transparantie en zeer goede omstandigheden voor de producenten. Zo biedt het bedrijf natuurlijke koffie, met kwaliteit en oog voor duurzaamheid binnen het gehele proces. Het lag echter zeker niet voor de hand dat Sebastian stopte als professioneel wielrenner en een eigen koffiebranderij oprichtte.

Vanwege een blessure moest Sebastian afscheid nemen van de wielersport. Toen rijpte het idee om een eigen koffiebranderij te starten. Hij verdiepte zich in speciale koffiesoorten en ontdekte de grote problemen binnen de koffie-industrie.

“90% van alle koffie wordt vandaag de dag helemaal niet duurzaam geproduceerd. De helft van de koffieboeren kan niet eens zijn eigen productiekosten terug verdienen. Ik begon mezelf af te vragen waarom dat zo is. De droom en de visie om de uitdaging aan te gaan met de koffie-industrie waren geboren”, zegt Sebastian.

Minivoices – Balck Coffee – Elektrisch – Straat
Minivoices – Balck Coffee – Elektrisch – Plug-in hybride Minivoices – Balck Coffee – Elektrisch – Plug-in hybride

PERSOONLIJKHEID EN PASSIE ZIJN EEN GOEDE BASIS VOOR EEN SAMENWERKING.

Dankzij onze samenwerking met Balck bieden alle Scandinavische MINI dealers heerlijke, duurzame en ethisch geproduceerde natuurlijke koffie aan van Mário Ferrari, een zorgvuldig geselecteerde producent in Brazilië.

De samenwerking kwam vanaf het begin als vanzelf tot stand.

“We zijn geïnteresseerd in samenwerkingen met mensen en bedrijven die ook het verschil willen maken. MINI geeft mij altijd al het gevoel van een uitdager. Kwaliteit en duurzaamheid zijn ook iets dat we gemeen hebben. Een MINI is meer dan alleen een auto en dat spreekt ons heel erg aan. MINI zegt dat de auto je persoonlijkheid reflecteert en dat de beleving rond de aanschaf dus ook een persoonlijke ervaring voor alle zintuigen moet zijn. We vroegen de mensen achter MINI of ze een verschil wilden maken en dat deden ze. We hadden dus een heel goede opzet”, zegt Sebastian.

“We herkennen ons in hun verhaal, waarbij MINI van een kleine, bijna speelgoedachtige auto is uitgegroeid tot een premium merk. Daar hoort ook lifestyle en persoonlijkheid bij. Dat persoonlijke accent en gevoel delen wij met het merk MINI”, voegt hij daaraan toe.

Minivoices – Balck Coffee - Sleutel

MINI ALS BEDRIJFSAUTO.

Niet alleen de gedeelde waarden van de twee merken zorgden ervoor dat Sebastian en zijn medewerkers kozen voor een MINI als hun bedrijfsauto. “Ik hou van snelheid en rijplezier. De MINI is erg leuk, als een kleine go-kart met carrosserie. Ik heb kleine, compacte auto’s altijd leuk gevonden, ook al zijn ze nu niet meer zo heel klein. Ik hou van auto’s die niet onnodig groot zijn, maar stedelijk, eenvoudig en plezierig rijden”, zegt Sebastian.

“De MINI Countryman is bijvoorbeeld een ruime en goede gezinsauto, waar je heel fijn lange reizen mee kunt maken. Hij is superieur aan alle klassieke stationwagens”, vervolgt hij.

De plug-in hybride is ook een grote favoriet geworden en Sebastian denkt dat steeds meer mensen het plezier van een geëlektrificeerde aandrijving zullen ontdekken. “Nu mijn vriendin en ik voornamelijk in het centrum van Kalmar rijden, is het een sport geworden om zo veel mogelijk elektrisch te rijden. Als je je realiseert hoeveel geld je daarmee bespaart wordt het nog leuker”, zegt hij lachend.