AVONTUURLIJKE RITTEN

STAAN JE TE WACHTEN.

Opwindende MINI TwinPower Turbo technologie zorgt voor de power, de efficiency en de bijzondere sensatie als je plaatsneemt achter het stuur van de nieuwe MINI Countryman.

MINI Countryman – rijbeleving

ON- EN OFFROAD POWER EN PRESTATIES.

Van parkeerterreinen tot nationale parken: de nieuwe MINI Countryman heeft het vermogen, de alertheid en de directe besturing om groots te reizen. Elke bocht verhoogt het adrenalineniveau in je bloed, van bochtige bergweggetjes tot rotondes in de stad. En als je kiest voor ALL4 vierwielaandrijving, dan kun je ook meer avontuurlijke routes pakken.

PRESTATIES.

MINI Countryman Cooper MINI Countryman JCW ALL4

Vermogen

125 kW*
280 Nm
221 kW*
400 Nm

0-100 km/h

8,3 s 5,4 s

Topsnelheid

212 km/h 250 km/h
Aantal cilinders
3 4

MINI TWINPOWER TURBO MOTOREN.

De MINI Countryman biedt de kracht en efficiëntie van MINI TwinPower Turbo technologie. De motoren onderscheiden zich niet alleen van de rest – maar nemen ook het voortouw. Start de motor die past bij jouw manier van leven, jouw rijstijl en de reizen die je maakt.

MINI Countryman - rijbeleving - achteraanzicht
MINI Countryman - rijbeleving - vooraanzicht

ALL4 VIERWIELAANDRIJVING.

De ALL4 vierwielaandrijving verdeelt de power dynamisch over alle wielen, waardoor de MINI Countryman in het terrein uit de voeten kan en grip heeft op elk oppervlak. Als het systeem enig verlies van grip detecteert op natte of bevroren ondergrond, dan past het de verdeling van de aandrijfkracht dynamisch aan. Daardoor kun je optimaal gebruikmaken van het robuuste, avontuurlijke karakter van je MINI Countryman. Dus wat de weersverwachting ook is, je behoudt de controle – en je blijft in je element.

DRIVING ASSISTANT.

Met de optionele Driving Assistant is het alsof je een tweede paar ogen hebt. Het systeem waarschuwt je voor voertuigen in de 'dode hoek' en helpt je zo nodig je MINI terug te sturen in je rijstrook. Daarbij signaleert het ook kruisend verkeer achter de auto wanneer je met je MINI achteruitrijdt. Driving Assistant Plus omvat ook een camera en op radar gebaseerde bestuurdersassistentiefuncties. Daarmee bereik je jouw bestemming meer ontspannen, doordat het systeem automatisch de gewenste rijsnelheid aanhoudt, evenals de rijstrook en de afstand tot de voorligger. 

Met de Driving Assistant Professional kun je lekker achterover leunen. Dat systeem helpt je in allerlei verkeerssituaties zonder dat het de controle van je overneemt.

MINI Countryman - rijbeleving - zijaanzicht

MINI EXPERIENCE MODES VOOR ONDERWEG.

Tot de standaarduitrusting van de MINI Countryman behoren drie MINI Experience Modes, die elk bepaalde karaktertrekken van de auto accentueren en passen bij de verkeerssituatie en jouw wensen. Elke Mode heeft ook zijn eigen specifieke uitstraling.

MINI Countryman – rijbeleving – green mode MINI Countryman – rijbeleving – green mode

Green Mode.

Duurzaam en eenvoudig: deze modus staat voor de extra efficiënte manier van rijden zodat je verder komt op een tank benzine.
MINI Countryman – rijbeleving – core mode MINI Countryman – rijbeleving – core mode

Core Mode.

De klassieke en comfortabele rijbeleving van MINI met een verfijnde, moderne sfeer.

MINI Countryman – rijbeleving -– go-kart mode MINI Countryman – rijbeleving -– go-kart mode

Go-Kart Mode.

Deze modus, geïnspireerd door de legendarische John Cooper Works, zorgt voor een opwindende rijbeleving met een autosportachtige esthetiek die je adrenaline opstuwt.