DUURZAAMHEID

ER IS GEEN WEG TERUG.

MINI heeft al grote vooruitgang geboekt op gebied van duurzame productie, maar we weten dat er nog een lange weg te gaan is tot het ultieme doel.
MINI Countryman Electric - duurzaamheid - toewijding MINI Countryman Electric - duurzaamheid - toewijding

ONZE TOEWIJDING.

Bij MINI zetten wij alles op alles voor een balans waarbij de prestaties en het iconische design van MINI een goede duurzame invulling krijgen. Deze toewijding tekent zich af in ons handelen. We bieden nu al een volledig diervriendelijk ledervrij interieur met duurzame, deels gerecyclede materialen. Onze 2D Flat Knit bekleding voor dashboards, portierpanelen en enkele andere oppervlakken is gemaakt van 90% gerecyclede polyestervezels. Daarnaast is onze nieuwe generatie wielen gemaakt van tot 70% gerecycled aluminium.

MILIEUVRIENDELIJKE MATERIAALKEUZES.

Doordat wij goede alternatieven hebben gevonden voor leder, zijn MINI modellen nu leverbaar met diervriendelijke interieurs. Innovatieve stoelbekleding van gevlochten, 100% gerecyclede textielsoorten met dezelfde premium kwaliteit en het zitcomfort als leder zorgen ervoor dat geen enkele concessie wordt gedaan aan uitstraling, gevoel en functionaliteit. Onze nieuwe wielen voldoen daarnaast aan alle veeleisende criteria op gebied van uitstraling, slijtage en levensduur.

MINI Countryman Electric - duurzaamheid - alternatieve metarialen MINI Countryman Electric - duurzaamheid - alternatieve metarialen
MINI Countryman Electric - duurzaamheid - gerecyclede stoffen MINI Countryman Electric - duurzaamheid - gerecyclede stoffen

GERECYCLEDE STOFFEN EN TEXTIEL.

Het dashboard en de armsteunen op de portieren zijn nu bekleed met een hoogwaardig gevlochten textiel van gerecycled polyestergaren. Na een innovatief proces waarbij 90% van het gerecyclede polyester wordt omgezet in een 2D plat geweven stof, gebruiken we dit voor de gevlochten bekleding op delen van het dashboard en de portierpanelen. Bij dit proces is ca. 98% minder water nodig dan bij de verwerking van katoen en reduceert de CO2 emissie met zo'n 80% ten opzichte van conventionele polyesterverwerking.

TERUGGEWONNEN ALUMINIUM OP DE EERSTE PLAATS ZETTEN.

Onze doelstelling tijdens het designproces en productontwikkeling is 'eerst teruggewonnen'. Tot 70% van het teruggewonnen aluminium uit aluminiumschroot wordt gebruikt voor de velgen van onze nieuwe generatie MINI modellen. In combinatie met de gebruikte groene stroom besparen we zo'n 90% van de benodigde energie in vergelijking met de productie van primair aluminium. Secundaire aluminiumproductie gaat gepaard met 95% minder uitstoot van broeikasgassen.

MINI Countryman Electric - duurzaamheid - teruggewonnen aluminium MINI Countryman Electric - duurzaamheid - teruggewonnen aluminium
MINI Countryman Electric - duurzaamheid - zonder zeldzame metalen MINI Countryman Electric - duurzaamheid - zonder zeldzame metalen

GEEN ZELDZAME METALEN IN DE elektrische MINI Countryman.

In de aandrijflijn van de elektrische MINI Countryman maakt MINI geheel geen gebruik meer van ‘zeldzame metalen'. Dat is bereikt dankzij een nieuwe designbenadering, waarbij magnetische velden worden gebruikt in plaats van conventionele magneten. Daardoor zijn die materialen niet meer nodig. Deze belangrijke ontwikkeling maakt het productieproces van de elektrische MINI modellen nog duurzamer en helpt het milieu verder te ontzien.