RIJBELEVING

HET AVONTUUR LONKT.

De allereerste elektrische MINI Countryman – een onverschrokken metgezel voor de milieubewuste ontdekkingsreiziger. 

MINI Countryman Electric - rijbeleving MINI Countryman Electric - rijbeleving

ELEKTRISCHE SPANNING.

Voor een maximale Go-Kart feeling hebben we bij de ontwikkeling van de elektrische MINI Countryman speciale aandacht gegeven aan belangrijke designcriteria. Zo hebben we de rijdynamiek verbeterd dankzij het lage zwaartepunt, dat werd bereikt met de lage plaatsing van de accu. De opwindende MINI respons is bereikt dankzij een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en het gebruik van een directe stuuroverbrenging met een kleiner stuur. De nieuwste hardware en software maken het mogelijk om de rijeigenschappen nog speelser te maken, zeker in Go-Kart Mode.

PRESTATIES.

MINI Countryman E MINI Countryman SE ALL4

Vermogen

150 kW (204 pk)
250 Nm
230 kW (313 pk)
494 Nm*

0-100 km/h

8,6 s 5,6 s
Topsnelheid
170 km/h 180 km/h

Actieradius

WLTP

462 km

 

433 km

 

* Incl. tijdelijke vermogensboost

DYNAMIEK EN AERODYNAMICA.

Vorm en functie komen samen in een compact design met verbeterde aerodynamische contouren. De elektrische MINI Countryman biedt een verfijnde balans tussen vermogen en efficiëntie. Zijn geavanceerde technologieën zijn bovendien kenmerkend voor onze constante focus op zuinigheid en duurzaamheid.

MINI Countryman Electric - rijbeleving - dynamiek MINI Countryman Electric - rijbeleving - dynamiek
MINI Countryman Electric - rijbeleving - ALL4 MINI Countryman Electric - rijbeleving - ALL4

ALL4 VIERWIELAANDRIJVING.

De ALL4 vierwielaandrijving verdeelt de power dynamisch over alle wielen, waardoor de MINI Countryman in het terrein uit de voeten kan en grip heeft op elk oppervlak. Als het systeem enig verlies van grip detecteert op natte of bevroren ondergrond, dan past het de verdeling van de aandrijfkracht dynamisch aan. Daardoor kun je optimaal gebruikmaken van het robuuste, avontuurlijke karakter van je elektrische MINI Countryman. Dus wat de weersverwachting ook is, je behoudt de controle – en je blijft in je element. 

DRIVING ASSISTANT.

Met de optionele Driving Assistant is het alsof je een tweede paar ogen hebt. Het systeem waarschuwt je voor voertuigen in de 'dode hoek' en helpt je zo nodig je MINI terug te sturen in je rijstrook. Daarbij signaleert het ook kruisend verkeer achter de auto wanneer je met je MINI achteruitrijdt. Driving Assistant Plus omvat ook een camera en op radar gebaseerde bestuurdersassistentiefuncties. Daarmee bereik je jouw bestemming meer ontspannen, doordat het systeem automatisch de gewenste rijsnelheid aanhoudt, evenals de rijstrook en de afstand tot de voorligger. 

Met de Driving Assistant Professional kun je lekker achterover leunen. Dat systeem helpt je in allerlei verkeerssituaties zonder dat het de controle van je overneemt.

MINI Countryman Electric - rijbeleving - bestuurdersassistentie MINI Countryman Electric - rijbeleving - bestuurdersassistentie

MINI MODES VOOR ONDERWEG.

Tot de standaarduitrusting van de elektrische MINI Countryman behoren drie MINI Modes, die elk bepaalde karaktertrekken van de auto accentueren en passen bij de verkeerssituatie en jouw wensen. Elke Mode heeft ook zijn eigen specifieke uitstraling.

MINI Countryman Electric - rijbeleving - Green Mode MINI Countryman Electric - rijbeleving - Green Mode

Green Mode.

Duurzaam, vereenvoudigd en volledig stil: deze modus staat voor de extra efficiënte manier van rijden zodat je verder komt op een volle accu. 

MINI Countryman Electric - rijbeleving - Core Mode MINI Countryman Electric - rijbeleving - Core Mode

Core Mode.

De klassieke en comfortabele rijbeleving van MINI met een verfijnde, moderne sfeer.

MINI Countryman Electric - rijbeleving - Go-Kart Mode MINI Countryman Electric - rijbeleving - Go-Kart Mode

Go-Kart Mode.

Deze modus, geïnspireerd door de legendarische John Cooper Works, zorgt voor een welbekende rijbeleving. Met een adrenaline opwekkende autosportesthetiek, een nog directere besturing en een nog scherpere reactie op het stroompedaal.