MINI Dealer

KLIMAATIMPACT

DE CO2e VOETAFDRUK VAN DE MINI COUNTRYMAN.

MINI duurzaamheid – circulaire economie

Ieder voertuig laat gedurende zijn levenscyclus een CO2e voetafdruk achter. De levenscyclus omvat de inkoop van grondstoffen, productie, gebruik en recycling of afvoer van grondstoffen en andere materialen. Het CO2-equivalent (CO2e) is een eenheid om de klimaatimpact van bepaalde zijn broeikasgassen, zoals methaan, in uit te drukken.

De uitstoot die gedurende de gehele levenscyclus, het transport en de upstream energievoorziening ontstaat, wordt opgevoerd als CO2e. Elektriciteit die is opgewekt via eigen regeneratieve systemen, rechtstreekse toeleveringscontracten en gecertificeerde bewijzen van oorsprong worden allemaal meegenomen in de berekening van hernieuwbare energiebronnen.

DE CO2e VOETAFDRUK VAN DE MINI COUNTRYMAN.

Het verschil tussen elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen en de EU-28 elektriciteitsmix tijdens de gebruiksfase van de auto:

HERNIEUWBARE ENERGIE.

Totaal: 14,8 t*
Toeleveringsketen en logistiek: 13,4 t*
MINI productie: 0,3 t*
Hernieuwbare energie/gebruiksfase: 0,6 t*
Einde levenscyclus: 0,5 t*

*Alle gegevens in t CO2e (CO2-equivalent)

EU-28 ELEKTRICITEITSMIX.

Totaal: 25,0 t*
Toeleveringsketen en logistiek: 13,4 t*
MINI productie: 0,3 t*
EU-28 elektriciteitsmix/gebruiksfase: 10,8 t*
Einde levenscyclus: 0,5 t*

*Alle gegevens in t CO2e (CO2-equivalent)

Jouw MINI Countryman E wordt aan jou afgeleverd met ongeveer 13,7 t CO2e.

Tijdens de gebruiksfase van de auto gaan we uit van het WLTP-verbruik en een kilometerstand van 200.000 km. De oorsprong van de elektriciteit heeft een grote invloed op de klimaatimpact van jouw MINI. Er is 0,6 t gereserveerd voor de CO2e afkomstig uit de aanleg van de energie-infrastructuur.

Openbaar opladen binnen het MINI Charging-netwerk zorgt ervoor dat eenzelfde hoeveelheid als de bij iedere laadsessie verbruikte energie weer in het stroomnetwerk wordt teruggebracht als hernieuwbare energie. Met Connected Home Charging kun je thuis de energie van je eigen zonnepanelen gebruiken. Dit maakt de elektrische MINI Countryman volledig CO2-emissievrij tijdens het gebruik.

De hier aangegeven emissiewaarden in de levenscyclusanalyse (LCA) gelden voor de MINI Countryman E met het stuur links. De cijfers gedurende de verschillende fases van de levensduur verschillen per model en uitrusting.

DE VOETAFDRUK VAN DE ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN E.

Ontdek hier meer over de levenscyclusanalyse van jouw elektrische MINI Countryman E: