OPLADEN EN ACTIERADIUS

GA VERDER VOOR MINDER.

Erop uit en offroad met je ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN? Met meer dan 130.000 openbare laadpalen in Nederland behoort actieradiusangst tot het verleden. Voor extra gemoedsrust hebben we een aantal handige tips voor je om de actieradius te maximaliseren.
MINI Countryman Electric - opladen - actieradius
Met een volledig opgeladen accu heeft de nieuwe ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN een actieradius tot aan 462 km. De actieradius is in de praktijk wel afhankelijk van het rijgedrag en andere omstandigheden. Jouw manier van rijden kan een groot verschil maken voor de actieradius en het stroomverbruik.

MAXIMALISEER JE ACTIERADIUS.

EEN PAAR SNELLE TIPS.

MINI Countryman Electric - opladen - lijn
MINI Countryman Electric - opladen - accu symbool MINI Countryman Electric - opladen - accu symbool

10–80%

Houd het laadniveau van de accu altijd binnen dit bereik.
MINI Countryman Electric - opladen - CO2 symbool MINI Countryman Electric - opladen - CO2 symbool

20°C

Vertrekken met deze accutemperatuur optimaliseert de actieradius.
MINI Cooper Electric – opladen – oplaadsymbool MINI Cooper Electric – opladen – oplaadsymbool

50–70 KM/H

Binnen dit snelheidsbereik heb je een optimale balans tussen snelheid en energieverbruik.
MINI Countryman Electric - opladen - lijn

ALTIJD EN OVERAL EENVOUDIG OPLADEN.

Het opladen van de ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN gaat gemakkelijk en snel, zodat je altijd klaar bent om op pad te gaan. Zowel thuis, op het werk als onderweg laten we je zien hoe je geld kunt besparen en de actieradius kunt maximaliseren.

THUIS OPLADEN.

Je hebt geen complexe installatie nodig om thuis op te laden, maar het is wel het makkelijkst om een MINI Wallbox te hebben. Een type 2-laadkabel en een adapter voor zowel huishoudelijke als industriële stopcontacten en een laadsnelheid tot 11 kW is optioneel leverbaar voor de ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN . Als je geïnteresseerd bent in een MINI Wallbox of een oplossing van een van onze partners, dan helpen we je graag bij het vinden van een specialist in de buurt.

MINI Countryman Electric - opladen - thuis opladen MINI Countryman Electric - opladen - thuis opladen
MINI Countryman Electric - opladen - openbaar opladen MINI Countryman Electric - opladen - openbaar opladen

ONDERWEG OPLADEN.

Alles wat je nodig hebt voor openbaar opladen wordt standaard meegeleverd bij je nieuwe MINI, inclusief MINI Charging Card en Mode 3-oplaadkabel. Er is geen extra hardware nodig. Je kunt profiteren van het steeds groeiend aantal openbare laadstations die zowel wisselstroom (AC) via een type 2-aansluiting aanbieden als gelijkstroom (DC) met een CCS-aansluiting, waarmee je jouw MINI met een elektrisch vermogen van maximaal 130 kW kan opladen. En je profiteert van aantrekkelijke tarieven en oplaadpakketten.

De combinatie van laadcapaciteit en stabiele laadprestaties van je MINI zorgt ervoor dat je op vele manieren je bestemming kunt bereiken – en dat je altijd meerdere oplaadopties binnen handbereik hebt.

OP HET WERK OPLADEN.

Veel werkgevers hebben elektrisch rijden omarmd en bieden een moderne werkplek met oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto's van hun werknemers. Het wordt gezien als onderdeel van het binden van werknemers en tevredenheid van het personeel. Als jouw werkgever nog geen oplaadmogelijkheden op de werkplek biedt en daar is wel ruimte voor, geef je werkgever dan de tip. Misschien zijn er voor de aanleg van laadinfrastructuur ook wel subsidies, kortingen en/of andere financiële voordelen voor je werkgever. 

MINI Countryman Electric - opladen - op het werk opladen MINI Countryman Electric - opladen - op het werk opladen
MINI Countryman Electric - opladen - Connected Charging MINI Countryman Electric - opladen - Connected Charging

OP STAP MET DE KRACHT VAN DE MINI APP.

Het dichtstbijzijnde laadstation is altijd binnen bereik van een vingertip. Vind hem via de MINI App en stuur de locatie direct naar het navigatiesysteem van je MINI. Dit zorgt voor meer zekerheid tijdens de reis en geeft jou de controle. Met geïntegreerde eRoutes helpt het je om veilig en soepel op je bestemming aan te komen. De laadvereisten en authentificatiemethodes zijn eenvoudig te beheren en je krijgt informatie over tarieven en eventuele overige kosten voor openbare laadstations. Ook kan je je MINI tijdens de laadsessie op afstand in de gaten houden en bepalen wanneer je kunt vertrekken.

HOE LANG DUURT DAT?

Laadtijden zijn afhankelijk van verschillende omstandigheden, maar hieronder zie je de gemiddelde laadtijden voor de ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN op basis van het gebruikte type lader. 

MINI Countryman E/SE ALL4 (STANDAARD). 

MINI Countryman Electric - opladen - lijn

onderweg

29 MIN

(10-80% laadstatus accu)

tot 130 kW DC laadcapaciteit
MINI Countryman Electric - opladen - lijn
MINI Countryman Electric - opladen - lijn

thuis

6:15 UUR

(0-100% laadstatus accu)

11 kW AC
MINI Countryman Electric - opladen - lijn

MINI Countryman E/SE ALL4 (OPTIONEEL).

MINI Countryman Electric - opladen - lijn

onderweg

29 MIN

(10-80% laadstatus accu)

tot 130 kW DC laadcapaciteit
MINI Countryman Electric - opladen - lijn
MINI Countryman Electric - opladen - lijn

thuis

3:45

(0-100% laadstatus accu)

22 kW AC
MINI Countryman Electric - opladen - lijn

JE MINI ALTIJD EN OVERAL OPLADEN. 

Met de MINI App zie je op afstand via je smartphone de huidige laadstatus, de beschikbare actieradius, de resterende laadtijd of het dichtstbijzijnde laadstation met bijbehorende tarieven.

Je kunt alle laadstations beoordelen en nog veel meer. Met honderden beheerders van laadstations en snelladers is er altijd wel een laadstation beschikbaar met een laadsnelheid of voorzieningen die bij jouw situatie passen.

De betaling gaat per kWh en je krijgt maandelijks een gedetailleerd overzicht van de individuele laadsessies en bijbehorende kosten.

Bovendien behoort opladen met 100% groene energie tot de mogelijkheden. Klik op de link hieronder om meer te ontdekken en gebruik onze interactieve kaart voor het vinden van alle laadstations.

MINI Countryman Electric - opladen - laadkaart