OPLADEN EN ACTIERADIUS

GA VERDER VOOR MINDER.

Erop uit en offroad met je MINI Electric Countryman? Met meer dan 130.000 openbare laadpalen in Nederland behoort actieradiusangst tot het verleden. Voor extra gemoedsrust hebben we een aantal handige tips voor je om de actieradius te maximaliseren.
MINI Electric Countryman - opladen - actieradius

Met een volledig opgeladen accu heeft de nieuwe MINI Electric Countryman een actieradius tot aan 462 km. De actieradius is in de praktijk wel afhankelijk van het rijgedrag en andere omstandigheden. Hoe je rijdt, kan een groot verschil maken voor de actieradius en het stroomverbruik.

MAXIMALISEER DE ACTIERADIUS.

EEN PAAR SNELLE TIPS.

MINI Electric Countryman - opladen - lijn
MINI Electric Countryman - opladen - accu symbool MINI Electric Countryman - opladen - accu symbool

10-80%

Houd het laadniveau van de accu altijd binnen dit bereik.
MINI Electric Countryman - opladen - CO2 symbool MINI Electric Countryman - opladen - CO2 symbool

20° C

Vertrekken met deze accutemperatuur optimaliseert de actieradius.
MINI Electric Countryman - opladen - accu symbool MINI Electric Countryman - opladen - accu symbool

50-70 KM/H

Binnen dit snelheidsbereik heb je een optimale balans tussen snelheid en energieverbruik.
MINI Electric Countryman - opladen - lijn

ALTIJD EN OVERAL EENVOUDIG OPLADEN.

Het opladen van de MINI Electric Countryman gaat gemakkelijk en snel, zodat je altijd klaar bent om op pad te gaan. Zowel thuis, op het werk als onderweg laten we je zien hoe je geld kunt besparen en de actieradius kunt maximaliseren.

THUIS OPLADEN.

Je hebt geen ingewikkelde installatie nodig om thuis op te laden, de makkelijkste manier is namelijk om een MINI Wallbox te gebruiken. Voor uw volledig elektrische MINI Countryman zijn optioneel de flexibele snellaadkabel en een adapter verkrijgbaar die compatibel is met zowel huishoudelijke als industriële stopcontacten en laadsnelheden tot 11 kW biedt. Als je geïnteresseerd bent in de installatie van een MINI Wallbox of een oplossing van een van onze partners, helpen wij je graag bij het vinden van een specialist in de buurt.
MINI Electric Countryman - opladen - thuis opladen
MINI Electric Countryman - opladen - openbaar opladen

ONDERWEG OPLADEN.

Alles wat je nodig hebt om in het openbaar op te laden zit in de standaarduitrusting van je nieuwe MINI, met de MINI-laadkaart en de Mode 3-oplaadkabel. Je kunt profiteren van het almaar groeiende aantal openbare laadstations die zijn uitgerust met zowel wisselstroom (AC) via een Type 2-connector, als gelijkstroom (DC) via een CCS-stekker waarmee jouw auto kan worden opgeladen met een elektrisch vermogen van maximaal 130 kW. En je profiteert van aantrekkelijke tarieven en oplaadpakketten.

De combinatie van laadcapaciteit en stabiele laadprestaties van je MINI zorgt ervoor dat je op vele manieren je bestemming kunt bereiken — en dat je altijd meerdere oplaadopties binnen handbereik hebt.

OP HET WERK OPLADEN.

Veel werkgevers hebben elektrisch rijden omarmd en bieden een moderne werkplek met oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto's van hun werknemers. Het wordt gezien als onderdeel van het binden van werknemers en tevredenheid van het personeel. Als jouw werkgever nog geen oplaadmogelijkheden op de werkplek biedt en daar is wel ruimte voor, geef je werkgever dan de tip. Misschien zijn er voor de aanleg van laadinfrastructuur ook wel subsidies, kortingen en/of andere financiële voordelen voor je werkgever. 

MINI Electric Countryman - opladen - op het werk opladen
MINI Electric Countryman - opladen - Connected Charging

OP STAP MET DE KRACHT VAN DE MINI APP.

Het dichtstbijzijnde laadstation is binnen bereik van een vingertip. Vind hem via de MINI App en stuur hem direct naar het navigatiesysteem van je MINI. Dit zorgt voor meer zekerheid tijdens de reis en geeft jou de controle. Met geïntegreerde eRoutes functionaliteit helpt het je om veilig en soepel op je bestemming aan te komen. De laadvereisten en authentificatiemethodes zijn eenvoudig te beheren en je krijgt informatie over tarieven en eventuele overige kosten voor openbare laadstations. Ook kan je je MINI tijdens de laadsessie op afstand in de gaten houden en bepalen wanneer je kunt vertrekken.

HOE LANG DUURT DAT?

Laadtijden zijn afhankelijk van verschillende omstandigheden, maar hieronder zie je de gemiddelde laadtijden voor de MINI Electric Countryman op basis van het gebruikte type lader. 

MINI Electric Countryman. 

MINI Electric Countryman - opladen - lijn

onderweg

29 MIN

(10-80% laadstatus accu)

tot 130 kW DC laadcapaciteit
MINI Electric Countryman - opladen - lijn
MINI Electric Countryman - opladen - lijn

thuis

3:45 U

(0-100% laadstatus accu)

22 kW AC
MINI Electric Countryman - opladen - lijn

MINI Countryman SE ALL4.

MINI Electric Countryman - opladen - lijn

onderweg

29 MIN

(10-80% batterij)

tot 130 kW DC laadcapaciteit
MINI Electric Countryman - opladen - lijn
MINI Electric Countryman - opladen - lijn

thuis

3:45 U

(0-100% laadstatus accu)

22 kW AC
MINI Electric Countryman - opladen - lijn

JE MINI ALTIJD EN OVERAL OPLADEN. 

Met de MINI App zie je op afstand via je smartphone de huidige laadstatus, de beschikbare actieradius, de resterende laadtijd of het dichtstbijzijnde laadstation met bijbehorende tarieven.

Je kunt alle laadstations beoordelen en nog veel meer. Met honderden beheerders van laadstations en snelladers is er altijd wel een laadstation beschikbaar met een laadsnelheid en voorzieningen die bij jouw situatie passen.

De betaling gaat per kWh en je krijgt maandelijks een gedetailleerd overzicht van de individuele laadsessies en bijbehorende kosten.

Bovendien behoort opladen met 100% groene energie tot de mogelijkheden. Klik op de link hieronder om meer te ontdekken en gebruik onze interactieve kaart voor het vinden van alle laadstations.

MINI Electric Countryman - opladen - laadkaart