DUURZAAMHEID

ER IS GEEN WEG TERUG.

MINI heeft al grote vooruitgang geboekt op gebied van duurzame productie, maar we weten dat er nog een lange weg te gaan is tot het ultieme doel.

MINI Cooper Electric – duurzaamheid

ONZE TOEWIJDING.

Bij MINI zetten wij alles op alles voor een balans waarbij de prestaties en het iconische design van MINI een goede duurzame invulling krijgen. Deze toewijding tekent zich af in ons handelen. We bieden nu al een volledig diervriendelijk ledervrij interieur met duurzame, deels gerecyclede materialen. Onze 2D Flat Knit bekleding voor dashboards, portierpanelen en enkele andere oppervlakken is gemaakt van 90% gerecyclede polyestervezels. Daarnaast is onze nieuwe generatie wielen gemaakt van tot 70% secundair aluminium.

MILIEUVRIENDELIJKE MATERIAALKEUZES.

Doordat wij goede alternatieven hebben gevonden voor leder, zijn MINI modellen nu leverbaar met diervriendelijke interieurs. Innovatieve stoelbekleding van geweven, 100% gerecyclede textielsoorten met dezelfde premium kwaliteit en het zitcomfort als leder zorgen ervoor dat geen enkele concessie wordt gedaan aan uitstraling, gevoel en functionaliteit. Onze nieuwe wielen voldoen daarnaast aan alle veeleisende criteria op gebied van uitstraling, slijtage en levensduur.

MINI Cooper Electric – duurzaamheid – alternatieven voor leer
MINI Cooper Electric – duurzaamheid – gerecyclede stoffen

GERECYCLEDE STOFFEN EN TEXTIEL.

Het dashboard en de armsteunen op de portieren zijn nu bekleed met een hoogwaardig geweven textiel van gerecycled polyestergaren. Na een innovatief proces waarbij 90% van het gerecyclede polyester wordt omgezet in een 2D plat geweven stof, gebruiken we dit voor de bekleding op delen van het dashboard en de portierpanelen. Bij dit proces is ca. 98% minder water nodig dan bij de verwerking van katoen en reduceert de CO2 emissie met zo'n 80% ten opzichte van conventionele polyesterverwerking.

GERECYCLED ALUMINIUM DE EERSTE KEUS.

Onze doelstelling tijdens het designproces en productontwikkeling is 'eerst gerecycled materiaal'. Voor de velgen van onze nieuwe generatie MINI modellen wordt bijvoorbeeld tot 70% hergebruikt aluminium gebruikt, afkomstig van aluminiumschroot. Samen met het gebruik van groene stroom besparen we zo'n 90% energie vergeleken met conventionele aluminiumproductie. De productie van secundair aluminium zorgt zo voor 95% minder emissie van broeikasgassen.
MINI Cooper Electric – duurzaamheid – hergebruikt aluminium