MINI Dealer

TOELEVERINGSKETEN

MENSENRECHTEN EN MILIEUNORMEN.

MINI duurzaamheid – Sociale verantwoordelijkheid

Sociale verantwoordelijkheid binnen het bedrijf, in de toeleveringsketen en in de maatschappij als geheel speelt bij BMW Group een cruciale rol. Al jarenlang hechten wij grote waarde aan mensenrechten en milieunormen bij de internationale toeleveringsketen van onze auto's. Om die te respecteren, zijn we afhankelijk van samenwerkingen, want alleen samen kunnen we de risico's in onze branche effectief bestrijden.

We hanteren een maatregelenprogramma, verspreiden trainingen, sluiten overeenkomsten, kennen certificeringen toe en voeren tests uit via enquêtes en audits. We bepalen of er specifieke actie moet worden ondernomen via regelmatige risicoanalyses, waarbij we ruwe grondstoffen identificeren waarbij een verhoogd risico (mogelijke negatieve impact) bestaat voor mens en milieu.

PRODUCTIE VAN ACCUCELLEN.

De focus ligt bij de elektrische MINI Cooper bijvoorbeeld op kobalt. Dit is een cruciaal materiaal of component van de cellen voor de hoogvoltage-accu. Wij kopen deze grondstof direct in bij de fabrikant en maken hem beschikbaar voor de leveranciers van de accucellen.

Zo kunnen we de oorsprong en winningsmethode van het materiaal volledig traceren, terwijl we ook transparantie bieden wat betreft de milieu- en sociale standaarden. Dit stelt ons vervolgens in staat om kwalificatie- of herstelmaatregelen te initiëren. Dat is bijvoorbeeld de certificering van lithiummijnen volgens de richtlijnen van het Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA).

Zie https://www.bmwgroup.com/en/sustainability/menschenrechte.html voor meer informatie