EXTERIEUR

100% GECONCENTREERDE COOPER.

Simpel en toch stijlvol. We hebben de nieuwe MINI Cooper Electric teruggebracht tot zijn meest pure vorm.
MINI Cooper Electric – exterieur – silhouet

MINIMALIST TO THE MAX.

De nieuwe volledig elektrische MINI Cooper staat voor eenvoud op de meest charismatische manier. Geheel volgens onze 'less is more'-benadering hebben we overbodige elementen weggelaten en gemini-mini-minimaliseerd. Met strakke, gladde oppervlakken, heldere lijnen en gebalanceerde proporties is het exterieurdesign opvallend en krachtig ontworpen met oog voor detail.

NOG STEEDS UITSTEKEND.

Kenmerkend voor het innemende uiterlijk van de nieuwe MINI Cooper Electric zijn de iconische voorzijde en de korte overhangen. De opvallende achthoekige grille en de ronde vorm van de MINI LED koplampen versterken dat nog meer – ze benadrukken het modern-futuristische design perfect.

MINI Cooper Electric – exterieur – koplampen
MINI Cooper Electric – exterieur – LED-koplampen

WAT WORDT HET VANAVOND?

De krachtige en efficiënte LED-technologie is standaard voor de MINI Cooper Electric. Maar optioneel zijn er ook LED-koplampen met meer functionaliteiten verkrijgbaar. Dimlicht en bochtverlichting worden dan intelligent en adaptief geactiveerd, zodat je beter zicht hebt aan de zijkant van je auto in de stad, op het platteland en op de snelweg.

En afhankelijk van je stemming kies je een van de drie lichteffecten voor je MINI Cooper Electric.

NIET TE MI(NI)SSEN.

Dit is een MINI, vanaf welke kant je ook kijkt. Maar dan met een nieuw gezicht voor een nieuw tijdperk. Het dynamische, compacte silhouet wordt versterkt door de lange wielbasis en de grotere wielen. De strakke oppervlakken laten meer van de lakkleur zien en samen met de in het oog springende zwarte lijsten wordt het plaatje nog moderner. De visuele driedeling van carrosserie, raamstijlen en contrasterend dak accentueert het spannende uiterlijk.

PRESTATIEGERICHTE ALLROUNDER.

Ons gamma lichtmetalen 16"–18" wielen straalt puur zelfvertrouwen en onverschrokken individualiteit uit en staat voor de meest intense vorm van MINI. En dankzij hun lichtgewicht design en de gebruikte gerecyclede materialen dragen ze in twee opzichten bij aan het verkleinen van onze CO2 voetafdruk – zowel tijdens de productie als tijdens het rijden.
MINI Cooper Electric – exterieur – lichtmetalen wiel

"ALLE INNOVATIES HEBBEN SAMEN ÉÉN MISSIE. MAAK MINI PUUR. MINDER COMPLEX, MEER INDIVIDUEEL."

Oliver Heilmer, Head of MINI Design

OOK DE ACHTERKANT STRAALT JE TEGEMOET.

De nieuwe driehoekige look geeft de gedetailleerd vormgegeven achterlichten een extra dosis individualiteit. En net als aan de voorkant kun je de welkomst- en tot-ziens-animatie aan je stemming aanpassen.
MINI Cooper Electric – exterieur – achterlichten
MINI Cooper Electric – exterieur – welkomstverlichting

JE BENT ALTIJD WELKOM.

Instappen in de MINI Cooper Electric is altijd een speciale gebeurtenis. Als je de MINI nadert of juist verlaat, speelt altijd een welkomst- & tot-ziens-animatie af die past bij je stemming. Optioneel omvat die ook de verlichting voor en achter, met drie lichteffecten om uit te kiezen, en optioneel een projectie van het logo op de grond vanuit beide buitenspiegels.