EFFICIËNTIE

VERBETERD VERBRUIK EN ACTIERADIUS.

MINI duurzaamheid – efficiëntie

MINI staat al sinds vele generaties auto's synoniem aan innovatieve verbetering van het verbruik en de actieradius. Dit is een cruciaal onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de BMW Group. Belangrijke factoren voor meer Go-Kart feeling bij een lager verbruik en een grotere actieradius zijn bijvoorbeeld de lichtgewicht constructie, door gebruik van een optimale materiaalmix met stevig staal en aluminium.

Aerodynamische wielen, slimme bediening van de verstelbare lamellen en een gladde onderzijde van de MINI Cooper E leiden tot efficiëntere aerodynamica met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,27. Deze factoren verlagen het verbruik van de MINI Cooper E naar 14,3–13,8 kWh/100 km en hebben ook een positieve invloed op de actieradius.

Slim warmtemanagement met een warmtepomp en Max Range modus in de MINI Cooper E zorgen eveneens voor meer efficiëntie. De Max Range modus kan de actieradius met tot 25% vergroten vergeleken met Core modus, afhankelijk van de rijsituatie.

Maar ook jij als bestuurder speelt zoals altijd een essentiële rol. Je kunt energie besparen door zuinig te rijden, afhankelijk van de route en de verkeersomstandigheden.