RIJBELEVING

SUPER-CHARGED POWERKOPPEL.

Sta klaar om op te trekken. Blijf geconcentreerd. Zodra het licht op groen springt: gaan als een go-kart. De MINI Cooper Electric overtreft al je verwachtingen.
MINI Cooper Electric – rijbeleving – rijdynamiek

RIJDYNAMIEK. OH ZO COOPER.

Voor een maximale Go-Kart feeling hebben we bij de ontwikkeling van de MINI Cooper Electric speciale aandacht gegeven aan belangrijke designcriteria. Zo hebben we de rijdynamiek verbeterd dankzij het lage zwaartepunt, dat werd bereikt met de lage plaatsing van de accu.
De opwindende MINI rijeigenschappen zijn bereikt dankzij een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en het gebruik van een directe stuuroverbrenging met een klein stuurwiel.
De zijdelingse dynamiek en grip zijn verbeterd door een optimale breedte van de banden. De nieuwste hardware en software maken het mogelijk om de rijeigenschappen nog speelser en spannender te maken, zeker in Go-Kart Mode.

PRESTATIES.

MINI Cooper E

MINI Cooper SE

Vermogen

135 kW (184 pk)
290 Nm
160 kW (218 pk)
330 Nm

0-100 km/h

7,2 s 6,7 s

Topsnelheid

170 km/h 180 km/h

Actieradius

WLTP

305 km
402 km

 

 

EERSTEKLAS AERODYNAMICA.

Vanaf de beginfase is de MINI Cooper Electric ontworpen om zo effectief mogelijk met aerodynamische krachten om te gaan. Door de onderzijde en de grille helemaal gesloten te maken en het exterieur glad en minimalistisch te houden, hebben we de luchtweerstand al sterk beperkt. Ook alle MINI wielen zijn geoptimaliseerd voor een betere aerodynamica. Met zo'n lage luchtweerstand wordt het rijden heel efficiënt, zodat je nog verder komt voordat je weer naar de laadpaal moet.
MINI Cooper Electric – rijbeleving – aerodynamica
MINI Cooper Electric – rijbeleving – rijassistentiesystemen

WIJ STAAN ACHTER JE – EN VOOR JE.

We ontzorgen je bij het rijden door de stad. Voor druk verkeer draai jij je hand niet meer om – je hoeft alleen de Active Cruise Control, onderdeel van de Driving Assistant Plus, aan te zetten en je MINI houdt automatisch een veilige afstand tot de auto voor je. De standaard Parking Assistant vindt parkeerplekken voor je en manoeuvreert je erin met een druk op de knop.

MEER VEILIGHEID. MEER COMFORT. MEER STANDAARD.

Maximaal genieten kan alleen met maximale veiligheid. De innovatieve features van de MINI Cooper Electric bieden jou en andere weggebruikers meer veiligheid. De Active Cruise Control regelt de afstand tot de auto voor je en scant de weg constant op potentiële gevaren. Een Lane Change Warning geeft je een waarschuwing als je buiten je rijstrook komt. Als je MINI bespeurt dat iemand mogelijk achter op je klapt, schakelt hij de alarmlichten met dubbele snelheid in. En met Dynamic Cruise Control houdt je MINI vanzelf een constante snelheid aan.

MINI Cooper Electric – rijbeleving – aerodynamica

RIJMODI VOOR ONDERWEG.

De MINI Cooper Electric heeft drie Driving Modes, die elk bepaalde karaktertrekken van de auto accentueren en passen bij de verkeerssituatie en jouw wensen. Elk heeft ook zijn eigen specifieke uitstraling.

MINI Cooper Electric – rijbeleving – green mode MINI Cooper Electric – rijbeleving – green mode

Green Mode.

Duurzaam, vereenvoudigd en volledig stil: deze modus staat voor de extra efficiënte manier van rijden zodat je verder komt op een volle accu.
MINI Cooper Electric – rijbeleving – core mode MINI Cooper Electric – rijbeleving – core mode

Core Mode.

De klassieke en comfortabele rijbeleving van MINI met een verfijnde, moderne sfeer.
MINI Cooper Electric – rijbeleving – go-kart mode MINI Cooper Electric – rijbeleving – go-kart mode

Go-Kart Mode.

Deze modus, geïnspireerd door de legendarische John Cooper Works, zorgt voor een opwindende rijbeleving met een autosportachtige esthetiek die je adrenaline opstuwt.