WAAROM MONWAR ZIJN MINI ELECTRIC ZO LEUK VINDT.

Monwar stapte recent over naar elektrisch rijden om zijn bedrijf nog duurzamer te maken. In zijn vrije tijd rijdt hij vaak in zijn MINI Electric langs de kust van Kent, samen met zijn vierpotige vriend Ziggy. We vroegen hem naar zijn ervaringen met de MINI Electric en waarom hij zo groot fan is. Dit is zijn antwoord.
MINI elektrisch rijden - Verhalen - Go-Kart feeling MINI MINI elektrisch rijden - Verhalen - Go-Kart feeling MINI

“Hij is gewoon erg leuk.”

"“Ik ben recent naar Kent verhuisd voor de uitbreiding van mijn chai bedrijf, dat ik volledig duurzaam wil maken. Mijn partner en ik hebben de MINI altijd erg leuk gevonden en ik ben fan van The Italian Job. De gehele uitstraling van de MINI is jeugdig en cool, terwijl de moderne MINI compact is, leuk en echt past bij onze levensstijl. De MINI Electric gaat daarin nog een stap verder, met zijn geweldige uiterlijk en futuristische kenmerken. Het is de perfecte volgende stap.

Vooral de parelmoerlak vind ik fantastisch. Het is alsof die van kleur verandert, afhankelijk van hoe de zon erop schijnt. De lichtmetalen wielen, die lijken op een driepolig stopcontact, zijn ook erg cool. Echt een geweldige manier om te laten zien dat het een elektrische auto is.

Vanbinnen is de bouwkwaliteit van de MINI Electric echt top. Vooral het stuur springt er voor mij uit. Hoe het leder aanvoelt en hoe het zo natuurlijk in je handen ligt. De Ambiance verlichting is een mooi detail – zeker rond het centrale instrumentarium. Hoe het licht van kleur verandert is zo funky. Dat is gewoon erg leuk.”

“Het is geweldig om met de MINI Electric te rijden.”

"Voor de MINI Electric had ik nog nooit in een elektrische auto gereden. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik moest verwachten. In het kort: het is episch. Voor langere ritten is de Green rijmodus erg handig met het oog op het behouden van actieradius. Maar van alle rijmodi is Sport mijn favoriet. Die geeft mij het gevoel als een kind door de stad te rennen!

Het vermogen en het directe koppel van de elektromotor zijn zo indrukwekkend. De handling is ook heel direct en de remmen reageren scherp. Ik denk dat dat wordt versterkt door het regeneratieve afremmen. Zodra je het stroompedaal los laat, remt de auto merkbaar af. Ik hoefde maar korte tijd te wennen aan dat one pedal driving. Nu rij ik er juist super soepel door.

MINI elektrisch rijden - Verhalen - Monwar eerste elektrische ervaring MINI elektrisch rijden - Verhalen - Monwar eerste elektrische ervaring

“Snelladen is zo makkelijk.”

“Toen ik mijn MINI Electric net had, heb ik een aantal apps gedownload om laadstations te vinden. Maar zodra je zelf elektrisch rijdt, zie je ineens overal laadstations. Ik denk dat het mensen zal verbazen hoeveel laadstations er al zijn. Supermarkten, servicestations langs de snelweg, winkelcentra, in de stad – er zijn er zo veel en onderweg snelladen is zo makkelijk.

Ik gebruik de snelladers vaak om mijn MINI Electric op te laden. Voor een paar tientjes kan je tot 80% opladen in slechts 30 of 40 minuten – dat kost je bijna geen tijd. Gewone laadstations zijn ook handig. Die zijn vooral te vinden bij supermarkten of in het stadscentrum. De zijn langzamer dan snelladers, maar na een middagje door de stad lopen is de MINI Electric toch alweer bijna vol.

Met mijn MINI Cooper op benzine was ik ongeveer £30 tot £40 per week kwijt aan brandstof. Nu in mijn MINI Electric betaal ik maar iets van £14 voor tien dagen rondrijden. Het rijden is bizar goedkoop en dan heb ik nog niet eens een Wallbox thuis laten installeren.”

MINI elektrisch rijden - Verhalen - Monwar technologie MINI elektrisch rijden - Verhalen - Monwar technologie

“De MINI Electric zit vol met tech.”

"“Mijn MINI Electric heeft het hoogste uitrustingsniveau en zit dus vol met tech. Voor mij is het Harman Kardon audiosysteem een echte highlight. Ik hou van muziek en luister altijd naar podcasts. De audiokwaliteit is zo helder.

Het is ook heel makkelijk om mijn telefoon met de MINI Electric te verbinden. Zodra je instapt maakt hij verbinding. Het hele navigatie- en mediasysteem is zo strak en eenvoudig in gebruik. Het is ook heel makkelijk om een eigen profiel aan te maken. Daarna hoef je maar op je naam te tikken en alles wordt volgens jouw voorkeuren ingesteld.

Wat betreft rijassistentie is Park Assist – samen met alle radars en sensoren – super handig in het kleine stadje waar ik woon. Het systeem helpt bij het navigeren door de krappe straatjes. Het head-up display is echt te gek. Ik had nog niet eerder in een auto met head-up display gereden, maar nu kan ik denk ik niet meer zonder. Doordat belangrijke informatie direct in je blikveld staat hoef je nooit meer je ogen van de weg te halen.

Ook het geluid van de MINI Electric spreekt me aan. Ik weet niet wat MINI heeft gedaan, maar hij maakt een ruimteschipachtig geluid als je accelereert! Erg cool en het betrekt je nog meer bij het rijden. Toch is het ook niet zo luid dat het mijn muziek overstemt. Het is gewoon erg cool.”