WAAROM MISTY HOUDT VAN HAAR MINI ELECTRIC.

Misty woont in Londen, is chiropractor en gebruikt de MINI Electric om door de stad te rijden zonder zich druk te maken over de spitsheffing of milieuzone. Als parttime imker spant ze zich vol passie in voor het beschermen van de planeet – haar elektrische auto past daar volledig bij. Misty deelt graag wat gedachten over het rijden in de MINI Electric – en vertelt ons waarom ze hem zo leuk vindt.
MINI elektrisch rijden - Verhalen - Misty MINI looks MINI elektrisch rijden - Verhalen - Misty MINI looks

“Ik vind de looks van mijn MINI Electric geweldig.”

“Ik heb het uiterlijk van de MINI altijd al leuk gevonden. Ik heb lang met de gedachte gespeeld er een te kopen, maar ik wilde ook elektrisch rijden. De MINI Electric is dus de perfecte oplossing. De Britse oorsprong spreekt mij erg aan. De Union Jack achterlichten zijn super cool en ik hou van de sportieve stijl. Bij die van mij wilde ik alles zwart: buitenspiegels, wielen, carrosserie, alles! De Enigmatic Black carrosseriekleur van mijn MINI Electric vind ik dan ook geweldig. Er zit een mooi kleurenspel in de lak, de ene keer lijkt het puur zwart, dan weer marineblauw. Ik vind dat andere automerken te veel keuze en opties bieden, maar de MINI Electric biedt precies de juiste mate van personalisatie om hem voor mij uniek te maken. Ik heb volgens mij geen andere MINI Electric gezien die er hetzelfde uitziet als die van mij.”

“De MINI Electric maakt opladen makkelijk.”

“Ik moet zeggen dat ik mij ook een beetje zorgen maakte over ‘range anxiety'. Het vooruitzicht van een lange reis zonder laadmogelijkheden leek mij niets. Maar met de MINI Electric heb ik absoluut geen problemen gehad. Het biedt precies wat ik nodig heb. Om eerlijk te zijn vergeet ik hem 's nachts wel eens op te laden, dan dan heb ik nog steeds genoeg over om naar het werk of de winkel te gaan. Het netwerk van oplaadpunten in het Verenigd Koninkrijk wordt met de dag omvangrijker en de smartphone app van de MINI Electric laat mij precies zien waar alle oplaadpunten zijn, wat het vinden ervan nog makkelijker maakt.

Net als bij andere elektrische auto's moet je langere ritten wel wat zorgvuldiger plannen, maar de smartphone app van de MINI Electric helpt daar goed bij. Na verloop van tijd ontdek je welke laders het beste bij je passen. Bijvoorbeeld snelladers die wat verborgen zijn en nog niet ontdekt door veel anderen, of laders met heel lage tarieven. Mijn beste tip: als je even tien minuten over hebt, zoek dan een snellader en laad de MINI even op. Al na een paar minuten heb je dan genoeg extra actieradius om de rest van de dag te overbruggen. Wat betreft de laadkosten: wow!

Ik was altijd £60 per maand kwijt aan benzine. Nu kost het mij ongeveer £8 per week om mijn MINI Electric op te laden en ik hoef ook geen wegenbelasting te betalen. De besparing is enorm. Als ik thuis oplaad, kan ik via de app bepaalde tijdstippen instellen. Ik laad mijn MINI Electric bijvoorbeeld op tussen 2 en 6 uur 's ochtends, want dan zijn de energiekosten het laagst. Zo ben ik 's ochtends altijd klaar voor vertrek en bespaar ik ook geld.”

MINI elektrisch rijden - Verhalen - Misty gemakkelijk opladen MINI elektrisch rijden - Verhalen - Misty gemakkelijk opladen

“Hij heeft voor alles een gadget.”

“Voor mijn MINI Electric koos ik het Premium Plus Package, want ik wilde het Harman Kardon audiosysteem, stoelverwarming en lederen bekleding. De Harman Kardon speakers zijn echt goed. Mijn partner is geluidstechnicus en hij vindt ze ook fantastisch klinken!

Ik wilde de lederen bekleding omdat die lang meegaat. Het is mooi leer dat hoogwaardig aanvoelt. Ik heb mijn MINI Electric nu meer dan een jaar, maar hij ziet er nog als nieuw uit. Alle oppervlakken zijn robuust en super makkelijk schoon te maken. Daarnaast is de stoelverwarming geweldig. Ik gebruik vaak de MINI Connect app om het interieur ‘s ochtends voor te verwarmen, zodat het lekker warm is als ik instap. Ook de accu wordt alvast op temperatuur gebracht, zodat je een betere actieradius hebt.

Een van mijn favoriete functies is de makkelijke koppeling met mijn telefoon. Apple CarPlay is geweldig. Het is alsof je een grote iPhone in de auto hebt. Ik bel vaak tijdens het rijden, dus Bluetooth is erg handig, net als het weergeven van de Waze app op het touchscreen. De draadloze smartphone oplader vind ik ook heel fijn, zo is mijn telefoon altijd opgeladen. Het grote verlichte instrumentarium op het dashboard vind ik een opvallend en leuk detail. Je kunt zelfs de kleur ervan aanpassen. Het grote ronde instrumentarium geeft je haast het gevoel dat je in een klassieke MINI zit, maar met de styling van een moderne auto. Als het op veiligheid aankomt, vind ik het head-up display erg fijn. Het is prettig om niet steeds omlaag naar het dashboard te moeten kijken, je kunt je ogen op de weg houden. Wanneer je langs een snelheidsbord rijdt, verschijnt die snelheid ook handig op het head-up display. Daarnaast is alles – stoel, stuur, spiegels, maar ook het head-up display – precies op mijn hoogte instelbaar Als iemand anders een keer met mijn auto heeft gereden, kan ik daarna bovendien heel eenvoudig mijn naam selecteren in het menu en alles past zich weer aan op mijn instellingen. Dat is echt heel fijn.

Park Assist is ook een uitkomst. Als je een keer moet fileparkeren op een krappe plek, dan doet het systeem dat voor je. Toen ik mijn MINI Electric net had, heb ik zelfs geparkeerd op plekken waar ik niet hoefde te zijn, gewoon om het systeem in werking te zien! Tot slot is ook de Front Collision Warning erg handig in de stad. Als de auto denkt dat je iets gaat raken, klinkt een piep en verschijnt een waarschuwing op het dashboard.”

MINI elektrisch rijden - Verhalen - Misty ruimte MINI elektrisch rijden - Verhalen - Misty ruimte

“De MINI Electric voelt heel ruim.”

“Hoewel de MINI Electric een vierpersoons auto is, voelt hij niet klein vanbinnen – hij voelt juist heel ruim. Ik heb er al van alles mee vervoerd: elektrisch gereedschap, koffers, surfboards en golfclubs. Alles past prima. Als ik naar de golfbaan ga, passen mijn clubs er zelfs in zonder de achterbank neer te klappen. Dat verbaasde mij echt.

Als we koffers meenemen dan kan de achterbank heel gemakkelijk plat. De kleine ruimte onder de bagagevloer is erg handig voor de laadkabels. Zo blijft alles opgeruimd en netjes. De instelbare hoogte van de bagagevloer is ook erg fijn. Wat dat betreft is de MINI Electric echt heel veelzijdig.”"