MINI Dealer

WAT KOST DE MINI ELECTRIC NETTO PER MAAND? Total Cost of Ownership calculatietool.

MINI Electric

Wanneer je zakelijk een MINI Electric aanschaft met MINI Financial Lease, een zakelijke financiering van MINI Financial Services, dan kan je aanspraak maken op diverse fiscale voordelen indien je de auto op de balans van jouw onderneming zet.

En dat tijdelijk tegen slechts 1,99% rente. Hierdoor rij je al een MINI Electric vanaf € 129,- * netto per maand. Alle autokosten zijn hierbij inbegrepen.

 • Veelgestelde vragen
 • Wat is Total Cost of Ownership (TCO)?

  De Total Cost of Ownership zijn alle kosten die je maakt om een MINI Electric te bezitten en te gebruiken. Er zijn eenmalige kosten en opbrengsten (waaronder de aanschaf en restwaarde), wederkerende vaste kosten (waaronder de jaarlijkse afschrijving, verzekering, rente en belasting) en variabele kosten (waaronder het onderhoud, reparaties, banden, waardevermindering per kilometer en het energieverbruik). Het exacte bedrag is echter pas vast te stellen als je de MINI Electric niet meer in bezit hebt, alles is afgerekend en de fiscale voordelen in kaart zijn gebracht. Je deelt de totale kosten door het aantal maanden dat je de MINI Electric hebt gebruikt. Je ziet dan wat de MINI Electric gemiddeld heeft gekost per maand: de Total Cost of Ownership. Het is dus geen bedrag dat je maandelijks gefactureerd krijgt en betaalt, maar een weergave van de te verwachten maandelijkse autokosten berekend over de totale periode dat je de MINI Electric in jouw bezit hebt.

 • Voor wie en wanneer interessant?

  De TCO calculator is vooral interessant voor de zakelijke gebruiker, aangezien de fiscale voordelen er bij zakelijk gebruik voor zorgen dat de totale kosten aanzienlijk lager uitkomen. Je kunt alle autokosten en de afschrijving van de auto namelijk van de winst aftrekken. Voorwaarde is wel dat de MINI Electric op de balans van de onderneming staat en je moet voldoende winst maken. Een particulier heeft deze voordelen niet.

 • Wat zijn de fiscale voordelen?

  Wanneer je zakelijk een MINI Electric aanschaft met MINI Financial Lease, een zakelijke financiering van MINI Financial Services, dan mag je het rentedeel daarvan volledig van de winst aftrekken. Ook alle autokosten die je maakt, zoals elektriciteitverbruik, verzekering, reparaties, onderhoud, etc. mag je volledig van de winst aftrekken. Daarnaast mag de MINI Electric in vijf jaar afgeschreven worden naar een bepaalde restwaarde, omdat de aanschaf van een auto gezien wordt als een investering. Aangezien de MINI Electric in aanmerking komt voor Milieu Investerings Aftrek (MIA) mag er extra worden afgeschreven. Dit levert je een aanzienlijk voordeel op. De afschrijving van de MINI Electric komt ook ten laste van de winst. Alle kosten en de afschrijving moet je opnemen in de belastingaangifte. De nettowinst wordt hierdoor lager, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

 • Neem contact op met jouw financieel adviseur

  De uitkomst van de TCO-berekening geeft een inschatting van de kosten en alle mogelijke fiscale voordelen weer wanneer de MINI Electric voor een periode van 60 maanden wordt gebruikt. Het hangt echter sterk af van jouw eigen bedrijfsvoering of je deze voordelen ook daadwerkelijk kunt genieten. Maak je voldoende winst gedurende het gebruik van de auto? Hoeveel heb je al geïnvesteerd en wanneer? Welk belastingtarief is van toepassing? Vraag je op tijd de MIA aan? Wat is het beste moment om de investering te doen? Allemaal vragen die niet te beantwoorden zijn zonder de financiële situatie van uw onderneming te beoordelen. Neem daarom altijd contact op met jouw financieel adviseur voor verder advies.