COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Charismatic Simplicity MINI Charismatic Simplicity

Charismatic Simplicity

BEGIN VAN EEN NIEUW TIJDPERK: CHARISMATIC SIMPLICITY, DE NIEUWE DESIGNTAAL VAN DE MINI FAMILIE.

Met de komende nieuwe, volledig elektrische modelgeneratie van het Britse premiummerk maakt ook het kenmerkende design een sprong voorwaarts. Reduceren zonder compromis. Digitalisering voor een intensieve beleving. Duurzaamheid tot in het MINI DNA en maximale emotie met een minimale voetafdruk. 

Elektrisch, digitaal, duurzaam en onderscheidend: de nieuwe generatie MINI modellen brengt het Go-Kart gevoel en de beleving van het merk naar een geheel nieuw tijdperk. De vooruitstrevende designtaal maakt deze overgang direct zichtbaar. Die verenigt de merkwaarden met state-of-the-art technologie. De elementaire basis van voertuigdesign, het stedelijke karakter van MINI en de innovatieve mindset van MINI rijders komt volledig tot zijn recht. Het principe achter de nieuwe designtaal, die luistert naar de naam Charismatic Simplicity, is dat ieder nieuw MINI model een sterk individueel karakter uitstraalt. Een heldere, minimalistische vormgeving focust intuïtief op de essentie van het merk. Een ander centraal onderdeel van de nieuwe designtaal is de materiaalkeuze, met een sterke focus op duurzaamheid. De nieuwe MINI modelgeneratie heeft een ledervrij interieur en doet het vrijwel volledig zonder chromen elementen.

MET PASSIE VOOR INNOVATIE.

De MINI modellen van de toekomst combineren een modern en puristisch exterieur met een interieurdesign dat zich richt op het essentiële. Deze aanpak borduurt voort op het creatieve gebruik van de beschikbare ruimte, waar de klassieke Mini al om bekend stond. Daarnaast zorgt de elektrische aandrijving voor het Go-Kart gevoel dat MINI uniek maakt, maar dan emissievrij. “De volledig elektrische aandrijving van de nieuwe MINI modellen geeft ons de kans om het design een andere invulling te geven. Tegelijkertijd behouden we de aandacht voor detail, het gevoel van traditie en de passie voor innovatie waar MINI om bekend staat,” zegt Oliver Heilmer, Head of MINI Design. 

De voertuigarchitectuur van de nieuwe MINI modelgeneratie is vanaf het begin ontwikkeld voor volledig elektrische aandrijving. Iedere centimeter beschikbare ruimte is nog efficiënter benut voor het comfort, het welzijn, de emotionele beleving en het Go-Kart gevoel voor de inzittenden. Dat betekent dat iedere MINI, ongeacht de buitenmaten, de ideale combinatie biedt tussen minimale exterieurmaten en maximale interieurruimte.

DE KERN VAN HET MINI-DNA.

De kern van het merk blijft de MINI 3-deurs, waarvan de nieuwe generatie volledig elektrisch is en gericht op stedelijk Go-Kart gevoel. Ook de opvolger van de huidige MINI Countryman krijgt een volledig elektrische aandrijving. Op 27 juli presenteert MINI een volledig elektrisch crossover-model in het compacte premium-segment als concept car.

“Het MINI design-DNA zal bij ieder model van de nieuwe generatie duidelijk zichtbaar zijn, als één sterk familiekenmerk,” zegt Oliver Heilmer. “Tegelijkertijd heeft het MINI designteam sterke productkenmerken ontwikkeld, met individuele accenten die meer dan ooit het gevoel van onafhankelijkheid benadrukken.”

Het creëren van onafhankelijke persoonlijkheden voor de verschillende modellen staat bij de nieuwe designtaal centraal. Charismatic Simplicity geeft ieder toekomstig MINI model zijn eigen, individuele charisma. Ieder model geeft zijn eigen invulling aan de merkwaarden. De authentieke verwijzing naar de essentiële merkwaarden van MINI is zichtbaar in een zeer modern design met heldere en zuivere oppervlakken. Charismatic Simplicity heeft minder componenten en concentreert zich op de essentiële elementen. Zo krijgt het design van de toekomstige MINI modellen een emotionele, intuïtief waarneembare identiteit.

“Voor onze nieuwe designtaal combineren we de kern van het MINI DNA met innovatieve, esthetische en technologische inspiratie,” zegt Oliver Heilmer. “Dat betekent dat iedere nieuwe MINI een oprechte en tegelijkertijd toekomstbestendige versie van het origineel wordt.” Zo maakt innovatieve LED-technologie het mogelijk om het kenmerkende Union Jack-design van deachterlichten verschillende vormen te geven, zodat ieder model een individuele lichtsignatuur krijgt.

De combinatie van traditie en vooruitgang zorgt in het interieur van de toekomstige MINI modellen voor een enerverende beleving, die de traditioneel sterke connectie tussen mens en auto nog intenser maakt. “MINI is een stedelijk merk. Ieder onderdeel van het design helpt om het leven in de stad fijner en leuker te maken,” zegt Oliver Heilmer. Cruciaal hiervoor is geavanceerde digitalisatie en connectiviteit en een helder vormgegeven interieur met intuïtieve functionaliteit.

Ook in de cockpit van toekomstige MINI modellen betekent minimalisme niet dat iets gemist hoeft te worden. De OLED-technologie voor het volledig digitale display en bedieningspaneel dat debuteerde in de MINI Vision Urbanaut zorgt ervoor dat aanzienlijk meer functies gecombineerd kunnen worden in één bedieningseenheid. Die eenheid heeft de vorm van het voor MINI typerende ronde instrumentarium midden op het dashboard. MINI is de eerste autofabrikant ter wereld die een rond touchscreen biedt met een volledig bruikbaar oppervlak. De innovatieve displaytechnologie maakt de weg vrij voor een nieuw interface-design. Tegelijkertijd zorgt het MINI design ervoor dat analoge bedieningselementen behouden blijven, zoals de tuimelschakelaars onder het centrale display. Deze belichamen de aandacht voor detail en designkenmerken die van intuïtieve functionaliteit een emotionele beleving maken.

FOCUS OP DUURZAAMHEID.

“De toekomst van MINI design is gebaseerd op de durf en toewijding om vorm te geven aan verandering en een onderscheidende stempel te drukken op het merk,” al dus Oliver Heilmer. Dat omvat ook het gebruik van materialen met een sterke focus op duurzaamheid. De nieuwe MINI generatie neemt afscheid van leder en beperkt ook het gebruik van chroom tot een minimum. De fundamentele toekomstgerichte aanpak tekent zich ook af in elektrificatie, grondstoffen besparende productie, strikte milieustandaarden en het steeds grotere aandeel van secundaire grondstoffen en natuurlijke en gerecyclede materialen. Een minimale ecologische voetafdruk is diep verankerd in de traditie van het merk en bij de nieuwe modelgeneratie ook meer dan ooit zichtbaar in het MINI design.

De concept car voor een crossover-model voor de nieuwe, volledig elektrische MINI generatie geeft een eerste indruk van de nieuwe designtaal voor de nieuwe modelfamilie en wordt eind juli 2022 onthuld voor het publiek. Met deze conceptcar laat MINI zien hoe technologische innovaties en een progressieve interpretatie van individuele mobiliteit de basis vormen voor een nieuwe, toekomstgerichte designtaal.