KLIMAATIMPACT

DE CO2e VOETAFDRUK VAN DE MINI COUNTRYMAN.

MINI duurzaamheid – circulaire economie

Elke auto laat gedurende zijn levenscyclus een CO2 voetafdruk achter – van inkoop en productie tot aan gebruik en recycling of verwijdering van grondstoffen en ander materiaal. Het CO2-equivalent (CO2e) is een eenheid om de klimaatimpact van bepaalde zijn broeikasgassen, zoals methaan, in uit te drukken.

De uitstoot die gedurende de gehele levenscyclus, het transport en de upstream energievoorziening ontstaat, wordt opgevoerd als CO2e. Elektriciteit die is opgewekt via eigen regeneratieve systemen, rechtstreekse toeleveringscontracten en gecertificeerde bewijzen van oorsprong worden allemaal meegenomen in de berekening van hernieuwbare energiebronnen.

DE CO2e VOETAFDRUK VAN DE MINI COUNTRYMAN.

Totaal: 44,8 t*
Toeleveringsketen en logistiek: 8,1 t*
MINI productie: 0,4 t*
Gebruiksfase: 35,8 t*
Einde levenscyclus: 0,5 t*

*Alle gegevens in t CO2e (CO2-equivalent)

Jouw MINI Countryman C wordt aan jou afgeleverd met 8,5 t CO2e.

Bij auto's met een brandstofmotor wordt het grootste percentage CO2e gegenereerd tijdens de gebruiksfase, op basis van het WLTP-verbruik en een kilometrage van 200.000 km. Daarom leggen we bij het designproces veel nadruk op efficiëntiemaatregelen en geven we via de MINI app inzicht in de rijstatistieken.

De hier aangegeven emissiewaarden in de levenscyclusanalyse (LCA) gelden voor de MINI Countryman C met het stuur links. De cijfers gedurende de verschillende fases van de levensduur verschillen per model en uitrusting.

DE VOETAFDRUK VAN DE MINI COUNTRYMAN.

Ontdek hier meer over de levenscyclusanalyse van jouw MINI Countryman C: