MINI Dealer

ALLES OVER MINI PRIVATE LEASE.

alles over MINI private lease

FAQ.

 • Voor het contract
 • HOE KOM IK AAN EEN PRIVATE LEASE OFFERTE?

  Bereken je maandbedrag eenvoudig online in de Private Lease calculator. Hierin vind je de meest gekozen pakketten en opties. Een offerte op maat met eventueel aanvullende wensen kun je via de tool opvragen bij je MINI dealer.

 • Welke modellen kan ik Private Leasen?

  Private Lease is mogelijk op alle MINI modellen. Bereken je maandbedrag eenvoudig online in de Private Lease calculator. Hierin vind je de meest gekozen pakketten en opties. Een offerte op maat met eventueel aanvullende wensen kun je via de tool opvragen bij je MINI dealer.

 • Kan ik een proefrit maken?

  Ja, dat is mogelijk. Je kunt online een proefrit aanvragen bij een MINI dealer bij jou in de buurt.

 • Waarom heb ik geen bijtelling bij een Private Lease overeenkomst?

  Bijtelling is alleen van toepassing wanneer je werkgever je een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat je het contract als privépersoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

 • WELKE KOSTEN ZIJN ER INBEGREPEN IN HET MAANDBEDRAG?

  De kosten voor onderstaande componenten zijn inbegrepen in het maandbedrag:

  - Afschrijving en rente
  - Houderschapsbelasting
  - Onderhoud en reparatie
  - Vervangen van banden
  - All risk verzekering met een eigen risico van € 450,- per schadegeval (verlagen naar € 135,- tegen meerprijs mogelijk)
  - Rechtsbijstandverzekering
  - Schade verzekering voor inzittenden
  - Pechhulp in binnen- en buitenland
  - 21% BTW
  - Afleverkosten en leges
  - Vervangend vervoer (indien reparatie of onderhoud langer duurt dan 24 uur)

  De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen hier nog bij. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende diensten die niet standaard in de prijs zijn inbegrepen, maar die je wel kan aanschaffen, zoals winterbanden.

 • GELDT ER EEN LEEFTIJDSGRENS VOOR HET AFSLUITEN VAN EEN OVEREENKOMST?

  Ja, je kunt alleen een Private Lease overeenkomst bij ons afsluiten als je minimaal 18 jaar bent, in Nederland woont en werkt en in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Daarentegen hanteren wij géén maximum leeftijd. Echter wanneer je de leeftijd van 70 jaar of ouder heeft bereikt, is de maximale looptijd 36 maanden en kunnen wij tevens een aanvullende zekerheid vragen in de vorm van een borgsom.

 • IS EEN PRIVATE LEASE OVEREENKOMST FINANCIEEL HAALBAAR VOOR MIJ?

  Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease overeenkomst in jouw geval financieel verantwoord is, hebben wij een aantal gegevens van je nodig. Op basis van deze gegevens toetsen we vervolgens je aanvraag. Ook toetsen we je aanvraag bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet jij en weten wij zeker dat je een verantwoorde keuze maakt.

   

 • Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Ja, bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,- en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. Ondanks dat een Private Lease overeenkomst geen krediet is, wordt ook een Private Lease product geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer je een overeenkomst afsluit bij MINI Financial Services. Je overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease).

   

  Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst heb je een maandelijkse financiële verplichting. Een Private Lease overeenkomst telt minder zwaar mee dan een krediet. Voor een Private Lease overeenkomst geldt dat 100% van de maandtermijnen als totaalsom wordt geregistreerd (Bijvoorbeeld: €459,- * 48 maanden * 100% = € 22.032 wordt geregistreerd bij het BKR).

 • Heeft Private Lease invloed op het aangaan van een hypotheek?

  Het afsluiten van een MINI Private Lease overeenkomst kan gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek. Om je te beschermen tegen overkreditering worden Private Lease overeenkomsten vanaf 1 juli 2016 geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst heb je namelijk een maandelijkse financiële verplichting. Dit bedrag kan je niet meer besteden aan een hypotheek. Bij het aangaan van een hypotheek vraagt je kredietverstrekker bij het BKR informatie op over jouw financiële situatie.

   

  Bij een Private Lease overeenkomst wordt 100% van de maandelijkse verplichtingen bij het BKR geregistreerd. Het bedrag wat als lening geregistreerd staat, heeft invloed op de hoogte van het maximale leenbedrag voor je hypotheek. Zie ook ´Word ik geregistreerd bij het BKR?'.

 • Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd?

  Het kenteken wordt op jouw naam geregistreerd.

 • Moet ik vooraf een aanbetaling doen of borg betalen?

  Je kunt geen aanbetaling doen bij het aangaan van een Private Lease overeenkomst. Bij ons hoef je geen borg te betalen, tenzij je 70 jaar of ouder bent en een Private Lease overeenkomst wilt aangaan. Om het risico voor nabestaanden te beperken, kan je vanaf deze leeftijd een overeenkomst afsluiten van maximaal 3 jaar en vragen wij je een borg te betalen. De hoogte van de borg is persoonsafhankelijk.

 • KAN IK NA HET ONDERTEKENEN VAN DE OVEREENKOMST ER NOG AFZIEN?

  Ja, dat kan. Je krijgt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je de leaseovereenkomst kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat MINI Financial Services je ondertekende leaseovereenkomst heeft ontvangen.

   

 • KAN IK MIJN HUIDIGE AUTO INRUILEN?

  Dat kan. Stel je Private Lease MINI hieronder samen. Na het samenstellen van je MINI, verstuur je de aanvraag naar de MINI dealer van je keuze. In het formulier geef je aan dat je een auto wilt inruilen en laat je het kenteken van de auto achter. De dealer neemt vervolgens contact met je op. Het inruilbedrag kan niet ingezet worden als aanbetaling om het leasetarief te verlagen.

 • WIE IS MINI FINANCIAL SERVICES?

  Wij zijn de lease- en financieringsmaatschappij van het huis. Wij kennen je MINI door en door en bieden je diverse producten op het gebied van leasing, financiering en verzekering. MINI Financial Services is een handelsnaam van BMW Financial Services B.V. Wij staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wij staan ingeschreven in het AFM-register onder nummer 12012866 en bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27130693.

 • Tijdens het contract
 • ZIJN ONDERHOUD EN REPARATIE AAN MIJN LEASEAUTO INBEGREPEN IN MIJN MAANDBEDRAG?

  Als je een leaseovereenkomst hebt bij MINI Financial Services zitten onderhoud en eventuele reparaties bij je MINI dealer in je maandbedrag. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Reparaties als gevolg van schades kunnen wel kosten opleveren. Is je overeenkomst uitgebreid met vervangend vervoer? Dan krijg je direct een vergelijkbare MINI mee als vervangend vervoer. Tenzij anders afgesproken, wordt je vervangend vervoer volledig vergoed als de reparatie langer duurt dan 24 uur.

 • IK HEB GEKOZEN VOOR WINTERBANDEN. WAT HOUDT DIT IN?

  Als je gebruik maakt van ons winterbandenplan, zitten de wissel van zomerbanden naar winterbanden (en terug) en de opslag ervan in je maandtarief. Ons winterbandenplan omvat een velgenset met banden.

  Mijn winterbanden zijn versleten. Wat moet ik doen?

  Wij vergoeden nieuwe winterbanden in je leaseovereenkomst. Je MINI dealer kan dit voor je regelen.

  Kan ik tijdens mijn overeenkomst alsnog winterbanden toevoegen?

  Ook als je contract al loopt kan je winterbanden met velgen aan je overeenkomst toevoegen. Neem voor deze aanpassing contact op met de Klantenservice van MINI Financial Services.

 • IK HEB EEN BEKEURING ONTVANGEN. WAT NU?

  Het kan natuurlijk gebeuren dat je een verkeersovertreding hebt begaan. De betalingswijze van de bekeuring is hierbij afhankelijk van het soort overtreding.

  Bekeuringen van het CJIB (Mulder zaken), gemeentelijke bekeuringen en bekeuringen in het buitenland

  Bekeuringen ontvang je direct op je eigen adres omdat de MINI op jouw naam staat. Je bent zelf verantwoordelijk voor tijdige betaling.

  Bekeuring met vervangend vervoer

  Door de verhuurmaatschappij gefactureerde bekeuringen betalen wij direct. De kosten van de bekeuring belasten wij vervolgens aan je door. Wij brengen geen administratiekosten in rekening.

  Ben je het niet eens met een bekeuring?

  Dan kun je binnen de bezwaartermijn bezwaar maken bij de betreffende instantie.

 • IK HEB SCHADE. WAT MOET IK NU DOEN?

  De schade kun je online melden via onderstaande link. Is er een tegenpartij betrokken bij de schade en/of is de politie aanwezig geweest? Dan dien je een Europees schadeformulier in te vullen.

 • MAG IK MET MIJN AUTO NAAR HET BUITENLAND?

  Je mag met je leaseauto alle landen die op je groene kaart staan bezoeken. In sommige landen kan gevraagd worden om een buitenlandverklaring. Zo’n buitenlandverklaring kan je aanvragen in ´Mijn Financial Services´.

 • HOE KAN IK EEN BESTUURDERSVERKLARING VOOR MIJN PARKEERVERGUNNING AANVRAGEN?

  Soms heb je voor het aanvragen van een parkeervergunning voor je leaseauto een bestuurdersverklaring nodig. Met deze verklaring kan je bij de gemeente bewijzen dat jij daadwerkelijk de bestuurder bent. Je kan deze verklaring aanvragen in ´Mijn Financial Services´.

 • KAN IK MIJN CONTRACTKILOMETERS WIJZIGEN GEDURENDE DE LOOPTIJD VAN MIJN CONTRACT?

  Als je een leaseovereenkomst afsluit bij MINI Financial Services, maken we samen duidelijke afspraken over het aantal kilometers dat je binnen de overeenkomst mag rijden. Het kan natuurlijk voorkomen dat je meer of minder kilometers rijdt dan is afgesproken. Binnen je leaseovereenkomst is vastgelegd wat de kostenzijn per meer gereden kilometer aan het eind van de looptijd. In veel gevallen is het mogelijk om het jaarkilometrage tijdens je overeenkomst aan te passen. Neem voor de mogelijkheden contact op met de MINI Klantenservice. Je krijgt geen geld terug als je minder rijdt dan het in de overeenkomst vastgelegde kilometrage.

 • WIE MOGEN ER IN MIJN PRIVATE LEASEAUTO RIJDEN?

  In principe mag iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs in de auto rijden. Natuurlijk moet de bestuurder wel bevoegd én in staat zijn om te rijden.

 • WAAR KAN IK EEN ADRESWIJZIGING DOORGEVEN?

  Als je gaat verhuizen, je bedrijf gaat verhuizen of als je post liever op een ander adres ontvangt, kan je je adresgegevens eenvoudig online wijzigen in ´Mijn Financial Services´.

 • HOE KAN IK EEN WIJZIGING VAN MIJN BANKREKENINGNUMMER DOORGEVEN?

  Een verandering van je rekeningnummer kan je in ´Mijn Financial Services´ aan ons doorgeven.

 • MIJN AUTO IS GESTOLEN. WAT MOET IK DOEN?

  Je dient dit zo snel mogelijk te melden bij de politie en door te geven via ons online formulier.

 • HOE HOOG IS MIJN EIGEN RISICO BIJ SCHADE?

  Het standaard eigen risico bedraagt € 450, - per schadegeval. Je eigen risico kun je bij aanvang van de overeenkomst vrijwillig verlagen naar € 135,-. De hogere verzekeringspremie wordt in dat geval meegenomen in je maandbedrag. Het kan altijd voorkomen dat je een schade maakt die lager is dan je eigen risico, in dat geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

 • HOE KOM IK AAN EEN VERKLARING SCHADEVRIJ RIJDEN?

  Je kan deze verklaring telefonisch opvragen via de Klantenservice van MINI Financial Services.

 • KAN HET MAANDBEDRAG TIJDENS DE LOOPTIJD WIJZIGEN?

  Ja, het maandbedrag kan na de totstandkoming van de leaseovereenkomst alleen wijzigen in de volgende gevallen:

  1. Als na ondertekening van het leasecontract belastingen of heffingen in verband met het bezit of gebruik van het voertuig gewijzigd worden. Voorbeelden van deze belastingen zijn de motorrijtuigenbelasting, de btw en assurantiebelasting. Deze verhogingen van het termijnbedrag kunnen ook plaatsvinden binnen 3 maanden na ondertekening van het leasecontract.

  2. Als na ondertekening van het leasecontract nieuwe belastingen of heffingen in verband met het bezit of het gebruik van de auto worden ingevoerd. Ook deze verhogingen kunnen plaatsvinden binnen 3 maanden na ondertekening van
  het leasecontract.

  3. Als tussen de ondertekening van het leasecontract en de aflevering van het voertuig de aanschafprijs van het voertuig wordt verhoogd. Als het termijnbedrag op deze grond wordt verhoogd, dan kan je de leaseovereenkomst zonder verdere kosten schriftelijk ontbinden binnen 14 dagen nadat de leasemaatschappij je van die verhoging op de hoogte heeft gesteld. Deze verhoging kan ook plaatsvinden binnen 3 maanden na ondertekening van het leasecontract.

 • WAT GEBEURT ER BIJ TOTAL-LOSS?

  Bij total-loss wordt het contract beëindigd. Indien de schade niet bij een tegenpartij te verhalen is, wordt de eigen bijdrage casco in rekening gebracht. Daarnaast wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan we met je in overleg om te bespreken hoe we je in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

 • MIJN AUTO MOET GEREPAREERD WORDEN. WAAR KAN IK DAARVOOR TERECHT?

  Je kan je MINI ter reparatie aanbieden bij elke MINI dealer. Dit geldt ook voor ruitschade en schade als gevolg van een ongeval.

 • MIJN AUTO HEEFT EEN ONDERHOUDSBEURT NODIG. WAAR KAN IK DAARVOOR TERECHT?

  Voor onderhoud kan je terecht bij je MINI dealer.

   

 • HEB IK RECHT OP VERVANGEND VERVOER BIJ ONDERHOUD EN/OF REPARATIE?

  Je hebt recht op vervangend vervoer als het onderhoud of de reparatie van je MINI langer dan 24 uur in beslag neemt. Je krijgt vanaf dat moment vervangend vervoer zonder bijkomende kosten. Je kan deze mogelijkheid ook uitbreiden zodat je direct over vervangend vervoer beschikt.

 • ZIJN ALLE KOSTEN VOOR ONDERHOUD EN REPARATIE INBEGREPEN IN HET MAANDTARIEF?

  Al het reguliere onderhoud volgens het onderhoudsschema en reparaties die je niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Reparaties als gevolg van schades kunnen wel kosten opleveren. Het tussentijds aanvullen van vloeistoffen zoals motorolie of ruitenwisservloeistof kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn.

 • Einde Contract
 • MIJN CONTRACT LOOPT AF. WAT ZIJN MIJN MOGELIJKHEDEN?

  Als je leaseovereenkomst bij MINI Financial Services binnenkort afloopt, kan je kiezen uit drie opties: overstappen naar een nieuwe MINI, doorrijden in je huidige MINI of je MINI inleveren. Neem voor een advies op maat contact op met je MINI dealer of met de MINI Klantenservice.

 • KAN IK MIJN LEASEAUTO OVERNEMEN?

  Bevalt je leaseauto zo goed dat je hem niet wil inleveren? Dan kan je de auto na afloop van de overeenkomst van ons overnemen. Je kan de overnameprijs opvragen bij je MINI dealer of bellen met de MINI Klantenservice. Je krijgt dan een schriftelijk voorstel van ons. Natuurlijk kan je de over te nemen leaseauto ook bij ons financieren. Hiervoor kunnen we geheel vrijblijvend een offerte op maat voor je opmaken.

   

 • KAN DE OVEREENKOMST VERLENGD WORDEN?

  Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Wel dien je er rekening mee te houden dat je met een benzine auto maximaal 150.000 kilometer mag rijden en met een diesel auto 180.000 kilometer. Voor het verlengen van je contract neem je contact op met de MINI Klantenservice.

 • WAAR LEVER IK MIJN AUTO IN AAN HET EINDE VAN DE OVEREENKOMST?

  Je kan je MINI bij alle officiële MINI dealers inleveren.

 • WELKE SCHADES ZIJN ACCEPTABEL BIJ HET INLEVEREN VAN MIJN LEASE AUTO?

  Om de conditie van je MINI te controleren zullen wij je ongeveer 3 maanden voordat je leaseovereenkomst eindigt een Evaluatietool (doorzichtige schijf) toesturen. Hiermee kun je zelf je MINI nalopen op acceptabele slijtage en gebruikssporen.

 • BOUW IK SCHADEVRIJE JAREN OP WANNEER IK EEN AUTO PRIVATE LEASE?

  Nee, met een leaseauto bouw je geen schadevrije jaren op. Wel kunnen wij na afloop van je leaseovereenkomst een leaseverklaring afgeven, waarin wordt aangegeven of je schade hebt gereden of niet. Je nieuwe verzekeraar bepaalt echter zelf of zij de leaseverklaring wel of niet accepteert.

 • WAT GEBEURT ER MET MIJN OVEREENKOMST BIJ DIEFSTAL VAN DE AUTO?

  Bij diefstal dien je hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij MINI Financial Services en aangifte te doen bij de politie. De overeenkomst wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met je in overleg hoe wij je in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

 • IS HET MOGELIJK DE OVEREENKOMST TUSSENTIJDS TE BEËINDIGEN?

  Ja, dit is mogelijk. Dit kan op elk moment en hier zijn kosten aan verbonden. De opzeggingsvergoeding wordt op twee manieren berekend, hierbij geldt dat de meest voordelige optie voor jou altijd leidend is.

   

  Manier 1 (vast opzeggingspercentage):

  Het vaste opzeggingspercentage is 35%. Het termijnbedrag is €400,- per maand. De overeengekomen leaseperiode is 48 maanden. Je zegt op tegen het begin van de 25e maand. Zonder de opzegging zou je aan termijnbedragen nog 24 maanden x €400,- = €9600,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 35% van €9600,- = €3360,-.

  Manier 2 (maximale opzeggingsvergoeding):

  Je hebt een termijnbedrag van €400,- per maand en de overeengekomen leaseperiode is 48 maanden. Je zegt op tegen het begin van de 25e maand. Als je bij het aangaan van je contract direct een leaseperiode van 24 maanden had afgesloten was het termijnbedrag €475,- per maand. Dit betekent dat de maximale opzeggingsvergoeding als volgt wordt berekend:
  (€475,- - €400,-) x 24 = €1800,-.

  Als we kijken naar manier 1 en 2 zal in dit geval manier 2 voor je het voordeligst zijn. Er zal altijd gekeken worden naar de meest voordelige opzeggingsvergoeding voor jou als klant. Op basis van het vaste opzeggingspercentage (manier 1) en de maximale opzeggingsvergoeding (manier 2) wordt de daadwerkelijke opzeggingsvergoeding vastgesteld.

 • WORDT DE AUTO AAN HET EINDE VAN DE OVEREENKOMSTTERMIJN MIJN EIGENDOM?

  Nee. MINI Financial Services blijft eigenaar van de auto, dus aan het einde van de looptijd lever je de auto weer in bij je dealer.

zelf samenstellen

ALLES OVER MINI PRIVATE LEASE.

Hier vind je meer informatie over MINI Private Lease. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

zelf samenstellen

STEL ZELF JE IDEALE MINI SAMEN.

Bereken je Private Lease maandbedrag eenvoudig online.

mijn financial services

MIJN FINANCIAL SERVICES.

Alle informatie voor bestaande klanten online inzichtelijk.