MINI Dealer

Veiligheid.

Het belangrijkste van alles.

een veilig idee een veilig idee
EEN VEILIG IDEE.

Elke MINI zit vol geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen. Deze zorgen ervoor dat mocht er onverhoopt een keer iets misgaan, de gevolgen zo beperkt mogelijk blijven. Voor jezelf, je passagiers en je medeweggebruikers.

sterrennotering. sterrennotering.
STERRENNOTERING.

Voordat ze de weg op gaan, worden alle MINI modellen uitvoerig getest en beoordeeld volgens het NCAP waarderingssysteem. Dit Europese systeem voor algemene veiligheid is in 2009 ingevoerd en is gebaseerd op vier criteria: bescherming van volwassenen, bescherming van kinderen, bescherming van voetvangers en safety assist technologie. Alle MINI’s scoren op de NCAP schaal minimaal vier van de vijf sterren.

CITY COLLSION MITIGATION. CITY COLLSION MITIGATION.
CITY COLLISION MITIGATION.

City Collision Mitigation reageert op plotselinge snelheidsverschillen in stadsverkeer en remt je MINI af. Dus ook als jij even bent afgeleid, blijft je MINI altijd bij de les.

CRUISE CONTROL. CRUISE CONTROL.
CRUISE CONTROL.

Ideaal voor lange afstanden en om boetes te voorkomen. Met Cruise Control rij je altijd precies de snelheid die je hebt ingesteld. Versnellen of vertragen doe je eenvoudig met een druk op een knop op je stuur. Gas bijgeven kan altijd en als je je rem intrapt, schakelt de Cruise Control automatisch uit.

active cruise control.

Met Active Cruise Control wordt rijden nóg makkelijker en rij je altijd rustig met het verkeer mee. Ook als het druk is of je bergafwaarts gaat. Een camera registreert voorliggers tot een afstand van 120m bij een snelheid tussen de 30 en 140 km/u. Daarnaast herkent Video Adaptive Dynamic Cruise Control stilstaande objecten en voetgangers en past het je snelheid aan aan het verkeer voor je. Natuurlijk kan je ieder moment zelf de controle weer overnemen door te remmen of gas te geven.

head up display. head up display.
HEAD-UP DISPLAY.

Met het MINI Head-up Display blijven je ogen op de weg gericht. Je snelheid, verkeersborden en navigatiegegevens worden op een transparant scherm dichtbij de voorruit direct in je blikveld geprojecteerd. Zo check je in één oogopslag alles wat je onderweg moet weten. Veilig en makkelijk.

Op de kleintjes letten. Op de kleintjes letten.
OP DE KLEINTJES LETTEN.

MINI’s zijn standaard voorzien van ISOFIX aansluitingen. Daarmee bevestig je kinderzitjes snel en veilig op de achterbank van je MINI.

MINI Connected MINI Connected
MINI CONNECTED.

Duik in de revolutionaire wereld van in-car infotainment. Het optionele MINI Connected brengt bestuurder, MINI en de online wereld naadloos bij elkaar. Sluit je iPhone aan op de USB-poort van je MINI en gebruik de MINI Connected app via de MINI Controller, het hoge resolutie display en de geluidsinstallatie.

runflat banden runflat banden
Runflat banden.

Nooit meer met een krik in de weer langs de kant van de weg. De optionele MINI runflat banden zijn zo ontworpen dat ze ook als ze lek gaan hun vorm behouden. Ze zijn van hittebestendig rubber gemaakt en voorzien van versterkte wangen, waardoor je nog 150 kilometer door kan rijden met een snelheid van 80 km/u om een plek te bereiken waar je de band veilig kan verwisselen.

emergency call. emergency call.
EMERGENCY CALL.

Mocht er toch een keer iets misgaan, waarschuwt je MINI automatisch het callcentre van de BMW Group. Het Emergency Call systeem geeft dan je locatie, rijrichting en het aantal geactiveerde airbags door. Dus ook als je zelf niet in staat bent om hulp in te roepen, is het fijn om te weten dat je MINI dat voor je doet. Emergency Call is onderdeel van MINI Connected.

groot licht assisent. groot licht assisent.
Grootlicht Assistent.

Deze handige grootlichtfunctie dimt je grootlicht automatisch als er een andere weggebruiker nadert. Als je er voorbij bent, schakelt hij je grootlicht vanzelf weer aan. Grootlicht Assistent werkt vanaf snelheden van 50 km/u.

slimme motorkap. slimme motorkap.
SLIMME MOTORKAP.

Active Pedestrian Protection verkleint het letselrisico van voetgangers in het geval van een aanrijding. Bij een botsing met een voetganger komt de motorkap iets omhoog om de impact zoveel mogelijk te beperken.

driving assistant systemen. driving assistant systemen.
DRIVING ASSISTANT SYSTEMEN.

Wie denkt dat veilig rijden saai is, heeft nog nooit in een MINI gereden. De verschillende MINI Driving Assistant systemen zijn gebaseerd op hypermoderne camera technologie en maken rijden veiliger en zorgerlozer. En het rijdt nou eenmaal lekkerder als je weet dat je goed beschermd bent.