MINI Dealer

duurzaamheid.

MINI Duurzaamheid

Zuinig rijden.

minimalism minimalism
MINIMALISM.

MINI staat voor duurzaamheid. Niet alleen in verbruik en CO2-uitstoot, maar ook in productie en bedrijfsvoering. Door innovatieve technologie en efficiënte productieprocessen zorgen we voor wat wij MINImalism noemen. Met minimale middelen, maximale resultaten behalen op het gebied van performance, fabricage en natuurlijk het echte Go-Kart feeling.

nog zuinigere motoren. nog zuinigere motoren.
NOG ZUINIGERE MOTOREN.

Met de lancering van de nieuwe MINI in 2013 hebben we een innovatieve serie motoren geïntroduceerd. Zuinige 3- en 4-cilinder motoren die gebruik maken van TwinPower Turbotechnologie. Door deze hypermoderne technologie zijn alle MINI’s nog efficiënter in verbruik en voldoen ze aan de EU6 emissiestandaard. Alle nieuwe MINI motoren leveren verbeterde prestaties en zijn tot 27% zuiniger en schoner dan hun al bijzonder efficiënte voorgangers.

dow jones duurzaamheidsindex. dow jones duurzaamheidsindex.
DOW JONES DUURZAAMHEIDSINDEX.

De BMW Group waar MINI onderdeel van is, is de enige autofabrikant die al 15 jaar op rij is opgenomen in de Dow Jones Duurzaamheidsindex. Acht jaar daarvan zijn we zelfs Global Sustainability Leader binnen de auto-industrie geweest. De Dow Jones Duurzaamheidsindex is onder meer gebaseerd op de mate van duurzame bedrijfsvoering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, arbeidsomstandigheden, maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan en de duurzaamheid van partners en toeleveranciers.

start stop systeem. start stop systeem.
START/STOP SYSTEEM.

Het automatische Start/Stop systeem schakelt je motor uit als je stilstaat en de versnelling in z’n vrij hebt staan. Zodra je de koppeling intrapt, gaat de motor weer aan. Zo verbruik je geen brandstof en stoot je geen CO2 uit als je niet in beweging bent.

mini driving modes. mini driving modes.
MINI DRIVING MODES.

Met MINI Driving Modes pas je de prestaties en het verbruik van je MINI aan je stemming aan. Met één draai van de ring onderaan de pook verander je de handling en het reactievermogen. Kies GREEN voor een relaxt en zuinig ritje. Zin in een uitdaging? Selecteer SPORT en de besturing, het gaspedaal en het onderstel staan helemaal op scherp.

lage weerstandsbanden. lage weerstandsbanden.
LAGE WEERSTANDSBANDEN.

MINI banden zijn zo ontworpen, dat ze een zo laag mogelijke weerstand op het wegdek hebben. Wat weer een gunstig effect heeft op verbruik en CO2-uitstoot.

de ideale lijn. de ideale lijn.
DE IDEALE LIJN.

Alle MINI’s zijn ontworpen met een optimale aerodynamica. Daardoor zien ze er niet alleen heel strak uit, maar hebben ze een lage luchtweerstand. En een lage luchtweerstand betekent een lager verbruik.