MINI Countryman E

Favoured Trim

Highlights van deze uitvoering.

Breng een vleugje circuit naar de weg met aantrekkelijke lichtmetalen wielen, op de autosport geïnspireerde sportstoelen en verfijnde materialen.

UITGELICHT.

Hier vind je een aantal geweldige uitrustingen waarvan je met deze uitvoering kunt genieten.

MINI Countryman E MINI Head-Up Display
MINI Countryman E LED-koplampen met uitgebreide functies
MINI Countryman E MINI Experience Modes
MINI Countryman E Driving Assistant
MINI Countryman E Comfort Access
MINI Countryman E Stuurwielrand verwarmd
MINI Countryman E Elektrisch verwarmde voorstoelen
MINI Countryman E Alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM)
MINI Countryman E MINI Head-Up Display

MINI Head-Up Display

Geïnspireerd door de jetcockpittechnologie, plaatst het MINI Head-Up Display alles wat je wilt weten direct in je gezichtsveld. Het transparante scherm, geïnstalleerd op je dashboard, geeft belangrijke gegevens weer, zoals rijsnelheid, kaarten, rijhulpfuncties en entertainmentdetails. Zo helder als maar kan, biedt het een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs in helder verlichte omgevingen. JE kunt de hoogte en helderheid eenvoudig aanpassen en de weergegeven informatie afstemmen op je behoeften. Het past zich ook aan de MINI Experience Mode die je hebt gekozen, zodat je kunt genieten van een consistente en holistische ervaring – en volledig in beeld blijft.

MINI Countryman E LED-koplampen met uitgebreide functies

LED-koplampen met uitgebreide functies

Zie dingen die je anders gemist had. Naast LED-dagrijverlichting en krachtig Bi-LED dim- en grootlicht, biedt dit pakket bochtenverlichting in LED-technologie. Dit is een adaptieve lichtverdeling met sterkere verlichting aan de zijkanten. Zo kun je beter kijken bij bochten en hoeken. Geschikt voor zowel stads-, plattelands- en snelwegverkeer en bij slecht weer. De grootlichtassistent detecteert tegemoetkomende voertuigen en activeert automatisch je dimlicht om te voorkomen dat andere bestuurders worden verblind. In het menu kun je kiezen uit drie lichtsignaturen, gecreëerd door combinaties van dagrijlicht, voor- en achterlicht. Aangevuld met een overeenkomstige "welcome and goodbye" animatie.

MINI Countryman E MINI Experience Modes

MINI Experience Modes

Dompel jezelf onder in een meeslepende ervaring van licht en geluid. Kies uit maximaal acht MINI Experience Modes en transformeer jouw MINI interieur tot een compleet nieuwe ervaring. Elke modus heeft zijn eigen creatieve ontwerp, kleur, dynamische achtergrond en geluidspalet. Zet de schakelaar in de togglebar om en personaliseer jouw omgeving op basis van hoe je je voelt. Core, Go-kart en Green zijn standaard aanwezig op elke MINI, optioneel komen daar Personal, Timeless, Vivid en Balance bij. Op de MINI Countryman is er ook nog de speciale Trail modus. Een lichtprojector aan de achterkant van de MINI Interaction Unit projecteert op het dashboard kleuren en patronen die passen bij de geselecteerde MINI Experience Mode. En ook het optionele MINI Head-up Display past zich aan op de modus die jij gekozen hebt.

MINI Countryman E Driving Assistant

Driving Assistant

Alsof je een extra paar ogen hebt. De camera- en radargebaseerde Driving Assistant waarschuwt vanaf een snelheid van 20 km/u voor voertuigen in de “dode hoek” en ondersteunt indien nodig actief het terugsturen van je MINI naar de rijstrook. Bovendien helpt het bij het detecteren van overstekend verkeer achter je wanneer je achteruitrijdt met je MINI. Het helpt ook bij het voorkomen van ongelukken achterop je MINI, bijvoorbeeld door naderend verkeer te waarschuwen door de alarmlichten van je MINI te laten knipperen. Last but not least waarschuwt het systeem je ook bij het uistappen, als er een risico bestaat op een botsing met achteropkomend verkeer (bijvoorbeeld een fietser). Houd er rekening mee dat de systemen in deze apparatuur alleen ondersteuning bieden binnen specifiek gedefinieerde grenzen. Chauffeurs dragen de eindverantwoordelijkheid om hun rijgedrag aan te passen aan de verkeersomstandigheden. Onder voorbehoud van landspecifieke regelgeving.

MINI Countryman E Comfort Access

Comfort Access

Met Comfort Access kun je de deuren en de achterklep gemakkelijk ontgrendelen en vergrendelen. Het systeem detecteert en verifieert automatisch de sleutel in jouw zak of tas, activeert het welkomslicht wanneer je nadert (ongeveer binnen 3 meter) voordat hij ontgrendelt (ongeveer binnen 1 meter) en vergrendelt terwijl je wegloopt (ongeveer na 2 meter). Het is perfect als je snel en gemakkelijk in en uit de auto wilt stappen.

Met de MINI Digital Key Plus kun je je MINI openen door er dichtbij te komen, gewoon met je smartphone. MINI Digital Key Plus maakt gebruik van ultrabreedbandtechnologie (UWB) en werkt op precies dezelfde manier als een traditionele sleutel. Als je dus in de buurt bent en je telefoon in je zak of tas zit, wordt jouw MINI automatisch ontgrendeld en weer vergrendeld als je wegloopt. Bovendien kun je de sleutel delen met vrienden of familie. Je kunt de sleutel delen door een bericht te sturen.

MINI Countryman E Stuurwielrand verwarmd

Stuurwielrand verwarmd

"Cooler" dan je denkt. Stuurwielverwarming zorgt ervoor dat de rand van je stuurwiel in korte tijd op een comfortabele temperatuur komt. Hierdoor blijven je handen tijdens de wintermaanden warm tijdens het rijden en wordt je dagelijkse rit of roadtrip een stuk aangenamer. Als het gaat om mileuvriendelijkheid gaat ook een "coole" optie. Veel efficiënter dan het hele interieur opwarmen, vooral voor korte ritten.

MINI Countryman E Elektrisch verwarmde voorstoelen

Elektrisch verwarmde voorstoelen

Warm en comfortabel kan niet koeler zijn. De optionele stoelverwarming in jouw MINI verwarmt je voorstoelen snel tot een ontspannende temperatuur die je op drie niveaus kunt aanpassen. Zo kun je jezelf opwarmen en ontspannen als het buiten koud is. Het verwarmt je zitoppervlak en het gehele contactoppervlak van de rugleuning en zorgt voor all-round comfort. Bovendien kun je de warmte verdelen zoals je dat wilt, eenvoudig via de systeeminstellingen.

MINI Countryman E Alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM)

Alarmsysteem klasse 3 (VbV/SCM)

Geniet van extra bescherming tegen diefstal en meer gemoedsrust als iemand probeert in te breken in jouw MINI. Dit alarmsysteem reageert op positieveranderingen en trillingen door een waarschuwingsgeluid te laten horen en de knipperende gevarenlichten te activeren. Een rood lampje in de binnenspiegel geeft aan dat het systeem geactiveerd is.

ALLE UITRUSTINGEN EN FUNCTIES VAN JOUW IDEALE MINI.

Beschikbare pakketten

Veelgestelde vragen.

Het is een "MINI SUV", of een compacte cross-over – net als grotere SUV's ontwikkeld voor offroad gebruik met ALL4 vierwielaandrijving. Je zou kunnen zeggen dat de MINI Countryman een grote kleine SUV is. Dankzij het creatieve gebruik van ruimte wordt iedere centimeter benut. Het hoge dak biedt zelfs lange bestuurders genoeg hoofdruimte, er is veel beenruimte en het brede interieur biedt alle inzittenden alle ruimte om hun plek te vinden. Ook achterin is hij een van de grootste kleine SUV's, met comfortabel plaats voor twee volwassenen op de achterbank, ook als er volwassenen voorin zitten. De achterbank is neerklapbaar voor extra bagageruimte tot 1.390 liter in totaal, of naar achteren te schuiven voor meer beenruimte. Het is een praktische gezinsauto met een premium uitstraling, maar nog steeds robuust en veelzijdig genoeg voor serieus offroad plezier.

ALL4 is de MINI vierwielaandrijving. Het ALL4 systeem is een elektrisch-hydraulische vierwielaandrijving, die gebruikmaakt van een elektronisch aangestuurde hydraulische pomp op de achteras, die het koppel verdeelt tussen de voor- en achterwielen. Het motorvermogen wordt effectief verdeeld over de voor- en achterwielen. Standaard met een 50/50 verdeling, maar indien gewenst met tot 100% van het vermogen naar de voorwielen. Dat zorgt voor volle controle op alle wegen en in alle seizoenen.

De bodemvrijheid of rijhoogte van een auto is de kleinste afstand tussen het laagste punt van de carrosserie (of chassis) en het wegdek. Het is dus het laagste punt van je MINI ten opzichte van de grond. De bodemvrijheid van de MINI Countryman zonder belading is 165 mm. Dat is ideaal wanneer je veel op slechte wegen of andere ongelijke ondergrond rijdt.

Onze elegante of sportieve lichtmetalen wielen in de maten 17-20" (tot 21" als accessoire) geven je MINI Countryman een uitgesproken, individuele uitstraling. Selecteer de vermogensvariant en kies vervolgens uit de selectie van bijbehorende zomer- en winterbanden. Als algemene wielmaat zijn 16" wielen het meest veelzijdig. Maar de keuze voor de wielmaat is subjectief en afhankelijk van je voorkeuren op gebied van design en je prioriteiten. Vraag de MINI dealer van je voorkeur om meer informatie – en maak eventueel een proefrit om het verschil tussen wielmaten te ervaren.

Ja, je kunt heel gemakkelijk een fietsenrek achter op de MINI bevestigen. Met de MINI fietsendrager kun je meerdere fietsen meenemen. Hij is licht en robuust, voorzien van simpele klikbevestigingen en is kantelbaar voor toegang tot de bagageruimte.