MINI Cooper E

Essential Uitvoering

Highlights van deze uitvoering.

Breng een vleugje circuit naar de weg met aantrekkelijke lichtmetalen wielen, op de autosport geïnspireerde sportstoelen en verfijnde materialen.

UITGELICHT.

Hier vind je een aantal geweldige uitrustingen waarvan je met deze uitvoering kunt genieten.

MINI Cooper E Driving Assistant

Driving Assistant

Alsof je een extra paar ogen hebt. De camera- en radargebaseerde Driving Assistant waarschuwt vanaf een snelheid van 20 km/u voor voertuigen in de “dode hoek” en ondersteunt indien nodig actief het terugsturen van je MINI naar de rijstrook. Bovendien helpt het bij het detecteren van overstekend verkeer achter je wanneer je achteruitrijdt met je MINI. Het helpt ook bij het voorkomen van ongelukken achterop je MINI, bijvoorbeeld door naderend verkeer te waarschuwen door de alarmlichten van je MINI te laten knipperen. Last but not least waarschuwt het systeem je ook bij het uistappen, als er een risico bestaat op een botsing met achteropkomend verkeer (bijvoorbeeld een fietser). Houd er rekening mee dat de systemen in deze apparatuur alleen ondersteuning bieden binnen specifiek gedefinieerde grenzen. Chauffeurs dragen de eindverantwoordelijkheid om hun rijgedrag aan te passen aan de verkeersomstandigheden. Onder voorbehoud van landspecifieke regelgeving.

ALLE UITRUSTINGEN EN FUNCTIES VAN JOUW IDEALE MINI.

Beschikbare pakketten

Veelgestelde vragen.

De MINI Cooper Electric heeft een actieradius van tot wel 400 kilometer (WLTP). Dat is meer dan genoeg voor de meeste van je ritten. Het is een kwestie van nadenken over hoeveel actieradius je verbruikt en waar je oplaadt.

Elektrische auto's hebben een regeneratief remsysteem. Daarbij remt de auto op de elektromotor. De kinetische remenergie wordt opgevangen en omgezet in elektriciteit. Zo laadt de auto zijn eigen accu op. Dit systeem draagt zo bij aan de efficiëntie van de elektrische auto. De energie wordt later weer gebruikt voor het accelereren. Wanneer je het stroompedaal los laat, begint de auto automatisch af te remmen. Met het conventionele rempedaal kan je indien nodig sterker afremmen en tot stilstand komen. Regeneratief remmen is gemakkelijker en efficiënter.

Als je 100 kilometer per dag rijdt, dan kun je aan een DC-snellader in 35 minuten voldoende bijladen. Thuis aan een AC-laadpunt of wallbox met wisselstroom duurt het ongeveer 2 uur en 30 minuten en aan een gewoon stopcontact ongeveer 6 uur.

Jazeker! Je kunt je MINI Cooper Electric naar smaak aanpassen dankzij een rijke keuze aan carrosseriekleuren. Je kunt ook met een van de speciale verloopkleuren voor het dak je MINI Cooper verder personaliseren. Verder kun je met talloze opties je auto aan je eigen lifestyle aanpassen. De uitvoeringen van de MINI Cooper Electric zijn speciaal samengestelde optiepakketten waarmee je je MINI nog meer op je eigen smaak kunt afstemmen. De uitvoering Essential is de standaarduitvoering. Je kunt je MINI Cooper Electric personaliseren op het gebied van comfort, sportiviteit en stijl met de uitvoeringen Classic, Favoured en JCW.