Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Jouw MINI - exterieur Jouw MINI - interieur

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

The all-electric MINI side view
MINI ELECTRIC
MINI 3-deurs
MINI 5-deurs
MINI Cabrio
MINI Clubman
MINI Countryman
MINI Countryman S E side view
MINI COUNTRYMAN PHEV
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Elektrische MINI – white and black – aanzicht schuin van voren Elektrische MINI – white and black – aanzicht schuin van voren

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE MINI.

VANAF € 34.900*

HOE DE VOLLEDIG ELEKTRISCH PAST BIJ JOUW RIJSTIJL.

De toekomst is opwindend. Maar als je nog steeds niet overtuigd bent, vind je hier een paar manieren waarop de MINI Electric zich zal integreren in je routine en de manier waarop je rijdt. Omarm de elektrische toekomst.
The all-electric MINI The all-electric MINI

234 km

Actieradius (WLTP)

2,5 uur

80% SOC (11 kW, AC)

32,6 kWh

Accucapaciteit (nominaal, 28,9 kWh )

35 min.

80% SOC (50 kW, DC)

50 kW

Gemaakt voor snelladen met CCS

3,7 kW

Standaard kabel inbegrepen

The all-electric MINI The all-electric MINI
Elektrische MINI – laden – laadkabel Elektrische MINI – laden – laadkabel

BEGIN ELKE DAG VOLLEDIG OPGELADEN.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

nacht kosten

1

week rijden

The all-electric MINI The all-electric MINI

EEN NIEUW LEVENSRITME.

Op het moment dat je gaat rijden in je volledig elektrische MINI zul je niet alleen genieten van het rijplezier, de soepele, sterke acceleratie en de stille krachtsoverbrenging. De volledig elektrische MINI opent een geheel nieuwe routine en levensstijl voor jou. Immers, je kunt de 'brandstof' die je nodig hebt 'tanken' wanneer je maar wilt - gewoon thuis.
Elektrische MINI – laden – huisstopcontact

THUIS OPLADEN.

Je hebt helemaal geen complexe installatie nodig om thuis te laden. Het enige dat je hoeft te doen is de stekker aan te sluiten op een normaal geaard 230 V-stopcontact - en te ontspannen.

Uit onze onderzoek blijkt dat de gemiddelde forens minder dan 20% lading van de MINI Cooper SE-accu per dag gebruikt. Zelfs als je een gewoon huisstopcontact gebruikt, wordt deze 20% in ongeveer 3 uur bijgeladen. De standaard laadkabel en adapter worden uiteraard meegeleverd met je nieuwe volledig elektrische MINI.

Met de standaard Mode 3 kabel kun je overal laden waar je maar parkeert.

HET GEBEURT GEWOON TERWIJL JE SLAAPT.

Eindelijk is het zoals het zou moeten. Word 's morgens volledig uitgerust wakker met een 'volle tank' en begin de dag vol energie.

Net als een mobiele telefoon kun je je volledig elektrische MINI 's nachts aansluiten op het huisstopcontact en deze volledig opladen (in ongeveer 15 uur).

Mocht je toevallig een stalling in een parkeergarage hebben, dan kun je de verhuurder of eigenaar vragen of het mogelijk is om een eenvoudige geaarde aansluiting bij je parkeerplaats te installeren.

Elektrische MINI – thuis laden – kabel en stekker

GOED OM TE WETEN.

Een interessant feit is dat, aangezien huishoudelijke elektriciteit per kilowattuur wordt berekend, het voor jou financieel geen verschil maakt of je jouw MINI sneller of langzamer oplaadt.

Elektrische MINI – MINI Wallbox – thuis laden

MUUR VAN ENERGIE.

Hoewel je thuis of op vakantie altijd je standaard laadkabel kunt gebruiken, biedt de hoogwaardige MINI Wallbox je een handig en sneller alternatief voor het dagelijks laden thuis.

De cijfers kunnen natuurlijk variëren, maar een speciale, 3 fase 11 kW wallbox-verbinding geeft je over het algemeen een 3 keer snellere laadtijd. Daarmee kan je volledig elektrische MINI binnen ongeveer 3,5 uur volledig worden opgeladen.

Om de wallbox te installeren heb je de deskundige hulp van een erkende elektromonteur nodig. Als je geïnteresseerd bent in het installeren van een MINI Wallbox, helpen we je graag bij het vinden van een dergelijke specialist in je regio.

Elektrische MINI – parkeren en opladen – laden Elektrische MINI – parkeren en opladen – laden

PARKEER 'M. LAAD 'M.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Tot 20 x sneller

(met een 50 kW DC-lader)

geen tijd

verspild

The all-electric MINI The all-electric MINI

LADEN WEG VAN HUIS.

Hoe graag we ook in onze MINI rijden, we moeten hem steeds van tijd tot tijd parkeren - meestal een groot deel van de dag.
Elektrische MINI - onderweg laden - op het werk

Maak dubbel gebruik van je parkeertijd.

Met je volledig elektrische MINI kun je deze tijd goed benutten door te profiteren van het steeds groter wordende aantal laadstations op openbare parkeerplaatsen.

Steeds meer steden, dorpen, supermarkten en winkelcentra bieden elektrische laadpunten aan. Een groeiend aantal hotels wil graag een milieubewuster imago creëren en doet daarom meer moeite om gasten met elektrische voertuigen te ontvangen. En veel parkeergarages bieden ook elektrische parkeerplaatsen aan.

Flexibel en schoon.

Je kunt je volledig elektrische MINI met de standaard Mode 3 kabel opladen bij openbare 11 kW laadstations.

Verschillende openbare laadstations kunnen zowel wisselstroom (AC) via een Type 2 stekker als gelijkstroom (DC) via een CCS-stekker met maximaal 50 kW elektrisch vermogen leveren.

Wist je dat de openbare laadinfrastructuur in Nederland gebruikmaakt van 100% groene of hernieuwbare energie?

Elektrische MINI – onderweg laden – CCS
Elektrische MINI – laden op het werk – geaarde aansluiting

VERMOGEN = ARBEID/TIJD.

Als je op je werk een parkeerplaats hebt, kan je werkgever overwegen om laadfaciliteiten beschikbaar te stellen voor jou en je collega's. Hierbij zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als bij thuis laden. Als je gedurende langere tijd parkeert, is een hoogspanningsaansluiting niet nodig. Een standaard geaard stopcontact is alles wat je nodig hebt, zodat je je rit naar huis kunt beginnen met een volledig opgeladen accu.

Het hoge laadvermogen dat wordt geleverd door het Combined Charging System (CCS) is belangrijk bij het laden voor langere afstanden.

Elektrische MINI – ChargeNow – betaling Elektrische MINI – ChargeNow – betaling

'S WERELDS GROOTSTE NETWERK IN EIGEN HAND.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1 kaart

en je bent klaar

12.000+

laders die snel in aantal toenemen

The all-electric MINI The all-electric MINI

ALLEN VOOR EEN. EEN VOOR ALLEN.

MINI ELECTRIC werkt samen met ChargeNow om je toegang te geven tot 's werelds grootste netwerk van compatibele snelladers. Alles wat je nodig hebt is één RFID-laadkaart.

Elektrische MINI – ChargeNow – MINI Connected

LADEN WANNEER JE MAAR WILT.

Met ChargeNow heb je toegang tot meer dan 100.000 oplaadpunten in heel Europa. Alleen al in Nederland zijn er zo'n 40.000.

Je kunt de laadprocedure eenvoudig starten met je smartphone of RFID-kaart. Facturering gaat per minuut en je ontvangt maandelijks een gedetailleerd overzicht van de individuele laadprocedures en de bijbehorende kosten.

Meer informatie over ChargeNow en een interactieve kaart van alle laadstations vind je door op de onderstaande link te klikken.

Elektrische MINI – ChargeNow – laadstations Elektrische MINI – ChargeNow – laadstations

WAAR JE OOK NAARTOE GAAT.

The all-electric MINI The all-electric MINI

100%

Overzicht

Laadmogelijkheden

The all-electric MINI The all-electric MINI

ELEKTRICITEIT IS OVERAL.

Of je er nu een weekend opuit gaat of vrienden bezoekt in een andere stad, je volledig elektrische MINI is op alles voorbereid.
Elektrische MINI – laden – compatibiliteit

COMPATIBILITEIT = TOTALE FLEXIBILITEIT.

Dankzij de Type 2 en CCS compatibele stekkers heb je totale flexibiliteit en kun je bij elk laadstation terecht.

De combinatie van een praktijkconforme laadcapaciteit met de stabiele laadprestaties van je MINI zorgt ervoor dat je op vele manieren je bestemming kunt bereiken - en altijd verschillende laadmogelijkheden binnen handbereik hebt.

ALTIJD IN JE VIZIER.

Je volledig elektrische MINI kan je onderweg op elk gewenst moment helpen met je reisschema en live routeplanning dankzij de integratie van ChargeNow.
Elektrische MINI – ChargeNow – routeplanning
Elektrische MINI – ideale routes – e-mobiliteitsgemeenschap

ELKE REIS EEN ONTDEKKING.

Als je graag een gedetailleerder reisschema wilt, zijn er door de voortdurend groeiende e-mobiliteitsgemeenschap tal van extra tools beschikbaar gesteld om je te helpen met je berekeningen - zoals de ideale snelheid of de snelste route.

Elektrische MINI – besparingen – geen uitstoot Elektrische MINI – besparingen – geen uitstoot

BESPAREN OP VELE MANIEREN.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Geen onderhoud

8 jaar garantie op de aandrijflijn

Geen lokale

CO2-uitstoot

The all-electric MINI The all-electric MINI

DE AARDE HELPEN REDDEN KAN JE GELD BESPAREN.

Elektrische mobiliteit kan het milieu ten goede komen en een positieve invloed hebben op je portemonnee - mits op de juiste manier gedaan.
Elektrische MINI – aandrijflijn – besparingen

GERINGE SLIJTAGE.

De volledig elektrische MINI-aandrijving heeft veel minder bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor. Dat betekent dat er dus minder onderdelen zijn die na verloop van tijd moeten worden gerepareerd of vervangen.

REGENERATIEF REMMEN.

Je volledig elektrische MINI zet remenergie om in elektriciteit door gebruik van zijn motor als generator en levert telkens wanneer je afremt wat energie terug aan de accu.

Dit zogenaamde regeneratieve remmen spaart ook de schijfremmen en voorkomt de vorming van fijnstofdeeltjes, veroorzaakt door de slijtage van de remschijven.

Elektrische MINI – remmen – regeneratief remmen

GOED VOOR JE REKENING. GEWELDIG VOOR HET MILIEU.

In de voorbeeldberekeningen kun je zien hoeveel CO2, brandstof en onderhoudskosten je kunt besparen in vergelijking met een benzinemotor bij een jaarkilometrage van 15.000 km.

Voorwaarden:

 1. Bij actuele benzine- en kWh-prijzen
 2. Elektrische auto's hebben belastingvoordelen
 3. Volledig elektrische MINI onderweg of thuis opgeladen met 100% duurzame energie - uitstoot benzine ongeveer 2,32 kg CO2 per liter

The all-electric MINI The all-electric MINI

BENZINEMOTOREN:

780 liter/jaar

16 volle tanks

circa 1.200 €1

+ circa 260 € bijkomende kosten

1.460 €/jaar

1.800 kg3CO2

VOLLEDIG ELEKTRISCHE MINI:

2.150 kWh/jaar

58 laadcycli

circa 560 €1

+ circa 120 €2 bijkomende kosten

680 €/jaar

0 kg3 CO2

The all-electric MINI The all-electric MINI
 

FAQ's.

THUIS LADEN

Hoe installeer ik de Wallbox?

Voor een vakkundige installatie van je MINI Wallbox Essential adviseren wij onze installatieservice. Bestel deze eenvoudig samen met de MINI Wallbox Essential bij je MINI-dealer. Advies, installatie en inbedrijfstelling van je privélaadstation wordt verzorgd door onze officiële installatiepartner.

Als er aanvullende werkzaamheden nodig zijn voor de aansluiting van het laadstation, zal de gekwalificeerde elektrotechnicus je graag een individueel en transparant aanbod doen.

Je voordelen in één oogopslag:

 • Controle van de elektrische aansluitvoorwaarden bij jou thuis
 • Aanbeveling van geschikte installatielocaties op basis van je persoonlijke parkeersituatie
 • Montage, aansluiting en inbedrijfstelling op de gewenste installatielocatie (inclusief installatie van maximaal 2 m aansluitkabel)
 • Instructie over de laadprocedure
 • 24 maanden garantie

Aan welke voorwaarden moet mijn garage voldoen?

Wij adviseren een 3 fase-aansluiting met een beveiliging van min. 16 A – daarmee kan de auto met 11 kW worden geladen. Een 3 fase-verbinding van 32 A is absoluut toekomstbestendig. Alle PHEV-auto's kunnen op de MINI Wallbox Essential 1-fasig met max. 3,7 kW worden geladen.

Welke voordelen heeft de MINI Wallbox Essential?

Kortere laadtijd: max. 7,4 kW (1 fase) resp. 11 kW (3 fasen), kabellengte 5,0 meter, comfortabele kabelbediening, geïntegreerde foutstroomdetectie ("DC-Leakage")

Kan ik met de Wallbox ook andere merken laden?

Ja, als je een Type 2 laadstekker of een CCS laadstekker (combi-stekker) gebruikt.

Welke lengte heeft de kabel van de MINI Wallbox Essential?

5 meter, vast aan de Wallbox gemonteerd.

Kan de kabel van de Wallbox worden verwijderd?

Nee

Mag de Wallbox buitenshuis worden gemonteerd?

Ja, de MINI Wallbox Essential is gecertificeerd volgens beschermklasse IP 54 voor gebruik buitenshuis. Een extra bescherming tegen weersomstandigheden is niet absoluut noodzakelijk. De wallbox is ontwikkeld en gecertificeerd voor gebruik buitenshuis. Uit comfortoogpunt raden we echter overdekt gebruik aan om ijs- en sneeuwafzetting in de winter en mosvorming resp. vervuiling van de wallbox over een langere periode te voorkomen.

Is er bij gebruik van de Wallbox sprake van stralingsbelasting?

Nee, omvangrijke elektromagnetische compatibiliteitstests hebben aangetoond dat de MINI Wallbox Essential geen belasting genereert.

Is de Wallbox afsluitbaar?

Tijdens de laadprocedure is de laadkabel vergrendeld (afsluiten van de auto). De BMW i Wallbox Connect kan afzonderlijk worden vergrendeld als deze niet wordt gebruikt.

Kunnen de auto's permanent op de Wallbox aangesloten blijven, zelfs als de klant meerdere weken op vakantie is?

Ja, ook dan is er sprake van een constant verbruik, al is het maar klein.

Met wie neem ik contact op bij problemen met de Wallbox?

Als je na de installatie van de Wallbox problemen ondervindt of als je Wallbox defect is, kun je op elk gewenst moment contact met ons opnemen via de MINI klantenservice MINI klantenservice: 0800 - 0992235

CHARGE NOW

HOE KAN IK DE CHARGE NOW LAADSTATIONS VINDEN?

Met het MINI-navigatiesysteem heb je rechtstreeks toegang tot alle laadstations van het ChargeNow-netwerk.

Je kunt ook zoeken naar laadstations: Als je in het navigatiesysteem als speciale bestemming laadstations invoert, verschijnt er een lijst met laadpalen in je regio.

Een andere mogelijkheid is de ChargeNow-app, waarmee je alle beschikbare laadstations op je smartphone kunt bekijken.

HOE WERKT HET LADEN BIJ HET LAADSTATION?

Met de ChargeNow-kaart of de ChargeNow-app kun je de laadstations ontgrendelen en de laadprocedure starten.

Sommige laadpalen kun je bedienen via de ChargeNow-app. De app met geïntegreerde QR-codescanner is eenvoudig te gebruiken en net zo eenvoudig te installeren. Download hiertoe de app, open deze en voer je ChargeNow-contractnummer en je pincode in.

HOE VINDT DE BETALING PLAATS?

Het laden van je auto gebeurt zonder contant geld; je betaalt eenvoudig door maandelijkse afschrijving van je rekening. Met je ChargeNow Online-account heb je altijd een overzicht van je laadbeurten en de kosten.

WAAROP MOET BIJ HET LADEN WORDEN GELET?

 1. Zet de motor af en schakel de parkeervergrendeling in.
 2. Stel indien nodig de stroomsterkte vooraf in.
 3. Gebruik geen verlengkabel.
 4. Koppel de laadkabel altijd in deze volgorde aan / los:

  Aansluiten

  1. Aan de contactdoos
  2. Aan de auto.

  Loskoppelen

  1. Van de auto
  2. Van de contactdoos.

  LED-verlichting:

  • Witte verlichting: signaalverlichting
  • Rode verlichting: fout bij het laden
  • Oranje verlichting: initialisatie
  • Blauwe verlichting: laden actief
  • Groene verlichting: laden voltooid

 5. Vergrendel je auto. De laadprocedure begint pas wanneer de auto is afgesloten.

ZIJN ER VERSCHILLEN BIJ HET LADEN MET WISSELSTROOM (AC) EN MET GELIJKSTROOM (DC)?

Normaal laden met wisselstroom (AC):

Vooral 's nachts maar ook overdag kan je auto efficiënt worden geladen. In vergelijking met een huisstopcontact heeft een AC-laadstation een hoger vermogen en kan de accu binnen enkele uren worden opgeladen. Dit type laadstation wordt aangeduid met de afkorting AC.

Snelladen met gelijkstroom (DC):

Wanneer snelladen vereist is, tonen DC-snellaadstations hun voordelen. Terwijl je winkelt of gaat lunchen, wordt de accu van je auto snel opgeladen. De laadprocedure duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Dit type laadstation wordt aangeduid met de afkorting DC.

HULP BIJ PROBLEMEN MET HET LAADSTATION?

Meer informatie vindt je op https://chargenow.com/web/chargenow-nl/

Let op: Neem bij problemen met het laadstation contact op met de beheerder van het laadstation. Het nummer staat normaliter op het laadstation.

CONTACTPERSOON

MINI Klantenservice telefoon: 0800 - 0992235
E-mail: miniklantenservice@mini.nl

Bereikbaar:

Maandag tot vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 22.00 uur

MINI Electric – white and black – vooraanzicht

ONTWERP JE VOLLEDIG ELEKTRISCHE MINI.

NEEM JE VOLGENDE STAPPEN.

The all-electric MINI side view
MINI ELECTRIC
MINI 3-deurs
MINI 5-deurs
MINI Cabrio
MINI Clubman
MINI Countryman
MINI Countryman S E side view
MINI COUNTRYMAN PHEV
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo