MINI Dealer

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Big Love for the planet toeleveringsketen MINI Big Love for the planet toeleveringsketen

Toeleverings keten.

TERUG NAAR DE BASIS.

Een duurzame toekomst kan je alleen samen bereiken, daarom gaan wij nog een stap verder. Wij zijn niet alleen kritisch op onszelf, maar geven ook onze toeleveranciers duurzame doelen mee. Daarnaast zijn we actief op zoek naar duurzame leveranciers en oplossingen.
Leggen de lat net zo hoog voor leveranciers

Wij leggen de lat net zo hoog voor onze leveranciers als voor onszelf.

In de toeleveringsketen bespaard BMW Group 20% CO2-uitstoot, terwijl er zonder maatregelen juist een stijging van 40% zou zijn vanwege de hogere energiebehoefte van de productie van elektrische auto’s.

We eisen bijvoorbeeld van onze batterijcelfabrikanten dat zij voor de productie uitsluitend groene stroom gebruiken. Deze eis alleen al zorgt in 2030 voor een CO2-besparing ter grootte van de jaarlijkse uitstoot van de stad München.

Niet alleen onszelf, maar ook onze 12.000 toeleveranciers geven we duurzame doelen mee. Zo werken we samen aan de duurzaamste supply chain waarvan de impact verder gaat dan BMW Group. We creëren hiermee een hefboomeffect, met positieve gevolgen voor de hele auto-industrie, waar alle OEM’s van profiteren.

Duurzame bevoorrading lithium

BMW Group verhoogt duurzame bevoorrading van lithium voor de productie van batterijcellen.

De BMW Group zal zijn e-mobiliteit de komende jaren versneld uitbreiden. Tegen 2030 zal naar verwachting minstens de helft van de wereldwijde verkoop van het bedrijf afkomstig zijn van volledig elektrische voertuigen. Daardoor zal ook de behoefte aan lithium, een belangrijke grondstof voor de productie van batterijcellen, toenemen. Daarom zal het bedrijf lithium betrekken van een tweede toonaangevende leverancier, het in de VS gevestigde Livent. De waarde van het meerjarencontract zal in totaal ongeveer 285 miljoen euro bedragen. Livent zal het lithium vanaf 2022 rechtstreeks leveren aan de fabrikanten van batterijcellen van de BMW Group.

30.03.2021

Verminderen CO2 uitstoot staalleveranciers

BMW GROEP VERMINDERT VOORTDUREND DE CO2-UITSTOOT IN ZIJN NETWERK VAN STAALLEVERANCIERS.

De BMW Group geeft systematisch invulling aan zijn duurzaamheidsdoelstellingen. Zoals vandaag aangekondigd, investeert het bedrijf via zijn risicokapitaalfonds BMW i Ventures in een innovatieve methode voor CO2-vrije staalproductie, ontwikkeld door de Amerikaanse startup Boston Metal. Boston Metal is van plan om de nieuwe methode voor de productie van staal de komende jaren op industriële schaal uit te breiden. De investering maakt deel uit van de verregaande duurzaamheidsactiviteiten van BMW Group die erop gericht zijn de CO2-uitstoot in het hele toeleveranciersnetwerk aanzienlijk te verminderen.

12.03.2021

Met zonne-energie produceren

De kracht van de woestijnzon: BMW Group gebruikt aluminium dat is geproduceerd met zonne-energie.

Aluminium geproduceerd met zonne-energie dekt bijna helft van jaarlijkse behoefte van lichtmetaalgieterij in fabriek Landshut. Contract van honderden miljoenen euro's met Emirates Global Aluminium voor levering van 43.000 ton aluminium in 2021. Inkoop op de lange termijn van aluminium geproduceerd met groene stroom bespaart +/- 2,5 miljoen ton CO2 tegen 2030. Wendt: "We zullen de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen met 20% verminderen tegen 2030.”

02.02.2021