COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Big Love for the planet MINI Big Love for the planet

Productie.

DE WEG NAAR KLIMAAT NEUTRAAL.

Niet alleen de auto’s en bedrijfspanden worden steeds duurzamer bij MINI. Ook de fabrieken en logistiek worden steeds groener door de 360-graden duurzaamheidsstrategie.
MINI gaat volledig elektrisch

MINI fabriek in oxford als voorloper op sustainability.

De MINI fabriek in Oxford is meer dan alleen de geboorteplaats en het hart van de MINI productie. De fabriek in Oxford volgt een 360-graden duurzaamheidsstrategie, met onder meer een zonnedak, warmteregeneratie, verlichtingssystemen, milieuvriendelijke productie, het gebruik van regenwater, het plaatsen van vogelkastjes en ideeën om de werknemers bewust te maken van manieren om de duurzaamheid te vergroten.

"Een van de grootste zonne-energiefaciliteiten van Groot-Brittannië is te vinden op het dak van onze fabriek," zegt Manuel Sattig, Hoofd Communicatie UK Productie. Meer dan 11.000 zonnepanelen met een oppervlakte gelijk aan vijf voetbalvelden voorzien de productiehallen en de administratieafdeling van meer dan drie megawatt duurzame energie.

De fabriek in Oxford heeft zichzelf ambitieuze milieudoelstellingen opgelegd - en de resultaten zijn voor iedereen zichtbaar. Vorig jaar slaagden de werknemers erin het stroomverbruik met 41% te verminderen. Hetzelfde geldt voor het waterverbruik, dat met 40 procent is gedaald, en de vermindering van de hoeveelheid afval (met 90 procent). Er was ook een daling van 28 procent in de uitstoot van oplosmiddelen. "Het gebruik van LED-lampen, naast andere maatregelen, heeft ons geholpen om deze geweldige resultaten te bereiken. We hebben al meer dan 18.000 lampen vervangen. We hebben zelfs de middelen om meer dan 4.000 gloeilampen naar behoefte te programmeren", aldus Sattig.

MINI Vision Urbanaut

NIEUWE VLOOT LNG-VRACHTWAGENS.

Een nieuwe vloot vrachtwagens op vloeibaar aardgas (LNG) draagt bij tot een duurzame logistiek bij MINI Plant Oxford. 18 LNG-vrachtwagens van Imperial rijden nu op de weg en vervoeren onderdelen van leveranciers op 15 verschillende routes in het Verenigd Koninkrijk naar de thuisbasis van het merk MINI. LNG-vrachtwagens verbruiken minder brandstof, stoten minder schadelijke stoffen uit en zijn stiller op de weg. De nieuwe vloot heeft al gezorgd voor een vermindering van de CO²- en NOX-uitstoot met ongeveer 20 procent, vergeleken met dieselalternatieven. In de toekomst wordt een totale CO²-reductie tot 90 procent verwacht door het gebruik van bio-LNG.

29.03.2021