BIG LOVE FOR THE PLANET

Door en door duurzaam.

MET HOGE STANDAARDEN.

Bij MINI maken we autobezit duurzaam, dankzij vier kernprincipes voor duurzaamheid. Bekijk onze video en ontdek hoe wij dit doen op basis van ons holistische concept. We werken iedere dag aan het realiseren van innovatieve en slimme oplossingen die bijdragen aan een groenere planeet. Bijvoorbeeld met milieubewuste auto’s, die zijn geproduceerd op een duurzame manier.

Op het gebied van duurzaamheid accepteren wij geen compromissen en stellen we onszelf uitdagende doelstellingen. Zo willen wij dat al onze auto’s vanaf 2030 volledig elektrisch zijn. Bij BMW Group, waar MINI onderdeel van is, werken we ondertussen al lange tijd aan de ontwikkeling van duurzame elektrische auto’s (EV’s) en plug-in hybrides (PHEV’s). In 2020 hebben we ongeveer 193.000 elektrische auto’s afgeleverd, waarmee we in totaal al bijna 700.000 EV’s op de weg hebben gebracht.

Een zwart-witafbeelding van een wiel dat staat voor MINI's holistische concept van duurzaamheid.

Ingenieur Sir Alec Issigonis zou zeker heel trots zijn geweest op deze duurzame benadering. In 1959, toen brandstof tijdens de Suez-crisis schaars was, ontwikkelde hij namelijk een visionaire, ruimtebesparende en zuinige auto – de eerste Mini.

Inmiddels zijn we 60 jaar verder, maar zijn we nog steeds niet klaar met het ‘groener’ maken van MINI modellen. Dagelijks controleren we streng op het naleven van de principes van onze duurzaamheidsstrategie:

  1. Reduceren van CO2 emissie
  2. Een veilige en transparante toeleveringsketen
  3. Een grondstoffen besparende, circulaire economie

Maar wat betekenen deze drie punten als het gaat om duurzame auto’s? De gemakkelijkste manier om daarachter te komen, is door verder te lezen of onze video te bekijken.

Sustainable Manufacturing Pillars Sustainable Manufacturing Pillars
Een gif met geanimeerde wolken die heen en weer bewegen. De gif staat voor de inspanningen van MINI om de CO2-uitstoot te verminderen.

1. Reduceren van CO2 emissie.

De elektriciteit die de MINI fabriek in Oxford gebruikt bij de productie van de MINI Electric is afkomstig van 100% groene stroom. Het dak van de fabriek is voorzien van 11.500 zonnepanelen, die samen een oppervlakte beslaan van vijf voetbalvelden. Bovendien maakt niet alleen deze fabriek, maar alle dertig fabrieken van BMW Group voor 100% gebruik van stroom uit hernieuwbare bronnen.

Als je een MINI Cooper S vergelijkt met de MINI Electric, dan valt als eerste op dat voor de MINI Cooper S minder milieubelastende grondstoffen nodig zijn. Aan de andere kant is een elektrische auto weer milieubewuster in het gebruik. Concreet betekent dat, dat de MINI Electric na 30.000 kilometer milieuvriendelijker is dan de MINI Cooper S. Wanneer de MINI Electric wordt opgeladen met groene stroom, dan is hij zelfs al na 19.000 kilometer milieuvriendelijker.

Sustainable Manufacturing Pillars Sustainable Manufacturing Pillars

2. Een veilige en transparante toeleveringsketen.

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid letten we voor onze MINI modellen in het bijzonder op de oorsprong van de gebruikte materialen en de standaarden van onze toeleveranciers. Om zeker te weten dat de grondstoffen op een duurzame en sociaal verantwoorde manier worden gewonnen, is een transparante toeleveringsketen cruciaal. Dat gaat van de productie van de auto tot aan de oorsprong van de materialen.

Daarom werken we continu aan het verbeteren van de efficiëntie en transparantie van onze toeleveringsketens. Sinds 2020 haalt BMW Group zijn kobalt en lithium voor de accu’s uit Australië en Marokko, waar de mijnen voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden.

Een gif dat symbool staat voor de veilige en transparante toeleveringsketen van MINI.
Sustainable Manufacturing Pillars Sustainable Manufacturing Pillars
Een gif dat staat voor een grondstoffenbesparende circulaire economie bij MINI.

3. Een grondstoffen besparende, circulaire economie.

Het gebruik van secundaire grondstoffen heeft een positieve invloed op duurzame productie. Niet alleen zorgt het voor minder afval, ook verlaagt het de CO2-emissie – zeker als het gaat om grondstoffen die een productieproces met een hoog energieverbruik hebben, zoals staal, aluminium en koper.

Belangrijke secundaire grondstoffen voor de MINI Electric zijn bijvoorbeeld kunststof, aluminium, staal en koper. Die worden overigens in de gehele BMW Group gebruikt. Momenteel wordt tot 50 procent secundair aluminium, 25 procent secundair staal en 20 procent secundaire thermokunststoffen verwerkt. Natuurlijk werken we er bij MINI constant aan om deze percentages te verhogen om zo de duurzaamheid in de auto-industrie te verbeteren.

 

Sustainable Manufacturing Pillars Sustainable Manufacturing Pillars

De BMW Group, waar MINI deel van uitmaakt, streeft ernaar de meest succesvolle en duurzame premiumfabrikant op het gebied van individuele mobiliteit te zijn. Wij geven ons helemaal en werken elke dag onvermoeibaar aan de duurzaamheid van auto's, zodat deze planeet een leefbaardere plek wordt voor toekomstige generaties. We zijn blij om deze reis te delen met zo veel gelijkgestemde individuen.