COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Minivoices – Umami Minivoices – Umami

MINI EN UMAMI.

VERTICALE LANDBOUW IN DE STADSJUNGLE.

De Zwitserse startup stadsboerderij UMAMI heeft een innovatieve oplossing gevonden voor landbouw in drukke stedelijke gebieden. In het door hun ontwikkelde ecosysteem doet de natuur het werk. Mosselen, slakken en vissen vormen een water- en voedingscyclus die planten voorziet van alles dat zij nodig hebben. Het is een gesloten en geheel natuurlijke cyclus, die werkt zonder enige additieven. Op deze manier vormt het systeem de basis voor het verbouwen van microgroentes – zeer jonge kruiden en groenten met aanzienlijk meer essentiële oliën, vitaminen, proteïnen en mineralen dan dezelfde planten in volwassen vorm. Ze hebben een ongelooflijk intense smaak die te proeven is bij iedere hap.


De tedere plantjes groeien waar hun telers ook wonen – midden in de stadsjungle, op de vierde etage van een hoog kantoorgebouw in Zurich.


In ons verslag van de verticale boerderij laten we zien hoe de UMAMIGOS hun potente planten laten groeien, wat de drijfveer van de oprichters is – en waarom zij in hun product geloven.

EEN VISIONAIR IDEE VOOR VERFIJNDE SMAAK.

Oorspronkelijk wilden de drie oprichters samen een restaurant beginnen omdat “goed eten altijd centraal heeft gestaan in onze levens”, volgens Robin, een van de medeoprichters van UMAMI. Toen kregen de drie echter een grootsere visie: ze begonnen te werken aan het verbeteren van de aquaponicscyclus, zodat die geen synthetische middelen of antibiotica meer nodig heeft. In het UMAMI ecosysteem heeft ieder levend organisme een specifieke functie en draagt het bij aan de efficiëntie van de volledig natuurlijke voedingscyclus.

De startup was al snel succesvol en vandaag de dag behoren grote winkelkentekens en topchefs van gastronomische restaurants uit heel Zwitserland tot hun klanten.

Minivoices – Pasta – Duurzaamheid
Minivoices – Umami – Portret – Denis Weinberg

DENIS WEINBERG.

Denis is een van de medeoprichters van UMAMI en ook lid van de raad van bestuur. Hij is trots op wat hij en zijn vrienden tot nu toe hebben bereikt: “UMAMI is het bewijs dat ecologie en economie in harmonie samengebracht kunnen worden.” Dat is echter niet waar hij wil stoppen: in zijn portret ontdek je hoe belangrijk zijn team en het dagelijkse werk dat zij samen verrichten voor hem zijn – en hoe hij de visie van UMAMI met heldere doelstellingen en een sterke focus ontwikkelt voor de toekomst.

ROBIN BERTSCHINGER.

Robin, ook medeoprichter en lid van de raad van bestuur, gelooft er sterk in dat “hoe groter en complexer een ecosysteem is, hoe stabieler het is”. De belangrijkste les die hij heeft geleerd is dat dingen nooit gaan zoals je ze plant. Daarom blijft hij flexibel en ziet hij iedere uitdaging als een kans. Zijn doel is om nog meer producten te ontwikkelen die op zo’n manier zijn gemaakt dat ze efficiënter en gezonder zijn dan bij conventionele landbouw.

Minivoices – Portret – Robin Bertschinger
Minivoices –Portrait – Manuel Vock

MANUEL VOCK.

Als medeoprichter verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling weet Manuel dat “de natuur laat zien hoe je dingen doet – jij hoeft het alleen te begrijpen”. In zijn laboratorium doet hij onderzoek naar nieuwe componenten voor de UMAMI cyclus en heeft hij zelfs het ‘brookside’-ecosysteem in het klein nagebouwd. Het model was zo succesvol dat hij er al dagelijks planten van kan oogsten. De belangrijkste les die hij heeft geleerd: “ga niet de strijd aan met water!”

Minivoices – Urban City
Minivoices – Umami – PHEV

EEN INNOVATIEF PARTNERSCHAP.

Hoge kwaliteitsstandaarden, een innovatieve manier van denken en een focus op de stedelijke omgeving vormen de kernwaarden van de Zwitserse startup en ook die van MINI. Beide bedrijven denken op een nieuwe manier na over het leven in de stad. Met de MINI Countryman Plug-in Hybrid heeft UMAMI een ideale bedrijfsauto. Voor korte afstanden kunnen de UMAMIGOS volledig vertrouwen op elektrische mobiliteit, met de mogelijkheid om op een duurzame manier ook langere ritten te maken.