COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI - The year of the Big Love

they year of the BIG LOVE STORY.

-Laten we elke dag Big Love vieren.
Big Love illustreert de optimistische levenshouding van MINI – sta open voor iedereen, daarvoor is geen rijbewijs nodig. Bij MINI geloven we dat die twee kleine woordjes wereldwijd voor inspiratie en actie kunnen zorgen. Big Love erkent de schoonheid van elk individu en ziet de mooiste kansen wanneer je nieuwe perspectieven en creatief denken omarmt. Het inspireert je om goed te doen en een betere toekomst te bouwen voor ons allemaal. Het brengt mensen met elkaar in verbinding en bezorgt je een gevoel van saamhorigheid. Het viert het leven en de liefde: alle ruimte om jezelf te ontdekken, gemeenschappen te versterken en je te laten inspireren door de kracht van diversiteit. Zo vertelt iedereen een eigen Big Love Story.
Sophia Thakur is in heel korte tijd heel ver gekomen. Als auteur en performance poet heeft ze prijzen gewonnen en bestsellers geschreven. Op haar 15de begon ze poëzie te schrijven en niet lang daarna ging ze die ook live performen. Haar krachtige boodschappen vol empathie en liefde over mentale gezondheid, afkomst, zelfbeschikking en zelfexpressie vonden al snel hun weg naar het publiek. Recent werd ze benoemd tot een van Forbes' 30 Under 30 in de categorie kunst en cultuur in Europa en ze inspireert mensen overal ter wereld – vanaf het podium op het Glastonbury Festival tot in TED-talks op mainstream tv en radio. 

 

MINI - Doe mee met het jaar van de Big Love Story.

- Doe mee met het jaar van de Big Love Story.
Big Love stond volop in de spotlights tijdens de samenwerking van MINI met de WorldPride 2023 in Sydney, het grootste LHBTQIA+-evenement van het jaar. We hebben geholpen om de stad om te toveren tot een levendig, luid en trots feest. Ook tijdens de geweldige Mardi Gras-optocht – onze MINI Pride-mobiel reed voorop, vergezeld door regenboogdansers en een Big Love-bord – voelden we de energie en opwinding. Wat een eer om deel uit te maken van zo’n bijzonder spektakel.

Speciaal voor dit evenement hebben we de MINI Map of Big Love gemaakt, een digitale plattegrond met LHBTQIA+-vriendelijke plekken in Sydney. Voor wie er niet fysiek bij aanwezig kon zijn, was er ons online platform waarop je je creativiteit de vrije loop kon laten. Zo kon je AI-kunstwerken maken die als prachtige muurschilderingen in Pride Park werden geprojecteerd. Hier kun je ze bekijken: MINI MAP OF BIG LOVE.

Doe mee met het jaar van de Big Love Story.

Maar wat is Big Love zonder Big Love Stories?

Voorafgaand aan Sydney WorldPride heeft MINI Australia onze wereldwijde MINI familie gevraagd naar ieders eigen Big Love Story. Daarop hebben we duizenden mooie verhalen ontvangen, waarvan we de meest inspirerende hebben meegenomen naar de WorldPride-optocht. Ook hebben we een muurschildering gemaakt om de Big Love Story met heel Sydney te delen.
En nu kun je alle verhalen lezen en – hopelijk – zelf inspiratie opdoen. Dit zijn een paar voorbeelden:

MINI - Een voetbalwedstrijd die je leven op zijn kop zet.

- Een voetbalwedstrijd die je leven op zijn kop zet.

De Big Love Story van Kiara begon op de voetbalclub. Zelf voetbalt ze niet, maar ondanks de kou stond ze bij elke wedstrijd van het vrouwenelftal trouw langs de lijn. Tussen alle speelsters was er één die altijd haar aandacht trok. Elke keer dat de vrouwen het veld opkwamen, liep ze vlak langs Kiara met een veelbetekenende glimlach en een persoonlijke begroeting: “Hé Kiara, hoe gaat het?”. 

 

Die glimlach maakte zo’n blijvende indruk op Kiara dat ze tien jaar later dat lachende gezicht meteen herkende toen ze door haar dating-app scrollde. Al snel stuurden de twee elkaar berichtjes, tot diep in de nacht, en volgden er een paar dates – het begin van iets moois. Twee jaar later trouwden ze met elkaar en korte tijd later werd hun dochter Emma geboren. Tot op de dag van vandaag blijft Kiara – zelfs tijdens de koude winterweekenden – haar vrouw bij de voetbalwedstrijden hartstochtelijk aanmoedigen.

-De politieagent van de Pride.
Don, een openlijk homoseksuele man, solliciteerde in 1999 met succes bij de politie. Vijf jaar later ontmoette hij Brendon, met wie hij in 2007 een geregistreerd partnerschap aanging. Op dat moment wist Don nog niet dat hij in 2015 deelnemer zou worden van de Auckland Pride Parade. Niet alleen liep hij trots in zijn politie-uniform; partner Brendon liep met hem mee in de menigte en verkondigde enthousiast: “Daar is hij, dat is mijn man”, zodat iedereen het kon horen.

De betekenis van dit moment was Don niet ontgaan; in 2016 besloten de twee dat ze hun geregistreerd partnerschap wilden upgraden tot een ‘echte’ bruiloft, met de 80-jarige vader van Don als zijn getuige. “Mijn ouders waren en zijn nog steeds onze grootste aanhangers, cheerleaders en rolmodellen”, memoreert Don liefdevol. Illustratief voor hun liefdesverhaal was dat Don tijdens de Sydney Pride vergezeld werd door zijn broer, die zelf ook lid is van de regenbooggemeenschap. Duidelijk is dat hun verhaal symbool staat voor liefde in welke vorm dan ook.

De politieagent van de Pride.
Moeder, zoon en Lady Gaga.


- Moeder, zoon en Lady Gaga.
Voor Bojoura en haar zoon bleek een Lady Gaga-concert meer te zijn dan alleen een muziekspektakel. Het werd een onthullende gebeurtenis die hun leven zou veranderen. Het was slechts een week voor de 18e verjaardag van haar zoon dat hij meedanste en meezong met de tekst "I was born this way". Bojoura's hart smolt. “Bij het concert zag ik zo’n bonte verzameling van mensen. Hem daar zien dansen, lachen en echt zichzelf zijn… dat vervulde me met een enorm gevoel van trots. Ik dacht bij mezelf: 'Dat is mijn kind'. En iedere ouder voelt die Big Love voor je eigen kind.”
 

Een paar dagen later vertelde haar zoon tijdens een fietstocht over zijn vriendengroep. Hij deelde met Bojoura dat al die vrienden homo waren, inclusief hijzelf. Als echte tiener wilde hij hier geen groot punt van maken – dat hebben tieners vaker met hun ouders – maar Bojoura kon niet anders dan stoppen om hem een stevige omhelzing te geven. Sindsdien houdt ze het niet droog als ze de het nummer “Hold my hand” van Lady Gaga hoort.


- Eerlijke woorden veranderen alles.
Toen Adrián en Javier bij hetzelfde bedrijf werkten, ontstond al snel een innige vriendschap. Maar langzamerhand merkte Adrián dat hij verliefd raakte op Javier. Een romantische relatie tussen hen leek onmogelijk; eerder had Javier gezegd dat hij heteroseksueel was. Desondanks bleven de twee graag hun vrije tijd samen doorbrengen. Toen Adrián het punt bereikte waarop hij zo niet verder kon, besloot hij om zijn gevoelens met Javier te delen. Zo hoopte hij het voor zichzelf te kunnen afronden en verder te kunnen gaan. Hij liet zelfs een sleutelhanger maken voor Javier met als boodschap "You've Got a Friend in Me", zoals Randy Newman zingt in zijn wereldberoemde liedje.
 

Tot verbazing van zowel Adrián als Javier bracht deze bekentenis Javier tot het besef dat ook hij soortgelijke gevoelens had voor Adrián. Een onverwachte onthulling die de twee nog dichter bij elkaar bracht. Adrián is niet alleen ontzettend blij dat hij de moedige stap durfde te zetten om die dag zijn gevoelens voor Javier te uiten, maar ook dankbaar dat hij Javier de tijd en ruimte heeft gegeven om zijn eigen gevoelens te ontdekken.

Eerlijke woorden veranderen alles.
Als de liefde overwint.

- Als de liefde overwint.
Als je je het magische moment herinnert waarop je een bijzonder iemand ontmoette, denk je soms: "het heeft zo moeten zijn". Toch kun je het nooit vooraf voorspellen. Toen Lucas, een vrijgezel van begin twintig, uitgenodigd werd voor een feestje in Madrid, had hij geen idee hoe bijzonder die bijeenkomst zou worden. Als nieuwkomer in de grote stad ervoer hij een mix van emoties. Als homoseksuele man groeide hij op in een conservatief christelijk gezin op het Zweedse platteland. Nu kreeg hij eindelijk de kans om zelfstandig zijn vleugels uit te slaan, bevrijd van het oordeel van zijn familie. Toch bleef er ook de angst voor het onbekende. Maar hij besefte al snel dat hij niet de enige was op het feest die ergens mee worstelde. Hij ontmoette Burak, die in Turkije was geboren en in Nederland woonde. Ook hij had veel moeten doorstaan om trouw aan zichzelf te blijven.
 

Op dat onvergetelijke feest in Madrid was het liefde op het eerste gezicht. Ze lachten en dansten en voelden samen iets buitengewoons ontstaan. Burak verhuisde voor Lucas naar Madrid en later ging Lucas met Burak mee naar Amsterdam. “Wat de toekomst ook in petto heeft, zelfs als het onvoorspelbaar is: ik weet zeker dat ik wil dat hij er deel van uitmaakt, ongeacht wat er op ons pad komt”, zegt Lucas. En ze keken nooit meer achterom. Ook dit verhaal blijkt een ongelooflijke en avontuurlijke reis die nog lang niet klaar is.


Al deze verhalen belichten een ander aspect van Big Love en je kunt ze hier allemaal ontdekken: STORIES OF BIG LOVE.