MINI Dealer

Zakelijk.

MINI financial services

DAAROM MINI.

EEN VEILIG IDEE

Elke MINI zit vol geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen. Deze zorgen ervoor dat mocht er onverhoopt een keer iets misgaan, de gevolgen zo beperkt mogelijk blijven. Voor jezelf, je passagiers en je medeweggebruikers.

 

een veilig idee

VEILIGHEIDSSYSTEMEN VOOR JOUW MINI.

 • VEILIGHEIDSSYSTEMEN VOOR JOUW MINI.
 • STERRENNOTERING.

  Voordat ze de weg op gaan, worden alle MINI modellen uitvoerig getest en beoordeeld volgens het NCAP waarderingssysteem. Dit Europese systeem voor algemene veiligheid is in 2009 ingevoerd en is gebaseerd op vier criteria: bescherming van volwassenen, bescherming van kinderen, bescherming van voetvangers en safety assist technologie. Alle MINI’s scoren op de NCAP schaal minimaal vier van de vijf sterren.

 • CITY COLLISION MITIGATION.

  City Collision Mitigation reageert op plotselinge snelheidsverschillen in stadsverkeer en remt je MINI af. Dus ook als jij even bent afgeleid, blijft je MINI altijd bij de les.

 • CRUISE CONTROL.

  Ideaal voor lange afstanden en om boetes te voorkomen. Met Cruise Control rij je altijd precies de snelheid die je hebt ingesteld. Versnellen of vertragen doe je eenvoudig met een druk op een knop op je stuur. Gas bijgeven kan altijd en als je je rem intrapt, schakelt de Cruise Control automatisch uit.

 • ACTIVE CRUISE CONTROL.

  Met Active Cruise Control wordt rijden nóg makkelijker en rij je altijd rustig met het verkeer mee. Ook als het druk is of je bergafwaarts gaat. Een camera registreert voorliggers tot een afstand van 120m bij een snelheid tussen de 30 en 140 km/u. Daarnaast herkent Video Adaptive Dynamic Cruise Control stilstaande objecten en voetgangers en past het je snelheid aan aan het verkeer voor je. Natuurlijk kan je ieder moment zelf de controle weer overnemen door te remmen of gas te geven.

 • HEAD-UP DISPLAY.

  Met het MINI Head-up Display blijven je ogen op de weg gericht. Je snelheid, verkeersborden en navigatiegegevens worden op een transparant scherm dichtbij de voorruit direct in je blikveld geprojecteerd. Zo check je in één oogopslag alles wat je onderweg moet weten. Veilig en makkelijk.

 • OP DE KLEINTJES LETTEN.

  MINI’s zijn standaard voorzien van ISOFIX aansluitingen. Daarmee bevestig je kinderzitjes snel en veilig op de achterbank van je MINI.

 • RUNFLAT BANDEN.

  Nooit meer met een krik in de weer langs de kant van de weg. De optionele MINI runflat banden zijn zo ontworpen dat ze ook als ze lek gaan hun vorm behouden. Ze zijn van hittebestendig rubber gemaakt en voorzien van versterkte wangen, waardoor je nog 150 kilometer door kan rijden met een snelheid van 80 km/u om een plek te bereiken waar je de band veilig kan verwisselen.

 • EMERGENCY CALL.

  Mocht er toch een keer iets misgaan, waarschuwt je MINI automatisch het callcentre van de BMW Group. Het Emergency Call systeem geeft dan je locatie, rijrichting en het aantal geactiveerde airbags door. Dus ook als je zelf niet in staat bent om hulp in te roepen, is het fijn om te weten dat je MINI dat voor je doet. Emergency Call is onderdeel van MINI Connected.

 • GROOTLICHT ASSISTENT.

  Deze handige grootlichtfunctie dimt je grootlicht automatisch als er een andere weggebruiker nadert. Als je er voorbij bent, schakelt hij je grootlicht vanzelf weer aan. Grootlicht Assistent werkt vanaf snelheden vanaf 50 km/u.

 • SLIMME MOTORKAP.

  Active Pedestrian Protection verkleint het letselrisico van voetgangers in het geval van een aanrijding. Bij een botsing met een voetganger komt de motorkap iets omhoog om de impact zoveel mogelijk te beperken.

 • DRIVING ASSITANT SYSTEMEN.

  Wie denkt dat veilig rijden saai is, heeft nog nooit in een MINI gereden. De verschillende MINI Driving Assistant systemen zijn gebaseerd op hypermoderne camera technologie en maken rijden veiliger en zorgelozer. En het rijdt nou eenmaal lekkerder als je weet dat je goed beschermd bent.

 • PARK ASSISTANT.

  Met je MINI wil je natuurlijk de perfect entree maken. En daar heb je nu Parking Assistant voor. Dit innovatieve en handige systeem meet de beschikbare parkeerruimte op en neemt daarna het stuur van je over. Zo wordt parkeren zelfs op krappe plekken kinderspel. Het enige wat je nog moet doen, is met een uitgestreken gezicht gas geven en remmen.

 • VERKEERSBORDHERKENNING.

  Met zoveel rijplezier onder je gaspedaal wil je soms nog wel eens vergeten wat de plaatselijk geldende maximumsnelheid is. Gelukkig houdt de verkeersbordenherkenning je altijd met je wielen op de grond. Een camera in je achteruitkijkspiegel registreert de verkeersborden langs de weg en laat ze zien op je display. Ook als de snelheidslimiet tijdelijk lager is door bijvoorbeeld regen of gladheid.

 • LED-VERLICHTING.

  Zien en gezien worden. Met LED-verlichting heb je altijd het beste zicht en zien je medeweggebruikers je van ver aankomen. De unieke ronde LED-ringen branden bovendien ook als dag-rijverlichting, zodat je niet op het donker hoeft te wachten om de blits te maken.

 • PERSON WARNING & APPROACH CONTROL MET ACTIEF REMMEN.

  Zelfs de meest oplettende bestuurder komt wel eens voor verrassingen te staan. Een voorganger die onverwacht op de rem staat. Een voetganger die opeens de weg oversteekt. Als dat gebeurt, geeft je MINI eerst een visueel signaal, gevolgd door een geluidssignaal. Rem je vervolgens niet op tijd, grijpt je MINI voor je in door zelf op de rem te trappen bij gevaarlijke situaties tussen 10 en 60 km/uur.

 • PERSONAL ASSISTANT.

  Altijd al een personal assistant willen hebben? Je krijgt er één bij je MINI, De snelste route naar je meeting, het weer onderweg en het beste restaurant om na te tafelen met de klant. Je personal assistant heeft alle antwoorden voor je.

 • MINI SERVICE CARD.

  Omdat niemand perfect is, staan we bij onverhoopte pech 24/7 voor je klaar. Met één telefoontje naar onze centrale ben je snel weer op weg. Eerst proberen we je telefonisch te helpen. Mocht dat niet lukken, regelen we dat er snel iemand naar je toe komt om te zorgen dat je weer verder kan.

 • ACHTERRUITRIJCAMERA.

  Met de achterruitrijcamera behoort de tijd van boem is ho tot het verleden. Op je display in je dashboard zie je wat er zich achter je auto allemaal afspeelt. Interactieve koerslijnen helpen je manoeuvreren en geven duidelijk aan wanneer obstakels te dichtbij komen. Een hele nieuwe kijk op speciale verrichtingen dus.

 • DUURZAAMHEID.

  Zuinig rijden.

 • MINIMALISM.

  MINI staat voor duurzaamheid. Niet alleen in verbruik en CO2-uitstoot, maar ook in productie en bedrijfsvoering. Door innovatieve technologie en efficiënte productieprocessen zorgen we voor wat wij MINImalism noemen. Met minimale middelen, maximale resultaten behalen op het gebied van performance, fabricage en natuurlijk rijplezier.

 • NOG ZUINIGERE MOTOREN.

  Met de lancering van de nieuwe MINI in 2013 hebben we een innovatieve serie motoren geïntroduceerd. Zuinige 3- en 4-cilinder motoren die gebruik maken van TwinPower Turbotechnologie. Door deze hypermoderne technologie zijn alle MINI’s nog efficiënter in verbruik en voldoen ze aan de EU6 emissiestandaard. Alle nieuwe MINI motoren leveren verbeterde prestaties en zijn tot 27% zuiniger en schoner dan hun al bijzonder efficiënte voorgangers.

 • DOW JONES DUURZAAMHEIDSINDEX.

  De BMW Group waar MINI onderdeel van is, is de enige autofabrikant die al 15 jaar op rij is opgenomen in de Dow Jones Duurzaamheidsindex. Acht jaar daarvan zijn we zelfs Global Sustainability Leader binnen de auto-industrie geweest. De Dow Jones Duurzaamheidsindex is onder meer gebaseerd op de mate van duurzame bedrijfsvoering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, arbeidsomstandigheden, maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan en de duurzaamheid van partners en toeleveranciers.

 • START/STOP SYSTEEM.

  Het automatische Start/Stop systeem schakelt je motor uit als je stilstaat en de versnelling in z’n vrij hebt staan. Zodra je de koppeling intrapt, gaat de motor weer aan. Zo verbruik je geen brandstof en stoot je geen CO2 uit als je niet in beweging bent.

 • MINI DRIVING MODES.

  Met MINI Driving Modes pas je de prestaties en het verbruik van je MINI aan je stemming aan. Met een schakelaar onderaan de pook verander je de handling en het reactievermogen. Kies GREEN voor een relaxt en zuinig ritje. Zin in een uitdaging? Selecteer SPORT en de besturing, het gaspedaal en het onderstel staan helemaal op scherp.

 • LAGE WEERSTANDSBANDEN.

  MINI banden zijn zo ontworpen, dat ze een zo laag mogelijke weerstand op het wegdek hebben. Wat weer een gunstig effect heeft op verbruik en CO2-uitstoot.

 • DE IDEALE LIJN.

  Alle MINI’s zijn ontworpen met een optimale aerodynamica. Daardoor zien ze er niet alleen heel strak uit, maar hebben ze een lage luchtweerstand. En een lage luchtweerstand betekent een lager verbruik.