MINI Dealer

Spreekbeurtenpakket.
Spreekbeurt.

SPREEKBEURT.

Hallo, wat leuk dat je een spreekbeurt gaat houden over MINI. Op deze pagina vind je alle informatie voor jouw spreekbeurt over het coolste automerk van Nederland. Hoe wordt een MINI gemaakt? Welke modellen zijn er? En hoe kan ik een MINI herkennen? Lees het allemaal!

Klik op onderstaande button om het complete spreekbeurtpakket te downloaden. In dit pakket vind je alles voor een goede spreekbeurt. Zoals een presentatie, een MINI Quiz en zelfs een MINI bouwplaat welke je kan uitdelen in je klas.


Veel succes met je spreekbeurt!

DE GESCHIEDENIS VAN MINI.

De geschiedenis van MINI.

HOE HET ALLEMAAL BEGON.

Er was eens… een ontwerper uit Engeland. Alec Issigonis heette hij. De baas van de British Motor Company vroeg hem in 1959 of hij een nieuwe auto kon bedenken. De auto moest zuinig zijn, klein van buiten en groot van binnen. Er moesten vier personen in passen en oh, hij mocht ook niet te duur zijn!

Alec nam de uitdaging aan en begon te tekenen. De allereerste schets maakte hij op een servetje! Een half jaar later was het eerste Mini prototype klaar. Vanaf dat moment rolden er 100 Mini’s per dag van de band. Op 4 oktober 2000 was de laatste oude Mini klaar. In totaal zijn er 5.387.862 gebouwd.

Scroll door onderstaande tijdlijn voor de complete geschiedenis.

WELKE MINI’S ZIJN ER EIGENLIJK?

HOE WORDEN MINI’S GEMAAKT?

MINI’s worden geboren in een fabriek. Dat is logisch. Maar niet alle MINI’s worden in dezelfde fabriek gemaakt. MINI heeft fabrieken in Engeland, Duitsland én… in Nederland! Sinds 2014 worden er bij VDL Nedcar in het Limburgse Born de MINI 3-deurs, MINI Cabrio en de MINI Countryman gebouwd!

MINI ELECTRIC.

Ook MINI vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom hebben we de MINI Countryman hybride gemaakt. Dat wil zeggen dat deze MINI voor een deel op brandstof en voor een deel op elektriciteit rijdt. Verder werken we hard aan een 100% elektrische MINI.

SPORTIEVE MINI’S.

De MINI’s die op straat rijden, die ken je. Misschien hebben je ouders er ook wel één. Maar er zijn ook MINI’s in speciale uitvoeringen. Sportieve uitvoeringen. Want wist je dat MINI’s ook in rally’s rijden? Dat lees je hieronder!

Teasers

John Cooper Works.

JOHN COOPER WORKS.

Alec Issigonis ontwierp de MINI, John Cooper maakte er een sportwagen van. Hij verbeterde het onderstel en de motor. Met deze vernieuwde krachtbron won Mini 3x de Rally van Monte Carlo. Ter ere van deze overwinning zijn de snelste MINI’s vernoemd naar deze held.

Monte Carlo Rally.

MONTE CARLO RALLY.

De Monte Carlo Rally is een van de beroemdste rally’s ter wereld. John Cooper wist zeker dat een Mini deze rally kon winnen. Al was niet iedereen dat met hem eens. Toch, tegen alle verwachtingen in, versloeg Mini alle deelnemers in 1964. Net als in 1965 en 1967.

Dakar.

DAKAR

De Dakar Rally is de zwaarste rally ter wereld, dwars door de woestijn. Hier doet ook MINI aan mee. Sterker nog, MINI heeft deze ruige rally al meerdere keren gewonnen! Dit jaar probeert het X-RAID MINI JCW Team de rally opnieuw te winnen. De race start elk jaar in januari!

WIST JE DAT...

Je hebt al een hoop over MINI gelezen en geleerd. Maar je weet nog lang niet alles!
Hieronder staan nog een paar extra weetjes over MINI… Kende jij ze al?

NOG MEER WETEN?

BEN JE OP ZOEK NAAR NOG MEER INFO OVER MINI? KIJK OP YOUTUBE OF ONZE ANDERE SOCIALE KANALEN. OF KOM LANGS BIJ DE MINI DEALER BIJ JOU IN DE BUURT.