VOLG DE MINI'S VAN TEAM SUNWEB

Keep challenging

KEEP CHALLENGING.

Sinds 2016 is MINI Nederland onderdeel van het succesvolle wielerteam Team Sunweb. Een peloton van MINI’s is constant in de buurt om de renners en verzorgers van dichtbij te ondersteunen. Dat doen ze met snelheid, kracht, wendbaarheid én verrassend veel ruimte. Zowel in de MINI’s als op het dak, want daar is plek voor maximaal negen Giants. Waaronder die van Tom Dumoulin, Ellen van Dijk, Roy Curvers en
Wilco Kelderman, Michael Matthews en Simon Geschke.

MINI Follows

MINI Follows.

De MINI’s van Team Sunweb maken tijdens een wielerseizoen een heleboel mee. Met MINI Follows volgen we de MINI’s van Team Sunweb en krijg je een uniek kijkje achter de schermen van deze wielerploeg. Door de updates van MINI Follows brengen we jou als fan nog dichter bij de avonturen en successen van de rijders en de MINI’s van Team Sunweb.

Updates

Voorbeschouwing najaarskoersen

09-09-2018

Voorbeschouwing najaarskoersen

Niet alleen vakantievierend Nederland verkende deze zomer de aardbol, ook MINI was overal. Het laatste wapenfeit is de tweede grote ronde van Frankrijk, waar Team Sunweb zich wederom van z’n beste kant laat zien. De komende tijd zoeken we het met onze MINI’s iets dichterbij huis in de vorm van de BinckBanck Tour, die slingert tussen het Noorden van Nederland tot in de Vlaamse Ardennen. Let op: je zou de renners – en de MINI’s – dus zo maar in het wild kunnen tegenkomen! Daarna is het feest voor MINI nog niet voorbij, want La Vuelta wacht, evenals de Italiaanse najaarskoersen waarin we met z’n allen weer gaan voor de beste resultaten.

29-08-2018

Slotetappe naar Parijs

Yes, de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk is een feit. Team Sunweb kan trots terugkijken op etappewinst in de individuele tijdrit én een tweede plek voor Tom Dumoulin in het algemeen klassement. De MINI’s maakten ondertussen flink wat kilometers, waarbij de slotetappe traditiegetrouw wordt afgesloten met een glas champagne. Helaas niet voor de bestuurder van de MINI, want… don’t drink & drive!

28-07-2018

MINI Follows - Ruimte

Negen fietsen, meer dan tweehonderd bidons, eindeloos veel petjes, voeding, wielen… Er moet tijdens de koers nogal wat mee in de achterbank van de MINI Clubman. Hoe past dat er allemaal in? En kan de crew dan nog wel een beetje normaal zitten?

Poetsen geblazen

15-07-2018

Poetsen geblazen

Na ruim 150 kilometer stofhappen over de kasseien hebben de MINI’s dringende behoefte aan verkoeling en een frisse look. Per slot van rekening moeten ze morgen weer klaarstaan om te shinen bij de start! Ofwel: zodra de renners over de finish zijn, is het voor de mechaniekers achter de schermen poetsen geblazen.

02-07-2018

MINI Follows - Koers Koers

Met een MINI Clubman in de koers rijden is op z’n zachtst uitgedrukt hectisch. Een soort wedstrijd binnen in een wedstrijd. Hoe houd je je hoofd kalm? Berteld Dekker, hoofd mechanieker bij Team Sunweb, knows the drill en vertelt hoe het is om in de koers te rijden.

Ronde van Zwitserland

17-06-2018

RONDE VAN ZWITSERLAND

De Ronde van Zwitserland is na de Giro, Vuelta en de Tour, de op drie na grootste ronde ter wereld. Dit jaar heeft Team Sunweb een sterke prestatie neergezet door uiteindelijk met twee renners in de top tien van het het algemeen-klassement te eindigen. Dit geeft vertrouwen voor aankomende Tour de France! Op bovenstaande foto zien we de MINI’s in de achtervolging tijdens de tijdrit van de eerste etappe in Zwitserland.

Ronder van Italië

31-05-2018

RONDE VAN ITALIË

Inmiddels zitten we ver in de derde week van de Ronde van Italië. De verschillen zijn klein en er staan voor de renners en de MINI's nog een aantal zware etappes op het programma. In het hooggebergte, waar het peloton zich doorheen heeft gevochten, hebben de MINI’s Team Sunweb maximaal ondersteund. Het wordt, na deze zware weken, een spannend slot.

Finish Giro

29-05-2018

FINISH GIRO

Na de finish van de Giro bevinden de MINI’s zich nu tussen twee grote wielerrondes. Een belangrijke periode, waarin de kilometerstand van de MINI’s flink oploopt in wedstrijden als de Dauphiné in Frankrijk en de Ronde van Zwitserland. De MINI’s zijn hier op hun best. In prachtige landschappen en op serieuze klimmen zorgen de MINI’s ervoor dat het volledige Team Sunweb optimaal kan presteren op het scherpst van de snede.

20-05-2018

MINI FOLLOWS – DAKREK

Als wielerteam moet je blind kunnen vertrouwen op je materiaal. Dat weet Berteld Dekker als geen ander. Hij is mechanieker bij Team Sunweb en vertelt je het komende wielerseizoen alles over de speciale MINI’s van Team Sunweb. Team Sunweb is de enige ploeg met 9 complete fietsen op het dak. Bij materiaalpech moet er snel van fiets gewisseld kunnen worden. Berteld vertelt je in dit filmpje alles over het speciale dakrek op de MINI Clubman.

29-04-2018

MINI FOLLOWS - MECHANIEKER

Als wielerteam moet je blind kunnen vertrouwen op je materiaal. Dat weet Berteld Dekker als geen ander. Hij is mechanieker bij Team Sunweb en vertelt je alles over de speciale MINI’s van Team Sunweb. Deze keer verteld hij over zijn eigen rol als: mechanieker.

Het klassieke voorjaar zit er op

23-04-2018

HET KLASSIEKERVOORJAAR ZIT EROP!

Team Sunweb heeft een belangrijk gedeelte van het seizoen erop zitten. Ook de MINI’s hebben een waanzinnige start van het seizoen gemaakt en zoals altijd optimale ondersteuning kunnen bieden aan de renners en staff tijdens de races onder zeer uiteenlopende omstandigheden.

Van de modderige wegen in Strade Bianche tot de zonnestralen in het Baskenland en van de sneeuwtoppen op hoogtestage tot aan slapende winnaars op het dak in het Limburgse heuvellandschap. 2018 is nu al het jaar van avontuur.

Het Team maakt zich op voor de eerste grote ronde, de Giro d’Italia, waar de MINI’s drie weken lang het prachtige Italiaanse landschap zullen doorkruizen, nadat het peloton arriveert na de start in Israël. Vorig jaar werd het een historische editie, ook nu zijn de MINI’s er weer klaar voor om er dit jaar weer net zo’n avontuur van te maken.

Blijf ons volgen!

07-03-2018

MINI FOLLOWS - COMMUNICATIE

Als wielerteam moet je blind kunnen vertrouwen op je materiaal. Dat weet Berteld Dekker als geen ander. Hij is mechanieker bij Team Sunweb en vertelt je het komende wielerseizoen alles over de speciale MINI’s van Team Sunweb. Hoe is het om in de koers te rijden? Hoe handelt hij bij materiaalpech? Wat gaat er allemaal mee in de MINI’s? We beginnen deze serie met: communicatie.

De Italiaanse Strade Bianche

03-03-2018

STRADE BIANCHE

De Italiaanse Strade Bianche is met zijn onverharde wegen en korte steile beklimmingen een van de mooiste klassiekers. De koers wordt gereden op zand en kiezelwegen, die dwars door de wijngaarden van Toscane lopen. Als het droog blijft, dan is het stof vreten voor de renners. Valt er regen of sneeuw? Ook spannend, want dan verandert het parcours in een modderpoel. De Strade Bianche vergt niet alleen veel van de renners, ook de MINI’s kregen er flink van langs.

In actie  - omloop het nieuwsblad

22-02-2018

IN ACTIE - OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Op de foto zien we de Australische massasprinter Michael Matthews het parcours verkennen van de Omloop Het Nieuwsblad, dé openingswedstrijd van het klassieke wielervoorjaar. Hij wordt vanuit de Mini ondersteund door de ploegleider en mechanieker. Zij geven hem tips en informatie over het parcours, zodat hij zijn wedstrijd optimaal kan rijden. Daarnaast kan hij voedsel en drankjes halen bij de auto en wordt hij in het geval van pech direct geholpen door de mechanieker.

KM-registratie

18-02-2018

KM-REGISTRATIE

De MINI’s van Team Sunweb zijn niet zomaar MINI’s. Om goed voorbereid het seizoen in te gaan, wordt er flink aan gesleuteld. Dat gebeurt onder meer in de vorm van een aangepaste vering, het inbouwen van communicatieapparatuur en uiteraard nieuwe bestickering. Er wordt niets aan het toeval overgelaten, zodat de MINI’s 100 procent klaar zijn voor iedere koers.

Teampresentatie

06-01-2018

TEAMPRESENTATIE

Na een succesvol seizoen in 2017 heeft Team Sunweb vandaag het wedstrijdschema van 2018 gepresenteerd. Ook werd de nieuwe bestickering van de MINI teamauto’s onthuld. Naast de toevoeging van enkele sponsoren zullen de Team Sunweb MINI’s voor het eerst met een regenboog logo (UCI Wereldkampioen Team Time Trial bij zowel de mannen als de vrouwen) rond rijden. Dat wil je niet missen!