COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
motion

Mini john cooper works op de Nürburgring.

DE NIEUWE MINI JOHN COOPER WORKS MAAKT ZIJN DEBUUT TIJDENS DE 24 UUR VAN DE NÜRBURGRING.

Dit jaar heeft de nieuwe MINI John Cooper Works voor het eerst opgetreden tijdens de 24uurs race van de Nürburgring, een van de zwaarste uithoudingsraces ter wereld. Coureurs en teams worden uitgedaagd om de iconische Nürburgring-Nordschleife te veroveren tijdens een zware race van 24 uur.

De nieuwe MINI John Cooper Works-serie, ontwikkeld om de grenzen van snelheid en wendbaarheid te verleggen, zal beschikbaar zijn in zowel benzine- als volledig elektrische versies.

Als knipoog naar Mini’s historische overwinning van de Mini Cooper S tijdens de Rallye Monte Carlo 1964, 60 jaar geleden, is de raceauto voorzien van een opvallend “37” logo ter herdenking van deze mijlpaal. Dit embleem is een eerbetoon aan de rijke autosporttraditie van MINI.

MINI JOHN COOPER WORKS

De nieuwe John Cooper Works #317 werd ingezonden door het particuliere raceteam uit Nürburg, Bulldog Racing, en nam deel aan de SP 3T-categorie. De MINI Twin-Power Turbo-raceauto, genaamd “MINI John Cooper Works PRO”, vertegenwoordigt de perfecte combinatie van het iconische ontwerp, de betrouwbaarheid van MINI en de op het circuit geteste expertise van Bulldog Racing.

De MINI Twin-Power Turbo-raceauto, genaamd “MINI John Cooper Works PRO”, vertegenwoordigde de perfecte combinatie van het iconische ontwerp, de betrouwbaarheid van MINI en de op het circuit geteste expertise van Bulldog Racing.

De MINI John Cooper Works PRO (#317), nam deel aan de SP-3T-klasse met coureurs:

- Charlie Cooper (DE)
- Markus Fischer (AT)
- Christoph Kragenings (DE)
- Sebastian Sauerbrei (DE)

MINI JOHN COOPER WORKS

De tweede inzending was de zwarte handgeschakelde MINI John Cooper Works #474, die in 2023 tijdens de 24 uur van de Nürburgring een podiumplaats wist te bemachtigen. Hiermee bewees hij zijn dapperheid tegen de felle concurrentie in de VT-2-categorie en verstevigde daarmee zijn status in de uithoudingsrace.

De MINI John Cooper Works 1to6 edition (#474), nam deel aan de VT-2 class met coureurs:

- Michael Bräutigam (DE) 
- Andreas Hilgers (DE)
- Sascha Korte (DE) 
- Marco Zabel (DE) 

MINI JOHN COOPER WORKS

De MINI John Cooper Works Pro #317 won de SP-3T-klasse en behaalde de eerste plaats met een rondetijd van 10:06. Deze opmerkelijke prestaties onderstrepen de mogelijkheden en het toekomstige potentieel van de MINI John Cooper Works-modellen van de volgende generatie.

Ook de MINI John Cooper Works #474 zette zijn nalatenschap van uitmuntendheid voort door een lovenswaardige derde plaats in de VT-2-klasse te behalen.