MINI SHARING.

DEEL JE MINI.

MINI Sharing – MINI Sharing app – boeken MINI Sharing – MINI Sharing app – boeken
MINI Sharing – MINI Sharing app MINI Sharing – MINI Sharing app

HOE HET WERKT.

Als MINI eigenaar kun je MINI Sharing gebruiken om je MINI te delen met je familie en vrienden. Het enige dat je hoeft te doen is een boekingsverzoek accepteren met behulp van de app.

MINI Sharing – MINI COUNTRYMAN – MINI Plug-In Hybride MINI Sharing – MINI COUNTRYMAN – MINI Plug-In Hybride
MINI Sharing – MINI Sharing app – Agenda

1 MINI. 10 BESTUURDERS.

Met de MINI Sharing App kun je tot tien familieleden, vrienden of collega's uitnodigen om je MINI te delen en MINI rijder te worden. De geïntegreerde, gedeelde agenda maakt het gemakkelijk om boekingen in realtime te beheren en toegang te bieden tot de gewenste MINI. Elke gebruiker heeft inzicht in alle aangevraagde, geaccepteerde en voltooide boekingen.

EEN MINI ALS JE ER EEN NODIG HEBT.

Het begint allemaal met een boekingsverzoek aan de eigenaar van de MINI. Eigenaren kunnen hun favoriete bestuurders een VIP-status geven, zodat deze direct kunnen boeken zonder op een bevestiging te hoeven wachten. Bevestigde boekingen kunnen altijd door de eigenaar worden overschreven. Hiermee behoud je als MINI eigenaar volledige controle over jouw auto.

MINI Sharing – MINI Sharing app –  Smartphonescherm voor beschikbare MINI's

INSTAPPEN EN RIJDEN ZONDER SLEUTEL.

Je hebt toegang tot de MINI met slechts één klik op je smartphone in de app. Dit is de digitale sleutel die bestuurders naar de MINI leidt, deze ontgrendelt en de motor start. Deze sleutel verbindt je apparaat met de MINI van jouw keuze via de MINI Sharing module die in het interieur is ingebouwd en onthult een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden. De MINI Sharing app werkt met nagenoeg elke smartphone en is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Electric MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Electric

VEILIGE EN VERTROUWDE OVERDRACHT.

Het overdrachtsproces wordt ook beheerd via de app. Na van de rit te hebben genoten, hoeven bestuurders de MINI alleen maar terug te brengen naar het door de eigenaar ingestelde woongebied. De auto kan vervolgens eenvoudig worden vergrendeld via de MINI Sharing app. Zodra de geboekte rit is voltooid en de auto is vergrendeld, stelt MINI Sharing een ritoverzicht op.
Het woongebied wordt bepaald door een straal van 300 meter rond het door de eigenaar ingevoerde huisadres. Een geboekte rit kan echter ook buiten dit gebied worden beëindigd.

MINI Sharing – MINI Sharing app – Gebruikersprofiel
MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Countryman Plug In Hybride MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Countryman Plug In Hybride
MINI Sharing – MINI Sharing app – Lokalisatiescherm

VIND JE MINI.

Jouw gastbestuurders kunnen de app gebruiken om via hun smartphone met een paar klikken een boekingsaanvraag in te dienen. Nadat je de boeking van een bestuurder hebt geaccepteerd, worden kort voor het begin van de rit de locatie van je MINI en een routebeschrijving ernaartoe weergegeven op zijn of haar apparaat. De voertuiglocatie is de huidige positie van de MINI. Eigenaren kennen de exacte voertuiglocatie zolang er geen geboekte rit wordt uitgevoerd. Binnen de boekingsperiode echter kan alleen de bestuurder die de reservering heeft gestart de locatie van de auto zien in de MINI Sharing app.

AAN DE SLAG MET DE MINI SHARING APP.

Laat je MINI Sharing module installeren door je dealer. Download de MINI Sharing app uit de App Store of Google Play Store - en meld je aan. Zodra je MINI is uitgerust met de MINI Sharing technologie ben je klaar om je MINI toe te voegen aan je account. Door de stappen in de app te volgen kun je als eigenaar je MINI toevoegen. Als dat eenmaal gelukt is, kun je je smartphone gebruiken om je MINI te openen, te besturen en af te sluiten. Wanneer je bij je auto komt, is de smartphone waarop de app is geïnstalleerd je apparaat dat je sleutelloze toegang verleent tot de auto. Een Bluetooth-verbinding tussen het apparaat en de MINI maakt het mogelijk om de autodeuren te openen en de motor te starten door de start-/stop-tuimelschakelaar te bedienen. Eenvoudiger kan het niet.
MINI Sharing – MINI Sharing app – Gebruikersprofiel
MINI Sharing – MINI Sharing app - Sharing logo MINI Sharing – MINI Sharing app - Sharing logo

DOWNLOAD DE MINI SHARING APP*.

*MINI Sharing werkt op alle MINI-modellen met de optie Flexible CarSharing Preparation (optiecode 5GE) en een compatibele smartphone. Controleer bij je dealer of je MINI voldoet aan de eisen.

VRAGEN EN ANTWOORDEN.

ALGEMEEN.

Wat is MINI Sharing?

MINI Sharing is de nieuwe peer-to-peer autodeelservice van MINI. Hiermee kun je jouw MINI eenvoudig delen met je familie, vrienden en collega's wanneer je deze zelf niet nodig hebt. De mobiele oplossing biedt je een gedeelde agenda tussen jou en je bestuurders. Deze helpt je bij het beheren van je deeltijden en biedt sleutelloze toegang tot je MINI voor de gastbestuurders. Maar de voordelen eindigen hier niet. Als eigenaar kun je zelf ook de MINI Sharing app gebruiken om je MINI te vinden, te openen, te besturen en af te sluiten.

Wie kunnen MINI Sharing gebruiken?

Alle MINI modellen met de optie Flexible CarSharing Preparation (5GE) zijn voorbereid op de installatie van de MINI Sharing module. Neem contact op met je MINI dealer om de MINI Sharing module te laten installeren als officieel accessoire. Zodra de MINI Sharing module in je MINI is geïnstalleerd, download je de MINI Sharing app. Registreer je, voeg je MINI toe aan je account en je kunt je MINI delen.

Moet ik specifieke pakketten of opties selecteren bij het configureren van mijn MINI?

MINI Sharing is een accessoire. Om van MINI Sharing te kunnen profiteren kun je je MINI verkoopadviseur vragen om het voor de overdracht te laten inbouwen (net als elk ander MINI accessoire). Als je al een in aanmerking komende* MINI hebt, kun je met je adviseur overleggen en een upgrade voor je auto aanvragen. 

*Alle MINI modellen die zijn uitgerust met de optie Flexible CarSharing Preparation (5GE) ondersteunen MINI Sharing.

Hoe werkt MINI Sharing?

Om van MINI Sharing te kunnen profiteren heb je 3 dingen nodig: 

  • MINI uitgerust met de optie Flexible CarSharing Preparation (5GE)
  • MINI Sharing module ingebouwd in je MINI door de MINI dealer
  • Daarna wordt de MINI Sharing app gedownload en geregistreerd

Zodra de module in je MINI is ingebouwd en je de app hebt gedownload, hoef je alleen maar de stappen van de tutorial in de app te volgen om je MINI te verbinden met de MINI Sharing app. Nadat de koppeling is voltooid kun je je MINI vinden, openen, besturen en afsluiten met je telefoon. Je kunt ook bestuurders uitnodigen om de app te downloaden, zich aan te melden en ze daarmee de mogelijkheid te geven je MINI te gebruiken wanneer je deze niet nodig hebt.

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module, wat betekent dat je in geval van een actieve boeking geen internetverbinding nodig hebt om de MINI te openen, te besturen en af te sluiten. Hierdoor kunnen jij en je bestuurders parkeren in ondergrondse garages of afgelegen gebieden. Voor sommige specifieke acties heeft de module echter een internetverbinding nodig om berichten naar onze servers te kunnen sturen – zoals voor de locatie, de brandstof- of de accustatus.

MET BETREKKING TOT HET CORONAVIRUS (COVID-19).

Moet ik mijn MINI nog delen met mijn familie en vrienden, aangezien we midden in een pandemie zitten?

Met MINI Sharing kun je je MINI veilig delen met je vrienden en familie. Dit betekent dat je kunt selecteren met wie je je MINI wilt delen en op welke momenten. Door je MINI te delen met MINI Sharing stel je jouw dierbaren in staat om zich veilig van de ene plaats naar de andere te bewegen met een auto die alleen in een kleine groep wordt gedeeld.

Welke hygiënemaatregelen moeten we nemen als we een MINI delen?

Naast het ten alle tijden in acht nemen van de maatregelen van het RIVM, zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die jij en je bestuurders kunnen nemen. Hier zijn enkele tips die we aanbevelen:

  • Was je handen voordat je in de auto stapt.
  • Laat wat handdesinfectiemiddel in de MINI achter die jij en je bestuurders kunnen gebruiken als wassen van je handen niet mogelijk is.
  • Koop een vloeibaar ontsmettingsmiddel of desinfecterende doekjes om de versnellingspook, het stuurwiel en de console voor en na het gebruik van de MINI te reinigen. Schat zelf goed in welke andere oppervlakken reiniging nodig hebben.
  • Gooi alle tissues en doekjes weg na het afsluiten van de MINI of het terugbrengen van de auto.

VOOR EIGENAREN.

Kan ik mijn MINI Sharing app ook gebruiken om mijn MINI te openen, te besturen en af te sluiten?

Met MINI Sharing kun je niet alleen je MINI probleemloos delen, maar via de MINI Sharing app kun je ook sleutelloze toegang tot je MINI krijgen door je MINI op elk gewenst moment te vinden, te openen en te besturen. Neem echter altijd een sleutel mee voor het geval je smartphone niet werkt of leeg raakt.

Kan ik de locatie van mijn MINI altijd volgen?

Om de privacy van de bestuurder te beschermen, kun je de locatie van je MINI niet volgen wanneer je je MINI hebt uitgeleend. Zodra de bestuurder de boeking beëindigt, krijg je direct een melding met de locatie van je MINI. De locatie is te bekijken in de app en beschikbaar totdat de boeking van de volgende bestuurder begint.

Op hoeveel smartphones kan ik de app downloaden en daarop inloggen?

Om veiligheidsredenen kan een gebruiker slechts één apparaat tegelijk gebruiken. We raden je ten zeerste aan om slechts op één apparaat in te loggen. Als je van apparaat wisselt, zorg er dan voor dat je eventuele actieve boekingen beëindigt en uitlogt voordat je inlogt op een nieuw apparaat. Deze logica is van toepassing op de eigenaar en op elke bestuurder.

Ik deel een MINI met mijn gezin. Kunnen we allemaal eigenaar zijn van de MINI in de MINI Sharing app en de agenda en boekingen beheren?

Om een optimaal beheer van je MINI te waarborgen, kan er slechts één persoon beheerder van de MINI in de MINI Sharing app zijn. De eigenaar die optreedt als beheerder van de MINI kan echter alle bestuurders als VIP instellen, zodat niemand de beheerder nodig heeft om vooraf een boekingsverzoek te accepteren.

Kan ik eigenaar zijn in mijn MINI Sharing app, maar ook gebruikmaken van andere MINI's als bestuurder?

Ja, met je account in de MINI Sharing app kun je eigenaar zijn van je MINI en bestuurder van verschillende andere MINI's die met jou worden gedeeld. Met MINI Sharing is er geen limiet aan je MINI collectie.

Moet ik boekingsverzoeken van bestuurders altijd bevestigen?

MINI Sharing geeft je de mogelijkheid om je bestuurders indien gewenst als VIP te selecteren. Een boeking van een van je VIP bestuurders wordt automatisch door het systeem bevestigd als het geselecteerde slot beschikbaar is in je MINI Sharing agenda. Je kunt een bevestigde boeking natuurlijk altijd annuleren tot het moment dat de volgende bestuurdersboeking is begonnen.

Hebben mijn bestuurders altijd toegang tot mijn MINI?

Met MINI Sharing heb je volledige controle over je MINI. Je bestuurders kunnen jouw MINI alleen lokaliseren en openen als ze een actieve en eerder bevestigde boeking hebben.

Kan ik mijn MINI overal en met iedereen delen?

Je kunt je MINI met maximaal 10 personen tegelijkertijd delen. Al je bestuurders moeten een adres hebben in hetzelfde land als jij. Je MINI kan echter ook voor langere periodes worden geboekt, zodat bestuurders naar andere steden of zelfs andere landen kunnen rijden.

Kunnen bestuurders mijn MINI na afloop van hun rit overal parkeren?

Het ‘woongebied’ van je MINI wordt gedefinieerd door een straal van 300 m vanaf het huisadres dat je hebt ingevoerd in de instellingen van je MINI Sharing app. Dit wordt in de app aan je bestuurders getoond. De app raadt bestuurders aan om alle geboekte ritten in dit woongebied te beëindigen. Maar om eindeloos zoeken naar een parkeerplaats te voorkomen, is het toch mogelijk om de geboekte rit buiten het woongebied te beëindigen. Wanneer dit gebeurt worden de bestuurder en de eigenaar hierover geïnformeerd. Als je een eigen parkeerplaats voor je MINI hebt kun je je bestuurders hierover informeren via de app, zodat ze je MINI op deze parkeerplaats kunnen terugzetten.

Wat gebeurt er als een van de bestuurders een bekeuring voor te snel rijden of fout parkeren krijgt?

Onze app biedt volledige transparantie over wie (jij of je bestuurders) de MINI heeft gebruikt en op welke datum en tijd. Daarom is het heel eenvoudig om een bekeuring te koppelen aan een bestuurder. De MINI Sharing app biedt echter geen factureringsoptie voor bekeuringen inzake te snel rijden of fout parkeren – je zult dus zelf contact moeten opnemen met je bestuurder.

Ben ik verzekerd met MINI Sharing?

MINI Sharing valt kosteloos onder de verzekeringsdekking van Operational Lease, Private Lease en Top Cover van MINI Financial Services. MINI Sharing kan altijd i.c.m. een lease of financieringsproduct van MINI Financial Services, zakelijk én privé. Met MINI Financial Services zijn jij en de personen met wie je je MINI deelt altijd goed verzekerd. Let dus op dat wanneer je via een andere lease-, financierings- of verzekeringsmaatschappij bent verzekerd, dit vaak niet standaard in de verzekeringsdekking valt. Dit kan je bij je eigen maatschappij controleren.

TECHNISCHE ASPECTEN.

Werkt de MINI Sharing app in een ondergrondse parkeergarage of op plaatsen met een zwak internetsignaal?

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module. Daarom heb je geen internetverbinding nodig om de auto te openen en te sluiten en om de motor te starten. De verbinding van de MINI Sharing app met de server verloopt echter via internet, dus om een reservering te maken, te starten of te beëindigen heb je een internetverbinding nodig.

Hoe kan ik contact opnemen met MINI Sharing wanneer ik problemen heb met de service?

Ons callcenter is 24/7 beschikbaar om jou en je bestuurders te helpen. Het klantenserviceteam kan je helpen met al je vragen of problemen die je hebt met betrekking tot MINI Sharing. Je kunt het telefoonnummer van het callcenter vinden in het ‘profielgedeelte’ van de MINI Sharing app of tijdens een actieve boeking.

Kan ik de MINI Sharing module zelf inbouwen in mijn MINI?

Om ervoor te zorgen dat de technologie correct wordt ingebouwd en getest, moet het inbouwen van de MINI Sharing module gebeuren door een professionele monteur bij een MINI-dealer.

Kan ik de MINI Sharing service opschorten of annuleren als ik deze niet meer nodig heb?

Bij het aankopen van een nieuwe MINI Sharing module schaft u automatisch een MINI Sharing serviceabonnement aan met een servicetermijn van 1 jaar. De termijn van het MINI Sharing Service abonnement begint wanneer de eigenaar zijn of haar auto toevoegt aan zijn of haar gebruikersaccount. Nadat het MINI Sharing serviceabonnement is verlopen kan de MINI Sharing service worden verlengd, afhankelijk van de doorlopende beschikbaarheid van de MINI Sharing service en van een nieuw abonnement tegen de dan geldende voorwaarden.

Heb ik altijd een internetverbinding nodig voor mijn smartphone als ik de Digital Key gebruik?

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module. Dat betekent dat je bij een actieve boeking geen internetverbinding nodig hebt om de MINI te openen, ermee te rijden en hem weer af te sluiten. Daardoor is MINI Sharing ook te gebruiken in ondergrondse parkeergarages en in afgelegen gebieden. Voor sommige specifieke functies heeft de module echter wel een internetverbinding nodig om contact te maken met onze servers. Bijvoorbeeld voor het doorgeven van de locatie en het brandstof- of batterijniveau. Ook voor het starten of beëindigen van een boeking is een internetverbinding nodig.

NEEM JE VOLGENDE STAPPEN.