dam Image

HELDHAFTIGE TESTRIJDERS.

Onze crashtestdummy’s geven de volle 100% om ervoor te zorgen dat MINI rijders in alle veiligheid van hun rijplezier kunnen genieten. Dankzij strenge tests zijn zowel inzittenden als voetgangers door geavanceerde veiligheidsvoorzieningen goed beschermd. Actieve en passieve systemen werken daarbij nauw samen. Van het sterke chassis dat nauwelijks vervormt, tot de computergestuurde handling die precies aan de rijomstandigheden wordt aangepast: je MINI heeft z’n zaakjes goed voor elkaar, zodat jij je op het rijplezier kunt concentreren.

dam Image

assistentiesystemen.

Wie denkt dat veilig rijden saai is, heeft nog nooit in een MINI gereden. Het rijdt nou eenmaal lekkerder als je weet dat je goed beschermd bent. Zo heb je met het optionele Driving Assistant-systeem geavanceerde functies zoals Ccollision & Pedestrian Warning. Een camera achter de voorruit herkent gevaarlijke situaties, waarschuwt je in twee stappen en zet de remmen alvast op scherp om de reactietijd in te korten. Verder herkent de camera verkeersborden, weet wanneer je grootlicht aan en vooral uit moet zetten en maakt hij Active Cruise Control mogelijk. Andere optionele veiligheidssystemen aan boord van een MINI bieden niet alleen bescherming, maar dragen ook bij aan MINI’s wereldberoemde kartwegligging. Het head-up display en de achteruitrijcamera maken het je allemaal zo makkelijk, dat rijden alleen maar leuker wordt.

dam Image

Emergency call.

Mocht er onverhoopt toch een keer iets misgaan, waarschuwt je MINI automatisch het callcentre van de BMW Group. Het optionele Emergency Call systeem geeft dan je locatie, rijrichting en het aantal geactiveerde airbags door. Dus ook als je zelf niet in staat bent om hulp in te roepen, is het fijn om te weten dat je MINI dat voor je doet.

Stijf chassis.

Hoewel elke MINI een stijf chassis heeft, geeft het bij een botsing mee om klap te helpen opvangen. Het chassis beschermt je bij een aanrijding aan de voor-, achter- of zijkant en als je over de kop gaat. Dankzij extra sterk maar licht staal, blijft het sportieve rijgevoel van je MINI behouden. De hoge torsiestijfheid maakt de toch al fenomenale handling nog scherper.

cnt Background Image
dam Image
dam Image

Geavanceerde remmen.

Geavanceerde remtechnologie geeft je volledige controle over je MINI.

Antiblokkeersysteem

Het nieuwste generatie antiblokkeersysteem met vier sensoren helpt je om snel te stoppen, zelfs op gladde wegen.

 

electronic brakeforce distribution (EBD).

De elektronische remkrachtverdeling distribueert de remkracht automatisch over de wielen, rekening houdend met de rijomstandigheden en de gewichtsverdeling van je MINI.

 

Cornering Brake Control.

Cornering Brake Control verbetert de stabiliteit bij hoge bochtsnelheden. Handig voor als je net iets te enthousiast een bocht genomen hebt.

 

remAssistent.

De remassistent zorgt dat je in noodgevallen sneller stil staat door de remwerking te versnellen en je remweg te verkorten.

psig Top Image

Drie controleniveaus.

Drie verschillende rijmodes zorgen voor optimale veiligheid en geven je precies de hoeveelheid controle die je wil.

Veiligheid voorop.

Van intelligente koplampen en airbags tot banden waarmee je kan doorrijden als ze lek zijn: je MINI zorgt ervoor dat het je aan veiligheid nergens aan ontbreekt. Bekijk alle veiligheidsvoorzieningen.

dam Image
Smaakt naar meer?

Lees meer over de veiligheid van MINI, zoals opties die bij specifieke modellen horen.