COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI privé financieren

SNELLADEN UITGELEGD.

TIPS & TRICKS.

ACCU %

Hoe lager het accupercentage (“State of Charge” = SoC), des te sneller de accu geladen kan worden. De laadcurve van elk voertuig is verschillend en afhankelijk van technische keuzes en omgevingsfactoren.

 • Over het algemeen geldt hoe lager de SoC des te hoger het laadvermogen kan zijn. U kunt daarom het beste bij circa 10% SoC een snellaadsessie starten.
 • Voorbij 80% laden kan en is veilig, het duurt echter langer in relatie tot de bijgeladen actieradius. Het is daarom beter om tot 80% te laden en een extra stop met een lagere SoC in te plannen.

TEMPERATUUR

Een te warme of een te koude accu opladen is niet optimaal. Een volledig elektrische MINI is voorzien van klimaatregeling voor de accu en regelt zelf de accutemperatuur door te koelen of te verwarmen tijdens het laden. 

SNELLADER

De ene snellader is de andere niet. Het laadvermogen is afhankelijk van:

 1. De voeding van het elektriciteitsnet
 2. De instelling van het laadpunt
 3. Of er meerdere auto’s tegelijk laden op dezelfde lader en/of locatie

Let op: zelfs als er op de lader een hoog vermogen, bijvoorbeeld 300 kW, genoteerd staat kan het zijn dat de lader op dat moment niet dat vermogen kan leveren – zie hiervoor de vorige punten.

snelladen uiteglegd

MAXIMALE LAADSNELHEID

 • Maak zoveel mogelijk gebruik van IONITY of Fastned:
  - Technisch superieur laadnetwerk
  - IONITY Plus zeer voordelig bij MINI Charging
 • Zorg dat de accu bijna leeg is (10% - 20%). Dan heeft u de grootste kans op een hoog laadvermogen en een hoge gemiddelde laadsnelheid.
 • Voor een balans tussen maximaal laden en minimale wachttijd adviseren we tot een maximum van 80% snel te laden.

COMFORTABEL LADEN

 • Met het MINI navigatiesysteem vind je rechtstreeks alle laadstations van het MINI Charging-netwerk.
  - Je kunt ook zoeken naar laadstations: als je in het navigatiesysteem als speciale bestemming laadstations invoert, verschijnt er een lijst met laadstations in je omgeving.
 • Maak gebruik van de MINI app: valt jouw eindbestemming buiten de actieradius? Dan zal er een route gemaakt worden inclusief laadstops om jouw eindbestemming te kunnen halen.
 • Controleer altijd of een (snel)laadpunt ondersteunt wordt door jouw laadpas / -app provider.
 • In de MINI app ontdek je eenvoudig de beschikbaarheid en tarieven voor MINI Charging.
 • Zorg dat de accu bijna leeg is (10% - 20%). Dan heb je de grootste kans om het piekvermogen en daarmee een hoge gemiddelde laadsnelheid te behalen.
 • Voor een balans tussen maximaal laden en minimale wachttijd adviseren we tot een maximum van 80% snel te laden.
 • Gebruik de MINI app om vooraf een route uit te stippelen, in de app worden laadpunten toegevoegd indien de bestemming buiten de range ligt. Laadpunten langs de route of in de buurt vind je ook eenvoudig via de MINI app. Controleer altijd of een (snel)laadpunt ondersteunt wordt door jouw laadpas / -app.
  - In de MINI app ontdek je eenvoudig de beschikbaarheid en tarieven voor MINI Charging.
  - Ook al heb je al een andere laadpas, het is altijd handig om ook een MINI Charging laadpas mee te nemen. Vergeet deze dan niet van tevoren te activeren.
 • Wist je dat je op sommige Tesla snellaadstations ook jouw MINI Electric kunt opladen? Bekijk de beschikbaarheid in de Tesla app, deze app heb je ook nodig om een laadsessie te starten, beëindigen en te betalen.

Heeft u nog vragen hoe u uw reis beter kunt voorbereiden?

Neem dan contact op met uw MINI dealer of ons E-Mobility Customer Support team, telefonisch via (070) 414 75 16 of per mail.