MINI Dealer

BANDEN.

Banden

ÉÉN MET DE WEG.

Seizoenen wisselen. Banden wisselen Seizoenen wisselen. Banden wisselen
Seizoenen wisselen. Banden wisselen.

In de racerij worden banden al verwisseld als het begint te regenen. Dus is het geen rare gedachte dat je op de weg verschillende banden nodig hebt in de zomer en winter voor optimale grip. Alle MINI Zomer- en Winterbanden zijn speciaal voor MINI ontworpen voor optimale veiligheid en prestaties. Je MINI dealer kan je alles vertellen over welke banden jouw MINI het beste tot z’n recht laten komen. Van de koudste tot de warmste dagen.

Winterbanden, kwik omlaag, grip omhoog Winterbanden, kwik omlaag, grip omhoog

winterbanden.

kwik omlaag. grip omhoog.

Met winterbanden heb je onder winterse omstandigheden onder de 7 graden optimale grip. Door de aangepaste samenstelling van het rubber en het grovere profiel blijven winterbanden flexibel en voeren ze water en sneeuw beter af dan zomerbanden dat doen. Daardoor heb je meer grip en een kortere remweg. Niet alleen als het sneeuwt of glad is, maar ook bij regen.

Zomerbanden, langere dagen, kortere remweg Zomerbanden, langere dagen, kortere remweg

zomerbanden.

langere dagen. kortere remweg.

Zomerbanden zijn gemaakt van harder rubber dan winterbanden. Daardoor hebben ze bij hogere temperaturen een kortere remweg en slijten ze minder snel. De grip van winterbanden werkt in warme omstandigheden minder goed. Bovendien is je verbruik met winterbanden hoger. Dus als de temperatuur weer omhoog gaat, is het tijd voor een bandenwissel.

Profieldiepte Profieldiepte

PROFIELDIEPTE.

De juiste profieldiepte is cruciaal voor de prestaties van je banden. In de zomer, maar vooral in de winter. In de winter raden we voor extra veiligheid 4 mm profieldiepte aan, terwijl 1,6 mm wettelijk verplicht is. Zo heb je onder alle omstandigheden gegarandeerd de beste grip.

MINI BANDEN MET STERMARKERING.

Goeie banden staan letterlijk aan de basis van veilig rijden. MINI banden met stermarkering worden uitvoerig getest op veiligheid, grip, comfort en verbruik. Daarnaast gaan deze banden extra lang mee en zijn ze voorzien van runflat technologie. Daarmee kom je nooit meer met een lekke band langs de kant van de weg te staan.